DUYU ORGANLARI
burun
burun sağlığı
tad alma duyu organı
dilimiz
dil
sabun
sağlık
temizlik
plan
SEVGİLİ AİLEM; BU HAFTAYA AİT İSTEK HABER MEKTUBUNDA okulda oynayacağım oyunlar var.Birlikte oynarsak eğlenirken öğrenebilirim.
GÜNLER BU HAFTA NE ÖĞRENECEĞİM, NE GETİRECEĞİM?
21.02.2011
Pazartesi
*İnsanın burun sağlığını koruyabilmesi için neler yapması gerekir?, Burnumuzun hastalığına ne denir? Nezle bir arkadaşımız okula gelirse, biz de hasta olabilir miyiz?, Hapşırırken ne yapılmalı? Neden? Nezle iken çevremizdeki kokuları duyabilir miyiz? Sokakta gidiyoruz. Burnumuz aktı. Ne yaparız?, Nereye sileriz?, Yere sümküren bir adam görseniz neler hissedersiniz? Sokaktaki bu mikroplar havaya karışınca bizi hasta yapabilir mi?, Burnumuzu silmek yerine kurcalarsak neler olabilir?, Burun kurcalayan birini gördüğünüzde neler hissedersiniz? İşte bugün bütün bunları konuşcağız. Lütfen bana doğru örnek olunuz.
* Çevremde güzel ve pis kokulara örnek verebileceğim nesneler bulup okula götürmeliyim.
22.02.2011
Salı
• Bugün tat alma duyu organımı tanıyacağım. TV’ de bununla ilgili reklam var mı? Dilimin sağlığını nasıl koruyabilirim? Kaç tane dilim var? Dilimizin görevi nedir? “Bu Neyin Tadı” oyununu evde birlikte oynayalım. Okulda oynayabilmem için; ekşi, tatlı, acı yiyeceklere; portakal, limon, mandalinaya, bir tane plastik bıçağa ve limonluğa ihtiyacım olacak
( Çocuklara besin maddelerinin nasıl yenilebilir ve içilebilir duruma getirildiği ilgili bir etkinlik yaptırarak, meyve suyunun içinde gördükleri lifli gıdayı incelemelerini ve bu liflerin içinde meyve suyunun bulunduğunu ispatlamayı amaçlıyoruz. Bu etkinliğin daha etkili olabilmesi için, siz de evde içecek hazırlarken çocuğunuzdan yardım isteyiniz. Çocuğunuzun hangi konuda size yardım ettiğini bize not yazarak gönderir misiniz? Yiyip içtiğiniz gıdaların tatlarını birlikte tartışınız.)
Tatmadan Bul Oyunu
Bir yiyeceğin tadını ve özelliklerini söyleyiniz. Bunun adını bulmasını isteyiniz. Örneğin: "Sarı kabuklu, sulu, çekirdekli, tadı ekşi, çaya, çorbaya, salataya sıkılır; bunun adı nedir ?"diye sorulur. "Limon" olduğunu bilenin 1 puanı olur. En fazla puan kazanan, az puan alana bir iş yaptırır.
Teşekkürler.
23.02.2011
Çarş.
TOZ SABUNUN İÇİNE, ÇOK AZ SU KOYARAK MİKSERLE ÇIRPIP (Katı kıvamda köpük oluşuncaya kadar) EĞİTİMİMİZE KATKIDA BULUNMAK İSTER MİSİNİZ? Gönüllü olarak yapmak isteyen annemiz öğretmenimiz ile görüşsün.1 Kg’lık KAVANOZ MİKTARI KADAR OLMASI VE BİR ANNENİN GETİRMESİ YETERLİDİR.
* 1 çay bardağı unun içine, yarım çay bardağı tuz ve hamur oluşturacak miktarda su koyarak bir hamur hazırlamalıyım. Elime yapışırsa biraz daha tuz, çok cıvık olursa un karıştıralım. Bir torbayla bu hamurun yarısını okula götüreyim. Kalan yarısını da başka bir poşete koyalım. Bununla da evde oynayayım. Bugün yapışkan, kaygan, sert-yumuşak gibi derimi ilgilendiren kavramlar üzerinde duracağız.
24.02.2011
Perş.
* Sağlıklı olabilmek için neler yapmalıyım? Yiyeceklerden yeterli miktarda ve bütün yiyeceklerden yemeliyim. Tırnaklarımı kesmeliyim. Saçlarımı taramalıyım. Temiz giysiler giymeli, banyo yapmalıyım. Bugün okula bebek götürürsem, okulda ona şakacıktan banyo yaptıracağım. Ayrıca boş şampuan kutusu ve temizlik malzemesi götürürsem, oyunda bunları da kullanabilirim. Bugünden itibaren her gün, beslenme çantamda diş fırçamı ve macunumu bulundurmam gerek. Dişlerimi doğru biçimde fırçalamayı öğreneceğim.
Bugün okulda bu oyunları oynayacağız. Evde de birlikte oynayabilir miyiz? Lütfeeeen!
TOP TAŞIMA OYUNU. Çocuklar iki gruba ayrılır. İki hedef çizgisi çizilir. Tek sıra olurlar. En öndeki oyuncuların ellerine bir top verilir. Bitiş çizgisine kadar topu düşürmeden taşıyabilen grup oyunu kazanır.
DÜDÜĞÜ DUY, TOPU ÇEVİR: Çember olurlar. Oyuncu sayısından bir noksan top ile oynanır. Bu nedenle bu oyunun oynanması için, çocuklar evden top getirmelidir. Düdük sesi ile sağında bulunan arkadaşına topu verir, solundaki arkadaşından top alır. Yanlışlık yapan oyundan çıkar.
2. AŞAMA: Oyunu kurala uygun oynamaya alışırlarsa oyun müzik ile devam eder. Müzik durunca, elinde top bulunmayan oyundan çıkar. Her seferinde kalan öğrenci sayısına dikkatleri çekilir. Böylece oyun hem daha zevkli oynanır hem de daha hareketli hâle dönüşürken eksiltme yapmayı, ritmik sayı saymayı öğrenirler. (C: BRUEL- 1995-Çocuklar için Top oy. Kit. -11)
25.02.2011
Cuma
*Sağlığımızı korumak için aşı olma (Hasta olunca mı, hasta olmamak için mi aşı oluruz? Sağlığımıza kavuşmak için iğne olma, temiz hava ve güneşten faydalanma konularımızla ilgili evde tartışalım.
* Bize aşı ve iğne arasındaki farkı, sağlığımızı korumak için yapmamız gerekenleri sınıfımıza konuk olarak gelerek sunu ile anlatmak ister misiniz?
NOT. YUKARIDAKİ KONULARIMIZLA İLGİLİ OLARAK BENİM İLGİMİ ÇEKECEK, BİZİ EĞİTECEK, HER TÜR SUNUYU
( ŞİİR, RESİM, POWER POİNT, FİLM VS.) SINIFIMIZA KONUK OLARAK GELEREK, BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?
https://www.onceokuloncesi.com/dosya...45353ef1d9.rar