Doğru sırala
Bütün çocuklar sıralarında otururlar. Öğretmen bunlardan 6–8 tanesini çağırarak yazı tahtasının önünde yüzleri arkadaşlarına dönük olarak tutar ve hepsine bir isim verir. ( Örneğin; Renkler, Kuş isimleri, Şehir ismi veya oyuncak isimleri gibi ) Bundan sonra oturanlar sıralarının üzerine başlarını koyarak gözlerini kaparlar. Öğretmen tahtadakilerin yerlerini değiştirir. Bundan sonra herkes bakar, bir kaç gönüllü istenir. Bu gönüllüler arkadaşlarının yer ve isimlerine göre onları tekrar dizerler.
Bekçi Köpeği
Bir yere bir cisim ( Nesne ) konur. Yanında gözleri kapalı bir bekçi köpeği durur. Diğer öğrencilerden birisi sessizce nesneyi oradan almaya çalışır. Eğer köpeğin haberi olmadan onu alabilirse, bir dahaki oyun için "Bekçi Köpeği" olur. Eşya alırken köpek farkına varırsa "hav hav" diyerek arkadaşını yakalar. O zaman yeni bir bekçi köpeği seçilir.
Resmi bil
Çocuklar uygun bir zemine (sandalye, minder vb.) otururlar. Öğretmen, arkası dönük resimli kartlardan çocuklara birer tane verir. (Top, bebek, araba, lego, bardak, çiçek, tavşan... vs).
Diğerlerinin resmi görmemesi sağlanır. Çocuklar sıra ile ellerindeki resmin özelliklerini söyleyerek, arkadaşlarının bu nesneyi tanımalarını ister. İlk tanıyan başarılı olur.
Yanliş söyle oyunu
Çocuklar daire şeklinde otururlar. Öğretmen, "ben kime soru sorarsam cevabı soru sorduğum arkadaşınız verecek ama yanıt doğru olmayacak" der. Örneğin;"annenin adı ne" dediğimde annesinin adı dışında isimler söyleyecek.Unutup doğru cevap veren çocuk oyundan çıkabilir. Yanıtı kolay ve bilindiğinden emin olunan sorular sorulur.(örn; hangi şehirde oturuyorsun, babanın, annenin mesleği...vb)
Gözlerime inanamiyorum oyunu
Öğretmen küre veya daire şeklindeki bir nesneyi(Örn;top) önüne alır. Çocuklar öğretmenin çevresinde daire şeklinde otururlar. Öğretmen aklında herhangi bir şey tutar. Örneğin; güneş...
Topa bakarken güneşi görmüş gibi şaşırmış bir şekilde "gözlerime inanamıyorum:Burada yuvarlak bir şey görünüyor.Sizce ne olabilir? diye sorar.
Çocuklar tahminlerini söylerler. Bilemezlerse öğretmen ikinci ip ucunu verir: "bu parlak birşey"
Çocuklar ikisinden yola çıkarak çeşitli benzetmeler yaparlar. Öğretmen, bizi ,yer yüzünü ısıtır...vb gibi ipuçları vererek çocukların yanıtlarına rehberlik eder. oyunda çocuklar da öğretmenin yerine geçerler.
nişastayla oyun..
MALZEMELER:
İKİ BARDAK SU
BİR BARDAK MISIR NİŞASTASI
GIDA BOYASI
KAŞIK
KİLİTLİ TORBA
KÜÇÜK BİR TENCEREDE SUYU KAYNATIN MISIR NİŞASTASINI SUYA EKLEYİN VE KATILAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN GIDA BOYASINI İSTEDİĞİNİZ RENGİ BULUNCAYA KADAR KARIŞIMA EKLEYİN. TENCEREYİ ATEŞTEN ALIN SOĞUMAYA BIRAKIN.KARIŞIMI KİLİTLİ TORBAYA KOYUN.TORBANIN BİR KÖŞESİNE KÜÇÜK BİR DELİK AÇIN.ÇOCUĞUNUZ DELİKTEN AKAN NİŞASTAYLA BİR YÜZEYE DİLEDİĞİ GİBİ ŞEKİLLER YAPSIN!