Merhaba Sevgili “DGS” Adayları
Hepiniz bu yola bir amaç için çıktınız. Bizler de size bu amaç yolculuğunuzda sizlere kılavuzluk etmek istiyoruz.
Bu yazımızda da sizlere matematikten korkmanızın geçmişten kalan kötü bir anı olduğunu hatırlatarak başlayacağız.Korkularınızın esiri olmamalısınız. Sadece planlı çalışmayı bilmelisiniz. 500 sayfalık bir kitabı önünüze alıp “eyvah nerden başlamalıyım?” sorusunu sormak sizi sadece paniğe sürükleyecektir. Dolayısıyla;büyük hedeflere ulaşmanın yolu da büyük amaçları küçük adımlara bölerek ve her gün bir adımını gerçekleştirerek elde edilebilir.
Matematik öğrenme işi de sabır işidir.
Öncelikle dört işlem sorunu olan arkadaşlara sesleniyorum. Dört işlemle ilgili bol antreman yapmalısınız. Kitaplardaki dört işlem soruları öncelikli tercih edilmelidir. Bu hem işleminizi hızlandıracak hem de işlem hatası yapma riskinizi en aza indirecektir.
İkinci etap ise;
Sistemli çalışmalısınız. Bundan kasıt nedir:
Her gün mutlaka çalışmalısınız. Test çözmek için masanın başına oturduğunuzda yapmanız gereken ilk şey hangi konu testi çözülecekse o konuya ait defterinizden ya da kitabınızdan küçük bir konu tekrarı yapıp öyle testi çözmelisiniz. Bu çözülemeyen soru sayınızı en aza indirecektir.
Matematiğim çok kötü, konu tekrarı yapmak testi çözmeme yeterli olamıyor diyen arkadaşlarım sizlerin öncelikli yapması gereken, konu tekrarı yapılırken örnekleri dikkatle inceleyip ,çözülmüş örnekleri yeni bir kağıda sadece soruları yazarak not etmelisiniz. Sonra bu soruları kendi başınıza yorumlamaya çalışmalısınız. Konunun artık olduğuna inanıyorsanız başlangıç kitabınız daima en basit olmalı sonra zor kitapları çözmelisiniz. Bu sabırlı çalışmanın sonucunu mutlaka göreceksiniz.
Toparlayacak olursak sevgili arkadaşlarım,DGS’ye hazırlanma; tempolu ve ritmik bir çalışma sürecidir. Elinize kaleminizi almaktan korkmayın.
Unutmayın ki: ”Herkesin yaptığının bir fazlasını yapan şampiyon olur.”
Hepinize iyi çalışmalar diliyorum…
Sevgiyle kalın
Sibel AYDIN