Seyahat Sırasında Çocuğunuzun Mide Bulantısını Engellemek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Seyahat Sırasında Çocuğunuzun Mide Bulantısını Engellemek

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Seyahat Sırasında Çocuğunuzun Mide Bulantısını Engellemek





    Seyahat Sırasında Çocuğunuzun Mide Bulantısını Engellemek

    Dikkatini dağıtın. Bazen çocuğunuzun dikkatini midesinden başka yere yöneltmenin yararı olabilir. Oyuncaktan, kasetleri, şarkıları, konuşmayı, yer bulma oyununu deneyin.

    Pek çok çocuk, market ve hayvanat bahçesine yapılan ortalama bir araba yolculuğu sırasında hiçbir semptomu olmayanlar bile, uzun araba, uçak, tekne ve tren gezilerinde mide bulanışından yakınır, özellikle de yedikleri mide bulantısına katkıda bulunabilecek şeylerse (ÖRNEĞİN) öğlen yemeğinde patates kızartması ve dondurma). Çocuğunuz daha önce araç tutmasıyla ilgili herhangi bir problem yaşamamış olsa da veya özel olarak şu anda böyle bir problem yaşıyorsa seyahat ederken aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

    Tıbbi öneriler alın
    Eğer çocuğunuz daha önceden ciddi araç tutması yaşadıysa beraberinizde buna yönelik ilaç götürme konusunda doktorunuza danışın, ancak bunu son çare olarak kullanın, bu ilaçların bazen ciddi yan etkileri olabilir. Deriye yapışan ilaçlan hiçbir zaman çocuklarda kullanmayın.

    Emniyetli deniz bantları.
    Deniz bantları bileğin iç yüzünde yer alan basınç noktalarına bası uygulayarak araç tutmasını engelleyen elastik bileziklerdir. Bunlar denizciler tarafından yıllarca kullanıldı (ancak karada da denizdeki gibi çalışırlar), ucuzdurlar, kolay kullanılırlar, güvenlidirler, takılmaları rahattır ve sıklıkla etkilidirler. Deniz bantları deniz ve kampçılık mağazalarında, bazı eczanelerde, sağlıklı beslenme mağazalarında ve kataloglarında ve annelere yönelik mağazalarda bulunurlar. Tek boy teorik olarak herkese uyar ancak bant çocuğunuzun bileğine sıkı oturmazsa birkaç dikişle daraltın.

    Boş mideden kaçının.
    Çocuğunuzun midesi boşken araç tutmasının görülme olasılığı daha fazladır. Bu nedenle yolculuklarda çocuğunuzu hafif, sık aralıklarla besleyin. Kepekli krakerler, ve ekmekler bu amaç için idealdir.

    Asitli meyvelere ve meyve sularına yanaşmayın.
    Portakallar, greyfurt, limon, ananas ve bunların suları yolculuk eden mideyi genelde rahatsız ederler. Yolda C-vitamini ihtiyacını daha az asitli meyve ve sebzelerle karşılayın (c vitamini ile zenginleştirilmiş elma suyu). Hava sıcaksa veya çocuğunuz kusuyorsa mutlaka kaybedilen sıvıyı sık su içirerek ya da asitli olmayan meyve suları ile yerine koyun. Buzlu bir gazoz içmenin faydası olabilir. Kabarcıklı ve karbonatlı içeceklerden kaçının, midedeki sıkıntıyı artırabilecekleri için hafif olsa da karbonat ve sodadan kaçının. Çocuklar günlük olarak kabaca vücut ağırlığının her bir yarım kilosu için 30 cc sıvıya ihtiyaç duyarlar (öyleki 14 kg.lık çocuk yaklaşık l litre sıvıya ihtiyaç duyar). Sıcak havalarda, uçak yolculuğunda (de-hidrate edicidir), veya çocuk çok kustuğunda ya da ishal olduğunda bu ihtiyaç yarım kilo başına 45 ila 60 cc'ye yükselir

    Yağları etken olmaktan çıkarın.
    Yağlı yiyecekler araç tutmasını şiddetlendirebilir, bunun için çocuğunuzu kızartmalardan, cipslerden, hamburgerlerden, yağlı tatlılardan ve diğer yağ içeren yiyeceklerden uzak tutun.

