Bebeklerin giyimi, kıyafetleri ile bazı pratik bilgiler
Bebeğinizin kıyafetlerini seçerken cildnin rahatsız olmaması için pamuklu giyecekleri tercih etmelisiniz. Bebeklerin günde en az üç kere üstlerini değiştirmek gerekebileceğini unutmayın. Yedekleri ile beraber yeterli sayıda bodysi, çorabı, tulumu (mevsime göre kısa veya uzun patikli) olduğundan emin olun. Çünkü çarşıya gitmek için zamanınız az olabilir. Sonbahar ve kış için dışarıda giyebileceği tulum da alınmalıdır. İlk aylarda giysiler çok kısa sürede küçüleceğinden, gereğinden fazla giysi almaktan kaçının. Eskiden yeni doğan bebeklere giydirilen zıbınların, bodylerden bir üstünlüğü yoktur ve zıbınlar uzun süre kullanılmadıklarından, body almak daha akıllıca olabilir.
Zaten bebeğinizin göbek kordonu düşmeden önce üzeri kapalı olduğundan, ondan da endişe etmenize gerek yoktur. Tulumların bacakları düğmeli olanları, altını değiştirirken kolaylık sağlar. Ayrıca çoğu bebek giysisi kafadan da rahatlıkla geçişi sağlamak üzere tasarlanmıştır.
Eğer doktorunuz ultrasonda tahminen büyük bir bebeğiniz olacağını söylediyse, en küçük bebek giysileri (50 cm'lik olanlar) muhtemelen bebeğinize uymayacaktır.
Yeni doğan bebekler özellikle başlarından kolay ısı kaybettiklerinden, her zaman mevsime uygun incelikte bir şapka giydirin. Küçük bebekleri sıkı giydirmiş olsanız da, çok soğuk kış günlerinde uzun süre dışarıda tutmayın.
Bebeklerin sizden bir kat daha fazla giyinmiş olmaları, şapkaları ve çorapları olduğu sürece yeterli olacaktır.
Bebeğin tenine değen giysilerin yumuşak pamuklu kumaştan olması, dikişlerinin batmayacak şekilde olması önemlidir. Bebeğin giysilerini, kendiniz için kullandığınız deterjanla yıkamayın.
En iyisi sabunla yıkamaktır. Sabun tozlarının otomatik makinelerde kullanılabilenleri de mevcuttur. Ancak bebeğin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yıkayacak tozlardan da bulundurmanızda fayda vardır.
Bunun dışında bebeğiniz için yumuşak, su emiciliği yüksek alt kurulama havlusu ve banyo havlusu almanız gerekir.
ALINTI