1)Ülkeye gelen uzman alanı hakkında bilgi vermektedir ve bu söylenenleri bir çevirmende çevirmektedir.Söylenenleri dinleyiciler kesinlikle anlamıyor ve çevirmen o anda spontane cümlelerle olayı aktarıyor. ÖRNEK 3Ormana leylekler gelmiş (dizlerini karınlarına çekerek leylek yürüyüşü taklidi yapılır). Ormanda do*laşmış, dolaşmış, sonra uykuları gelmiş. Tek ayaklarını karınlarına çekerek gözlerini kapatmışlar. Bu sırada or*mana bir avcı gelmiş. Tüfeğini doğrultmuş, etrafa ateş et*miş. Leylekler uyanmış, uçmaya başlamışlar
2)Sokağa çıkacaksınız. Paltonuzu giyiyorsunuz. Başlığınızı, çizmelerinizi giyiyorsunuz. Sokağa çıkıyor*sunuz. Ah! Şemsiyenizi unuttunuz. Geri dönüyorsunuz. Şemsiyenizi alıp dışarı çıkıyorsunuz. Şemsiyeyi açıyor ve yağmur altında yürüyorsunuz.
3)Tavan arasından eski bir oyuncağımızı almak is*tiyoruz. El fenerini alıyor, yakıyoruz. Oyuncağı aramaya başlıyoruz. Birden ayağımızın altından bir fare kaçıyor. Zıplıyoruz. Biraz da korkuyoruz ama kaçmıyoruz. Bir sandığın kapağını açıyor, oyuncağı alıyoruz, sandığı tek*rar kapatıyoruz. Yine yavaşça yürüyor, kapıya gelince el fenerini söndürüyoruz.
4)Yavru zürafa oflaya oflaya yokuşu çıkar. Yürür. Karşısına bir dere gelir. Karşıya geçer. Ormana gelir. Ku*ru yaprakların üzerinden çıtır çıtır yürür. Tık tık tık diye merdivenlerden çıkar. Tak tak tak diye kapıyı çalar. Bakar, hayvanlar dansediyorlar. O da dansetmeye başlar.
5)Kış - Kartopu yapma, üşüme, eldiven giyme, palto, kaşkol, başlık giyme, karda yürüme, buzda kayıp düşme hareketleri yapılır.İlkbahar - Fidan dikme, sulama, çiçek toplama, kok*lama, uçurtma uçurma, toprağı belleme hareketleri yapılır.Yaz - Buğday biçme,yüzme, kürek çekme, üzüm çiğneme, hareketleri yapılır.Sonbahar - Şemsiye açma, yaprakları tırmıkla top*lama, odun kesme hareketleri yapılır.
ALINTI