    Biraz hava alın...
    Araba içinde açık bir pencereden gelen temiz hava araç tutmasını azaltabilir. Gemide ise güvertede dolaşmak faydalı olabilir. Uçakta ise başınızın üstündeki havalandırma kanalını yeniden yönlendirme yapabileceğinizin en iyisidir.

    ...ve manzaralı bir koltuk. Ufku izlemek araç tutmasını geçirebilir; mümkün olduğunda çocuğunuzu pencere kenarına oturtun ve belli aralıklarla dikkatini uzaktaki görüntülere çekin. Araç tutmasını artırabileceğinden kitaplara bakma ya da yakına odaklama gerektiren diğer eğlencelerden vazgeçirin. Otomobilin ön koltuğunda seyahat etmek arka koltukta gitmekten daha yumuşak olsa da (ve mide bulantısını uyarma şansı daha az olsa da), emniyet kuralları nedeniyle dört yaşına kadar olan küçük çocukların ön koltukta gitmemeleri önerilir.

    Uyumak için cesaretlendirin.
    Çocuğunuz uyuyabiliyorsa veya en azından yolculuğun çoğunda gözleri kapalı bir biçimde dinlenebiliyorsa araç tutma olasılığıı büyük ölçüde azalmıştır. Etrafta çok dolaşmaktan vazgeçin; bu, çocuğunuzun kendini daha kötü hissetmesine yol açabilir.

    Dikkatini dağıtın.
    Bazen çocuğunuzun dikkatini midesinden başka yere yöneltmenin yararı olabilir. Oyuncaktan, kasetleri, şarkıları, konuşmayı, yer bulma oyununu deneyin.

    El altında bir torba bulundurun.
    Yukarıdakilerin işe yaramaması durumunda en kötüsü için hazırlıklı olun. Araba kullanırken veya trenle yolculuk ederken bir miktar ağzı sıkıca kapatılabilen (fermuar benzeri düzeneği olan) torbayı ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun (uçakların koltuk ceplerinde uçak tutması sırasında kullanılabilecek kâğıt torbalar vardır), ancak bunları çocuğunuzun ulaşamayacağı biçimde saklayın. Ayrıca fazladan bir takım elbise, bol miktarda ıslak mendil (çocuğunuzu, giysilerini, oturağım, döşemeleri ve halıları temizlemek için kullanılabilirler) ve oda parfümünü el altında bulundurun.
    Çocuğunuz midesinin bulandığını hissetmeye başladığında bu hissin ne olduğunu bilemeyebilir ve tanımlayamayabilir. Bazı çocuklar kendilerini iyi hissetmediklerinden yakınırlar, diğerleri boğaz yanmasından şikâyet ederler ve elleri ile boğazlarını sıkarlar. Bazıları öksürür (boğulma tepkisi). Bazıları soluk ya da yeşil olabilirler. Çocuğunuz çıkarana kadar belirgin işaret olmayabilir.
    Eğer direksiyon başındayken kusma olursa ilk fırsatta durun, temizleyebildiğiniz kadarını temizleyin ve arabayı tekrar kullanmaya başlamadan önce çocuğunuzun gözlerini kapatarak birkaç dakika dinlenmesini sağlayın. Çocuğun alnına ıslak, soğuk bir havlu koymak ve temiz hava solumasını sağlamak etkili olabilir. Yanlış bir şey yaptığını düşünmesine yol açmamak için çocuğunuzun kusma nöbetine aşırı tepki vermeyin.

    .ALINTIDIR.
    Konu Arz tarafından (07.Ocak.2010 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf değişikliği.

  • #2
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    küçüklüğümden beri bu rahatsızlığım vardı halada var hap içiyorum en az yarım saatlik meafede bile hap içmek zorunda kalıyorum,küçüklükten alıştırmak lazım böyle durumları.bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Seyahat
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 23.Ağustos.2015, 14:39
    2. Üniversite, kayıt sırasında öğrencilere hasarlı konutların listesini verecek
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2011, 12:06
    3. Serbest zaman etkinlikleri sırasında
      Konu Sahibi ozturklu Forum DERSLER VE ÖDEVLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 11.Ocak.2011, 20:53
    4. Yeme isteğimi engellemek için ne yapmalıyım?
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Kasım.2009, 10:49
    5. Sınav Notlarınızın Başkaları Tarafından Görülmesini Engellemek İçin
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Nisan.2009, 19:27

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş