Öteki Dünyalar Var mı? Negatif Evren ve Pozitif Evren Kavramı Nedir?
Öteki Dünyalar Var mı?
Bilindiği gibi tersinim teorisi pozitif bilimin üç büyük yasasını (maddenin sakımı kanunu-termodinamiğin birinci ve ikinci kanunları) kendine temel alır. Mutlak sıfır olarak kabul edilen 0K (-273.15 c) derecede bilinen fizik kurallarına göre maddenin yok olması gerekir ama bu, maddenin sakımı, termodinamiğin birinci kanunlarına terstir.
Dolaysıyla tersinim teorisi mutlak sıfırda maddenin (dolaysıyla enerjinin) yok olduğunu kabul etmez. Mutlak sıfırın altındaki değerlerde maddelerin (enerjinin) nasıl değişimler geçirip şekillendiği bilim adına cevaplanması gereken çok önemli bir sorudur.
Tersinim teorisine göre 0 (sıfır) K altında (örneğin -100K’da) atom içi parçacıklar bilinenin ters yönünde örgütlenmekte, şartlar oluştukça ters atomlar, ters moleküller oluşmakta; sonuçta ters madde (anti madde) meydana gelmektedir.
Ters madde (anti madde) aynı zamanda ters enerji (anti enerji) kavramını da beraberinde getirir. Bir bakıma mutlak sıfır olarak tanımladığımız nokta her iki evreni birbirinden ayıran (ya da birleştiren) bir sınır çizgisi, geçiş noktası olmalıdır. Evrenimizdeki atom örgütlenmesini + (pozitif) kabul edersek ters evrende bu –(negatif) şeklindedir.
Örneğin pozitif evrende atomların çekirdekleri pozitif elektronları negatif elektrik yüklü iken negatif evrende bu tamamen tersidir. Yani negatif evrende atomlar negatif çekirdek (negatron + nötron) ile bu çekirdeğin etrafında dolanan pozitif elektrik yüklü elektronlardan oluşuyor olmalıdır.
Negatif evrendeki atomlar ve moleküller evrenimizdeki gibi fakat tersi elektriksel ve kütlesel dengeler içerir ve bu şekilde örgütlenerek negatif maddeleri (anti maddeleri) oluşturur.
Negatif evren ile pozitif evren yapısal olarak eşlenik midir?
Bu soruya vereceğimiz cevap negatif evren ile pozitif evrenlerin kütle yönünden eşit, şekil yönünden farklı olabileceği yönündedir. Eğer pozitif evrende dünyamıza benzer olgular varsa negatif evrende niçin olmasın?
Hüdai Çakmak