Cesaretlendim
1.)Eşimin sütünde sorun çıkmıştı bu yüzden ilk hafta anne sütünü kesmek zorunda kaldık.Bu yüzden mama arayışımızda milupanın gazlı çocuklar için mamalar vardı.Arayıp sorduğunuzda(ücretsiz) size her türlü bilgiyi veriyorlar.Kayıt olursanız ilk yaşında da hediye paketi gönderiyorlar.
2.Ben doğduğumda anne sütüm yeterli gelmediği için bende çok ağlamışım(Felek zaten yüzüme gülse şaşardım ).Bu yüzden bu şekilde bir düşünceniz varsa bir doktorunuzla görüşün.Bebişiniz aç kaldığı için ağlıyor olabilir.
3.)Bebeğinizin gazını çıkarma konusunda kendinizde bir eksiklik hissederseniz sağlık ocağına danışın size yardımcı olmak zorundalar.Bu seansı en az 20 dakika uygulayın.Zaman zaman kademe kademe gaz çıkartıyorlar çünkü.Bebeğiniz için gaz çıkarmak zorsa küçük fizik hareketleri var.Bacaklarını karnına doğru hafif bastırma gibi.(Sağlık ocağı yada doktorunuza mutlaka danışın bu hareketler için)
4.)Aşılardan önce veya sonrasında bebeklerin bu durumu şiddetli ateş ve ağrı yaşamaması için doktorlar şurup öneriyor.(Siz şurubu ve kullanımını doktorunuza danışın o sizi yönlendirecektir.Burada şurup ismi vermem yanlış olur.
5.)Yastık ve battaniyeleriniz mümkün olduğunca yakan cinsten olmasın.Bebişiniz yüzünü koyduğunda isilik gibi birşeyler farkederseniz bunun nedeni kullandığınız malzemeler olabilir.
6.)Bebeğinize mama kullanıyorsanız alerjisine çok dikkat edin.Yüzünde kulak arkasında hemen kızarıklık oluşur ve onu rahatsız eder.
7.Bebeğinizin yatağını hergün havalandırın,battaniye pike ne varsa açık havada sallayın.Üzerinde zamanla oluşan küçük zerrecikler tenine zarar verebilir.
8.Bebeğinizi yıkamaktan korkuyorsanız nemli bir bez ile vucudunu(Göbeği hariç) silin.Bu onu inanılmaz rahatlatacaktır.
9.Ani yüksek sesler onu korkutabilir.Bu yüzden gece uyumayabilir.
10.Ağrısı olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza başvurun.Aşı da bahsettiğim ilacı önerecektir.
11.Çocuğunuza dikkatli bir şekilde su vermeyi unutmayın.Hiç birşey yapamıyor korkuyorsanız dudaklarını nemlendirin.
12.İnsanların şu anda onu öpmesine(size kızsalar dahi) izin vermeyin.Çünkü bebeğiniz dışarıdan gelecek hastalıklar için hazır değil.Bırakın size kötü desinler bu çocuğunuzdan önemli değil sonuçta.(Eşinizde dışarıdan gelince mutlaka duş alsın ondan sonra çocuğa dokunsun)
13.Bebeğinizin yatış şekline dikkat edin.3 aylık olana kadar doktorunuzun size önerdiği şekilde yatırın.(reflü,kusma gibi durumlar için)
14.Bebeğinizin kusuş tarzına dikkat edin.Aşırı derecede şiddetli ve fışkırır şekilde ise doktorunuza başvurun.