Haziran Öğretmen Ataması Var mı?



06 Nisan 2012 Saat 17:29




Şanlıurfa’da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Haziran ayında öğretmen alımı olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtladı. İşte bakanın verdiği o cevap,




Türkiye’de 270 bini aşkın öğretmen adayının merakla beklediği Haziran öğretmen alımının yapılıp yapılmayacağı son günlerin en popüler konusu haline gelmiş durumda. Bu anlamda televizyon programlarına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 2011 kadro haklarını kullandıklarını 2012 öğretmen atamasının normal prosedür içerisinde Ağustos ayında yapılacağını söylüyor. Bakan Dinçer, ara bir atamanın yapılması için maliyeden ek ödenek ayrılması gerektiğini vurguluyor. Bu sözlerle Bakan Dinçer bir anlamda topu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e attı.


İşte o soru bugün Şanlıurfa’da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e UrfaHA Muhabiri tarafından soruldu.


“TABİ Kİ MEMLEKETİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ELEMANI ALIYORUZ, ALACAĞIZ”


Bakan Şimşek, “ Uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Kendisinden Allah razı olsun. Çok önemli bir reforma imza attılar. Tabii ki bu memleketin ihtiyaç duyduğu öğretmeni alacağız, hemşireyi alacağız doktoru da alacağız ve alıyoruz.”


“HALİMİZE ŞÜKREDELİM” MESAJı VERDİ


Bakan Şimşek Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkatleri çekerek, “Bakın bugün Avrupa’da yani memurlar, işçiler, kamu görevlileri işten çıkartılırken, maaşlar dondurulurken hatta bazı ülkelerde emeklilerin maaşları bile azaltılırken, asgari ücret azaltılırken bu ülkede çok şükür, bu sıkıntıları bu ülke yaşamıyorsa siyasi istikrar sayesindedir, mali disiplin sayesindedir. Doğru politikalar ve iyi yönetim sayesindedir. Hiçbirisi tesadüf değildir. Avrupa’daki sorunlar da tesadüf değil. Türkiye’deki başarılar da tesadüf değildir. Türkiye’nin 2000’li yıllardaki sorunlarda tesadüf değildir.90’lı yıllardaki sorunlar da tesadüf değildir. Onun için olaya bu çerçeveden bakmak lazım” ifadelerini kullandı.


“İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARI ALMAYA DEVAM EDİYORUZ AMA KESİN SAYI VE TARİH VEREMEM”


Şimşek alımların yapıladığını ve yapılmaya devam edeceğini belirterek kesin bir yargıyla konuşmaktan çekindi. Bakan Şimşek şu sözlerle açıklamasını sonlandırdı, “Memleketin ihtiyaç duyduğu, kamu hizmetini yapacak tabiî ki elemanları da almaya devam ediyoruz ama ben hiçbir şekilde şu tarihte şu kadar falan onlar bir planlama çerçevesinde hükümet olarak biz gerekeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”