arkadaşlar bu 2010 okul öncesi atamaları hakkında fikri olan var mı?
şimdiden kesin bişey söyleyemeyiz.ama ben seneye de atamanın çok olacağını düşünüyorum ve umuyorum.çünkü seneye pilot illerin sayısı bu seneye oranla daha az ama büyük ve gelişmiş iller.inşallah herkes atanır.
Projeye, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Mersin, Antalya, Balıkesir, Aydın, Elazığ, Manisa, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar.
öyle ama şöyle bir durum var başka branşlarda bizim bölümlere alacaklar o zaman istere 5000 alsınlar ne olcak sınıfcılardan alacaklar yine biz acıkda kalacagız.
sınıfçılar şuan için ücretli çalışabiliyolar.kpss puanı ile atanma gibi bi durumları yok.ama seneye tabi ne olur belli olmaz.eğer en kötü ihtimalle böyle bir hak verilirse onlara, öncelik tabiki bizde.milli eğitimin belirlediği taban puanına kadar bizden atanır ve hala belirlenen kontenjan dolmadıysa sınıfçılardan alınır.
arkadaşlar biraz umutlu olun.çoğu arkadaşımız atandı.seneyede alım çok, rakip az olucak. bu benim tahminim ve nedense ben buna çok inanıyorum...
valla işallah burcu söylediklerin gercekten mantıklı vede inanmak istiyorum açıkcası![]()
arkadaslar sınıfcıların atanmasına karsı cıkalım buna gozmu yumucaz yanıı??
arkadaşlar seneye bütün illerde okul öncesi zorunlu hale gelmeyecek mi? ben intrnette öyle okumuştum.Hatta haberlerde bile verildi
hayır mümkün değil, bütün illerin zorunlu olması.bu yıl ki pilot iller bile tam oturtamadı. mesala pilot illerin birinde oturuyorum 5 yaş zorunlu olduğu halde 5yaş anasınıfına gelen çok çok az.
Projeye, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Mersin, Antalya, Balıkesir, Aydın, Elazığ, Manisa, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar, Yozgat;
2011-2012 eğitim öğretim yılında Iğdır, Erzincan, Tekirdağ, Malatya, Aksaray, Siirt, Tokat, İzmir, Zonguldak, Kayseri, Kastamonu, Ankara;
2012, 2013 eğitim-öğretim yılında Hatay, Çorum, Bursa, Bitlis, Sivas, Muş, Bingöl, Konya, Adıyaman, Batman, Ordu, Diyarbakır, Adana, Kahramanmaraş; 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Şırnak, Kars, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Mardin, Van, Şanlıurfa, Hakkari ve Ağrı dahil edilmesi öngörülüyor.
Bu illerdeki derslik, öğretmen, donatım ve materyal ihtiyacı eğitim-öğretim yılı başlamadan da ayrıca değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda gerekirse bazı iller daha önce, bazıları da daha sonraki eğitim-öğretim dönemlerinde zorunlu eğitim kapsamına alınabilecek.
Okul öncesi eğitimin zorunlu olması öğretmen ihtiyacını da artacağı için bu doğrultuda istihdam sağlanacak.