arkadaşlar staj hangi gün ve yarım gün mü tam gün mü olacak 3. sınıfta
arkadaşlar staj hangi gün ve yarım gün mü tam gün mü olacak 3. sınıfta
okuluna bağlı eğer okulunuz yarımgün olan bir okulsa 2 yarım gün tam gün eğitim yapan bir okulsa 1 tam gün gideceksiniz.
sadece bir okul adı ve bir öğretmen adı vermişler başka bir şey yok şimdi ne yapıcaz ne zaman okula gidecez haftaya diye yazan olmuş ama hangi gün onu bilen var mı?
Ben de öğrenemedim hangi gün oduğunu bi türlü. Okuldan da bilmiyorlarmış. Fakültenin de telefonları sürekli meşgul
Staj gününü siz kendiniz öğretmenle beraber belirliyorsunuz size hangi gün uygunsa o gün gidebilirsin.Aof gittiğin günü belirlemiyor.
Evet 5 aralıkta başlıyor staj ve öğretmenle birlikte ayarlıyorsun staj gününü açıköğretimin bir alakası yok bu konuyla ilgili.
Ben bugün gittim staj yapacağım okulu gördüm.Yeni açılan bir okul ve ilk kez stajyer alacaklarmış,onlarda hiçbir şey bilmiyor.Benim uygulama öğretmenim öğlenciymiş o yüzden bende 2 yarım gün gideceğim.Pazartesi başlayacağımı söylediler.Daha sonra ki günede gidince karar vereceğiz artık..
Eğitim şart!
bana okulöncesi öğretmenin okuldaki bir gününün incelenmesi etkinliği lazım... teşekkürler.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI
OKUL DENEYİMİ DERSİ
ETKİNLİĞİN ADI: Okulöncesi Öğretmeni’nin Okuldaki Bir Gününün incelenmesi
ETKİNLİĞİN TARİHİ: 16.02.2011 SALI GÜNÜ
ETKİNLİĞİ YAPAN :
Gözlem Yapılan Etkinliklerin Zaman Dilimi
Okula Geliş – Hazırlık ( 12.00 - 12.20 )
Serbest Zaman Etkinliği ( 12.20 - 13.15)
Toplanma – Temizlik ( 13.15 - 13.30)
Öğle Yemeği ( 13.30 - 14.00)
Sanat Etkinliği ( 14.00 - 14.30)
Türkçe Dil Etkinliği - Müzik Etkinliği (14.30 - 15.00)
Okuma Yazmaya Hazırlık (15.00 - 15.30)
Oyun Etkinliği ( 15.30 - 16.00)
Toplanma (16.00 - 16.15)
Eve Gidiş – hazırlık (16.15 - 16.30)
OKULÖNCESİ ÖĞRETMENİN BİR GÜNÜ
OKULA GELİŞ – HAZIRLIK : (12.00- 12.20)
Okula öğrencilerimden önce geldim. Hazırlıklarımı son bir kez kontrol ettim ve öğrencilerimi beklemeye başladım. Öğrencilerimi kapıda güler yüzle karşıladım. Montlarını ve su mataralarını asmalarına yardım ettim. Konuşmak isteyen velilerle çok az konuştuktan sonra sınıfa girdim. Çocuklara nasıl olduklarını kendilerini nasıl hissettiklerini sordum.
SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ : (12.20- 13.15)
Çocuklarla sohbet ettikten ve nasıl olduklarını sorduktan sonra onları ilgi köşelerine yönlendirdim. Ara sıra onlara fark ettirmeden gözlemledim. Aralarında problem olanları kendileri çözmelerini ve birbirlerinden özür dilemelerini söyledim.
TOPLANMA ve TEMİZLİK : (13.15-13.30)
Öğrencilerimi toplanmaları gerektiğini artık öğle yemeği vaktinin geldiğini söyledim. Onları sıraya dizerek ellerini yıkamalarını ve masalara oturmalarını söyledim.
ÖĞLE YEMEĞİ : ( 13.30 - 14.00)
Hep birlikte yemek duası yapıldıktan sonra afiyet olsun dedim ayrıca yemekte konuşmamaları gerektiğini hatırlattım. Yemek yemeyen öğrencileri neden yemedikleri hakkında konuştum ve onlara yemek yiyerek büyüyeceğimizi ve sağlıklı olacağımızı söyledim. Hep beraber öğlen yemeği yenildi. Bitiren öğrenciyi ellerini yıkamasını söyledim ve sınıfa yönlendirdim.
SANAT ETKİNLİĞİ : ( 14.00 - 14.30)
Sanat etkinliğine başlamadan önce yoklama aldım. Çocuklara havanın nasıl olduğunu hangi mevsimde olduğumuzu sordum. Soğuk havalarda nasıl giyinmemiz gerektiği , üşümemek için neler yapacağımız , yalnızca mont mu giyeriz gibi çocukların seviyelerine uygun sorular sordum. Aradığım cevabı bulduktan sonra şapka ve eldiven çizdiğim fon kartonlarını çocuklara dağıttım. Elişi kağıdı parçaları , ip , pul, dağıttım. Yapıştırıcı ve makaslarını almalarını söyledim. Seçtikleri eldiven veya şapkayı nasıl yapacakları konusunda açık bir şekilde anlattım. Etkinlik bittikten sonra masalar toplandı. Artan fon kağıtları büyük olanlar atmamalarını söyledim . küçük olan artık kartonlar çöpe atıldı. Sınıfımız diğer etkinliğe hazır hale geldi.
TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ: (14.30 - 15.00)
Çocuklara sandalye alarak yarım daire şeklinde oturmalarını söyledim. Bende bütün çocukların beni görebilecek şekilde karşılarına oturdum. Onlara yaramaz çocuk adlı tekerlemeyi söyleyeceğimi sizlerinde ikinci söyleyişte benimle beraber tekrarlamanızı istiyorum dedim söylerken vurgu ve tonlamalara ve onların dikkatlerini canlı tutacak mimikler kullanarak tekerlemeyi öğrendik. Birkaç tekrardan sonra onlara “ elif öğreniyor “ adlı videoyu izlettim.videonun konusu dişlerimizi temiz tutmak ve fırçalamaktı. Bu konu hakkında kısa bir sohbet yaptık.
MÜZİK ETKİNLİĞİ : (14.30 - 15.00)
Daha sonra sınıfta bulunan ritim aletlerini elime alıp tekerlemeyi ritimlere dikkat edecek şekilde şarkıya çevirdik. Çocuklara bu tekerlemeyi şarkı olarak kim söyler dedim parmak kaldıran çocukları dinledim. Daha sonra isteyen çocuklar da ritim aletlerinden alabileceklerini bu şarkıyı hep beraber söyleyeceğimizi söyledim. Birkaç kez tekrarladık ritim aletlerini yerlerine bırakmalarını söyledim.
OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK: (15.00 - 15.30)
Çocuklar masalara oturduktan sonra dergilerini dağıttım. Dergide fark bulma , şekil ve sayı ile ilgili etkinlikleri yaptık. Bazı öğrencilere ipucu vererek onlara yardım ettim.
OYUN ETKİNLİĞİ : ( 15.30 - 16.00)
Müzik etkinliğinden sonra, çocuklara sandalyelerini alıp sınıfın ortasına gelmelerini söyledim. ‘Sandalye kapmaca’ adlı oyun oynayacağımızı söyledim. Sandalyeler dizdik. Çocuklara yönergeyi açıkladım. Oyun oynamaya başladık. Çocuklar bu oyun sayesinde hem eğleniyorlar, hem de fazla enerjilerini dışarı atıyorlardı. Oyun bitiminde birinci olan çocuk, diğer arkadaşları tarafından alkışlandı. Sandalyeler yerine kaldırıldıktan sonra çocuklara dinlendirici oyun oynamak için minderlere oturmalarını söyledim. Oyunun ismi ‘En mutlu yüz kimin?’ idi. Hepsinin beni görebileceği şekilde karşılarına oturdum. Onlara, ‘Şimdi sizden çok mutlu bir yüz ifadesi oluşturmanızı istiyorum’ dedi. Bütün çocuklar mutlu bir yüz ifadesi oluşturdular. Sonra çocuklara tek tek neden bu kadar mutlu olduklarını sordu. Bütün çocuklar cevap verdikten sonra, ‘Şimdi de çok kızgın bir yüz ifadesi oluşturmanızı istiyorum.’ dedim. Çocuklar bu defa da kızgın bir yüz ifadesi oluşturdular. Onlara tekrar, neden bu kadar kızgın olduklarını sordum. Hepsi tek tek neden kızgın olduğunu anlattı. Bütün çocuklar konuşmasını bitirdikten sonra çocuklardan, komik bir yüz ifadesi oluşturmalarını istedim. Çocuklar komik yüz ifadesi oluşturdular. Hepsine neden bu kadar komik olduklarını sordum. Herkes cevap verdikten sonra oyun etkinliği tamamlandık
TOPLANMA : (16.00 - 16.15)
bütün öğrencilerime sandalyeleri yerlerine koymaları gerektiğini sınıfın toplanmasını yarın geldiğimizde sınıfı güzel bulmamızı söyledim. Sınıf çok güzel şekilde toplandı.
EVE GİDİŞ – HAZIRLIK : (16.15 - 16.30)
Öğrencilerime tuvalete gitmek isteyen var mı gitsin artık eve gitme zamanı geldi dedikten sonra onları giyinmelerini söyledim. Herkes geldikten sonra giyinemeyen çocuklara yardım ettim. Ailesi gelenlere iyi akşamlar dedikten sonra öğrencimi teslim ettim.
DEĞERLENDİRME
Yazmış olduğum öğretmenin bir gününün özeti benim okulda geçirdiğim günlere iyi bir örnektir. Tatil dönüşü olduğu için çocukları ilk günden yormamak için basit etkinlikler aldım ve okula daha çabuk alışmalarını sağlamak için etkinliklerimi hazırladım.15 günlük tatilde kurallar unutulduğu için çok sert tepkiler vermedim.1.dönemde öğrenmiş olduğumuz şeylerin unutulmuş olacağını düşünerek ve anımsatmak amacıyla tekrarlar yaptırmayı daha uygun buldum.Okuldaki ders saatleri dışında; çocukların okula geliş ve gidiş saatlerinde her gün velilerle iletişim halinde olamaya çalışıyorum.Aile katılımı çalışmalarını sizin de yardımlarınızı istiyorum diyerek düzenli olarak uyguluyorum. Veli toplantısı düzenli olarak yapıyorum.Önceden hazırlamam gereken etkinlikleri okula gelmeden yada ders saatimiz başlamadan hazırlıyorum.Akşamları yeni etkinlikler araştırıyorum okul öncesiyle ilgili bilgim olmayan konuları öğrenmeye çalışıyorum.İnternet ve kitaplardan araştırmalar yapıyorum.
Öğretmen Adayı Uygulama Öğretmeni