Tebeşir nedir ve tebeşir nasıl yapılır, Tebeşir kullanım alanları, Tebeşir bileşimi hakkında bilgi.
Bileşimi kalsiyum karbonattır (CaC03). Dünyanın birçok bölgesinde bulunan, yumuşak ve beyaz bir çeşit kireç taşıdır. Arı değildir. İçinde çoğunlukla başta kil olmak üzere bazı yabancı maddeler bulunur.
Tebeşir esas olarak Tebeşir Devrinde denizin berrak sularında yaşamış bulunan küçücük deniz yaratıklarının milyonlarca iskelet ve kabuğunun birikmesinden meydana gelmiştir. Tebeşir devri: Dünya tarihinin bu bölümü 120.000.000 yıldan fazla bir süre önce başladı. Bu devrin ilk yarısında, bilinen başka devirlere oranla, daha fazla tebesirtoprak bölgeleri sular altında kaldı. İkinci yarısı içinde Avrupa’nın büyük kısmını, Batı Asya’nın geniş kesimlerini, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika’nın merkezinin tamamı ve Orta ile Güney Amerika’nın da büyük kısmını kaplayan berrak sığ denizlerin dibine dünyanın hemen hemen bütün büyük tebeşir yatakları yerleşti.
Günümüzde tebeşirin en fazla kullanıldığı yerler açık sarı çimento, sıva ve beyaz boyalardır. Okullarımızda kullanılan tebeşirler, çoğu zaman hakiki tebeşir olmayıp, kil ve alçı gibi beyaz maddelerin karışımıdır.