Arkadaşlar şubat ayında yapılacak olan özür durumu atamaları yaz dönemine alınmış haberi olan varmı?
bununla ilgili resmi bir yazı yok.
yayınlanırsa bizlerde burda paylaşırız.
<CENTER>
</CENTER>
resmi gazetede yayınlanmış diye duydum bende az önce hatta 3 yıl tayin hakkı yokmuş falan dediler eş durumu tayininde.
yenı bakanımız degısıkler yapıyo ama henuz bu konuyla ilgili resmi yazı yok
hadı hayırlısı bakalım
il içi ve il dışı atamalarda aynı yerde 3 yıl çalısma sartı var ama es durumu tayını ıcın 3 yıl cok uzun bı sure hocam
hayır arkdaşım.. öyle demedi:S atandığınız eğitim bölgesinde 3 yıl çalışma zorunlulluğu var dedi.. yeni alınan kararlara baktık ama net birşey yok... yani düşünce olarak var sanırım şuan için..resmiyet daha belli değil
soylentıler cıktıysa resmı yazıda cıkar yakında
Arkadaşlar resmi gazete de yayımlanmış
Milli Eğitim Bakanlığından şok bir karar yayınlandı. 14 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelik maddelerine göre bundan sonra eş durumu ve diğer özür durumundan atamalar yalnızca yaz dönemlerinde yapılacak. Yeni yönetmeliğin 37. maddesinin 3. bendinde belirtilen ilgili ifade aynen şu şekilde:
“MADDE 37 –
(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan özür atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.”
Sonuç Olarak ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİ YAZ TATİLLERİNDE YAPILACAK.
Atama
MADDE 37 – (1) 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunun eki cetvellerde sayılanlar dışında kalan memurların atamaları Bakan tarafından yapılır.
(2) Bakan, gerekli gördüğü hâllerde atama yetkisini merkez teşkilatında alt kademelere, illerde valilere devredebilir.
(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.
(4) Öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamalarında uyulacak temel ilkeler, özür grupları, hizmet bölgeleri ve alanları, hizmet puanı ve diğer hususlara ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.
(5) Özüre dayalı yer değiştirme istekleri hizmet puanı sıralamasındaki yetersizlik sonucu yerine getirilemeyenlere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi kapsamına girenlerin hakları saklı kalmak kaydıyla, istekleri hâlinde istekte bulundukları yere atanmaya hak kazanıncaya kadar, aylıksız izin verilebilir. Bu şekilde aylıksız izin verilen öğretmenler, bağlı bulundukları il millî eğitim müdürlüklerine bu amaçla tahsis edilmiş bulunan boş öğretmen kadrolarına aylıksız izinli olmak şartıyla atanır. Bunların atandıkları bu kadrolar aylıksız izin süresiyle sınırlı olarak saklı tutulur. Ancak, aylıksız izne ayrılan öğretmenler, üçüncü yıl sonuna kadar istedikleri yere atamalarının yapılamaması hâlinde durumlarına uygun boş öğretmen kadrolarına öncelikle atanırlar.
(6) Öğretmenlerin atamaları Bakanlıkça il/ilçe emrine veya doğrudan eğitim kurumuna yapılır. Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması hâlinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.
(7) İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.
(8) Okul ve kurum müdürleri; yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak okul veya kurum müdürlüğü sınavında başarılı olmak kaydıyla, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanır. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.
böyle .............. olurmu ne demek hakkımız yeniyor helal etmiyorum .............bütün kararlar bizleri vuruyor
Konu Meryem DURMUŞ (ermer) tarafından (15.Eylül.2011 Saat 20:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: uygunsuz kelimeler silindi