Farklılıklara Saygı Eğitimi :
Çocuğun bir insan olarak doğuştan sahip olduğu, yaşama ve büyüme, gelişme ve eğitim, korunma ve katılım haklarının yaşama geçirilmesinde en önemli araçtır. Öğrencilerimizin sosyal çevresindeki farklı tutumlardan etkilenmemesi, farklı grup ve bireylere hoşgörüyle yaklaşması için bazı becerilere sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle Sevecen Anaokulu öğrencilerine ‘'Farklılıklara Saygı Eğitimi ‘'planlı olarak verilmektedir .
Ball Beraring ( Bal Börek):
Öğrenciler birbirlerinin yüzünü görecek şekilde otururlar. Öğretmen öğrencilerine bir konu verir. Öğrencilerin verilen konu hakkında karşısındaki arkadaşıyla konuşması istenir. İşaret verilince öğrenciler yer değiştirir. Konu hakkında değişen arkadaşlarıyla konuşma verilen süre dahilinde devam eder. Süre dolunca konu öğrencilerle birlikte toparlanır.
B.S.B.Ö (Birlikte soralım birlikte öğrenelim):
Çocuklar üç gruba ayrılır. Her masaya isim çocuklar tarafından verilir. Bir hikaye anlatılır . Masadaki çocuklar hikaye ile ilgili soruları ortaklaşa düşünürler. Sinyal belirlenir ( alkış vb.) bir sözcü seçilerek sorular sorulur. Hikaye ile ilgili gurup resimleri yaptırılarak tamamlanır.
Cuatro:
Her öğrenciye kırmızı, sarı,mavi kartlar dağıtılır.
Kırmızı : EVET , Sarı :BAZEN, Mavi: HAYIR Anlamını taşır. Öğrencilere kesin yargı taşıyan bir konu verilir.
Örneğin: Arkadaşlarımızla oyuncaklarımızı paylaşmalı mıyız ? öğretmen soruyu sorar her öğrencinin bir kartı bir defa kaldırmak üzere düşüncesini kartı kaldırarak belli etmesini sağlar .Öğrenci neden bu kartı seçtiğini öğretmenleri ve arkadaşlarına anlatır.