Türkiye'de her üç yetişkinden birinin bilgisayar oyunu oynadığı ortaya çıktı.
ODTÜ Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM), Uluslararası araştırma şirketi GfK Türkiye'ye, Ankara genelini temsil eden bin 347 kişiyle yüz yüze görüşerek bir araştırma yaptırdı.
Oyuncuların hangi platformu tercih ettikleri, haftada kaç saat oyun oynadıkları gibi unsurların ele alındığı, Türkiye'deki 15 yaş üstüne uygulanan ve ilk kez yapılan araştırmada, çarpıcı veriler ortaya çıktı.
Buna göre, Türkiye'de yalnız çocuklar değil, genç ve yetişkinler de oyun oymaya düşkün. 15 yaş üstündeki her üç kişiden biri oyun oynuyor. Bunların yüzde 87'si bilgisayar oyunlarını tercih ediyor. Ancak, en çok 15-17 yaş grubu oyun oynuyor, bunu 18-24 yaş grubu izliyor.
Bunun yanında, oyun oynayanların yüzdesi, yaş azaldıkça veya sosyo-ekonomik statü yükseldikçe artış gösteriyor.
KADINLAR DA OYUN OYNAMAYI SEVİYOR
Araştırmaya göre, her ne kadar oyun oynayanların çoğunluğu erkek olsa da Türkiye'de oyun oynayanlar içinde, her dört kişiden biri kadın. Ayrıca, oyun oynama süresi erkeklerde haftada 6,5, kadınlarda 4,7 saat.Türkiye'de en fazla oyun oynanan bölge ise Karadeniz... Onu sırayla Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi takip ediyor.
Bu sonuçlar Türk Oyun Dünyası Platformunun Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki toplantısında da ele alındı.
AA