Değerli arkadaşlarım degerler egitimin de bulunan selamlasmak ile ilgili bir aylik bir proje calismasi yapilmasi istendi. gunluk planlara dahil edilecek. bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim. saygılarımla
<CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
<A< font>
</CENTER>
İnstagram hesabım : @madamteacherr
merhaba-hoşça kal oyunuÇocuklar müzik eşliğinde oyun odasında serbestçe dolaşırlar. Öğretmen Müziği kestiğinde her çocuk yakınındaki çocuğa (Merhaba ) diyerek elini sıkar, ardından (hoşça kal ) diyerek el sallama hareketi yapar. Diğer çocuklar da aynı davranışlarla karşılık verir Müzik başladığında , gezinme yeniden başlanır ve bu şekilde devam edilir…
Selamlaşmanın etkileri üzerine bir drama.
Gruptaki çocuklar üç bölüme ayrılır:
1. İlk gruptaki çocuklar ikiye ayrılarak, ayağa kalkarlar. Bu gruptan sokakta yürürken birbirlerine selam veren insanları canlandırmaları istenir.
2. Daha sonra ikinci grup ayağa kalkar. İkiye bölünürler. Bir grup selam verir. Diğer grup selamı almaz.
3. En son üçüncü grup kalkar. İki grupta selam vermeden geçerler. Çocuklar yerine oturunca her gruba tek tek neler hissettiği sorulur.
Selamlaşmanın insan üzerindeki olumlu izleri vurgulanır.
(Bu çalışmadan sonra çocuklara selamın nasıl verileceği, önemi anlatılır.
- Sizce selam vermek neden önemli?
ALINTI
merhaba oyunu:
Çocuklar sınıfta ayakta değişik yerlerde dururlar. Öğretmen oyunu kısaca anlatır ve oyunu başlatır. Öğretmen mp3 player da klasik bir müzik cd si koyar.
Sonra çocuklar müzik eşliğinde sınıfta gezmeye başlarlar. Müzik durduğu anda çocuklar yanındaki çocukla el ele sıkışıp ilk önce "merhaba" der. Daha sonra her ikiside isimlerini söyler. Müzik başladığında ise "hoşçakal" diyerek sınıfta dolaşmaya devam eder. Oyun müzik durdurulup başlatılarak devam eder.
UYGULAMA: Çocuklara selamlaşma ile ilgili neler hatırladıkları sorulur. Çocuklara okulda ve okul dışında kimlerle nasıl selamlaştıkları sorulur. Selamlaşırken hangi kelimeleri kullandıkları sorulur. Kimlerle selamlaşmaktan daha çok hoşlandıkları hakkında konuşulur. A4 kâğıdı ve pastel boyalarını almaları söylenir. Kimlerle selamlaştıkları ve nasıl selamlaştıklarının resmini çizmeleri söylenir ve sonrasında çizdikleri resimleri anlatmaları sağlanır.
ALINTI
konuşma ve dinleme adabı ile ilgili etkinlik paylaşırsanız cok sevinirm