1. BİLMECE KUTUSU TEKNİĞİ: Küp şeklinde hazırlanan kutunun dört tarafına cepler hazırlanır. Dikdörtgen şeklinde hazırlanan kartların bir ucuna bilmeceler yazılır. Kartın diğer ucuna bilmecelerin cevabının resmi yapıştırılır. Bilmeceler çocuklara yönlendirilir ve cevabını bulunan bilmecenin resmi kutunun iç kısmından çıkartılarak çocuklara gösterilir.
2. BİLMECE KUKLALARI: Çocuklara sorulan bilmecelerin cevabı olan resimlerden çomak kuklalar hazırlanır. Bilmece çocuklara sorulur ve zorluk aşamasına göre ipuçları verilir. Çocuklar doğru cevabı verince çomak kuklası çocuklara gösterilir.
3. NESNE İLE BİLMECE ÖĞRETME: Hazırlanan bir nesnenin üzerinden veya cebinden, kesesinden bilmecelerin çıkması.Örneğin bir tavuğun yumurtasından,bir kangurunun cebinden ,bir tencerenin veya torbanın içinden bilmecelerin veya cevaplarının çıkartılması.
4. PUZZLE TEKNİĞİ: Sorulacak bilmecelerin cevaplarının resimleri puzzle kartları şeklinde hazırlanır. Çocuklara ilk ipucu sözel olarak verilir ve puzzle ilk parçası yerleştirilir. Çocukların verdikleri cevaplara göre diğer parçalardan yerleştirilir. Cevabı bilen çocuk puzzle tamamlayarak arkadaşlarına resmi gösterir.
5. RESİM KARTLARI İLE BİLMECE OLUŞTURMA: Bilmecelerin cevaplarına götürecek resimler kartlar halinde hazırlanır. Birbiri ile ilgili resimler çocuklar tarafından seçilerek bir yeni bir bilmece oluşturulur. Örneğin: yağan bir yağmur resmi ve yağmurda ıslanan bir çocuk resmi yardımı ile “yağmurda ihtiyacımız olan bir eşya” gibi bilmeceler oluşturulur.
6. BİR RESİM İLE BİLMECE OLUŞTURMA: Çocukların eline verilen bir resmin özelliklerini anlatarak arkadaşlarının bulmasını sağlamak Örneğin:bir aslan resmini eline alan çocuk aslanın özelliklerini anlaşarak cevabı arkadaşlarına buldurmaya çalışır.
7. NESNEDEN CEVABI BULMA: Ortaya konulan nesneler ile ilgili bilmeceler çocuklara yönlendirilir. bu teknikte fazla ip ucu vermemeye dikkat edilmelidir. Cevabı bulan çocuk nesneyi eline alarak arkadaşlarına gösterir
alıntı.