Alıntı tugba_basak84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
oyun etkinliğinde şu tarz oyunlar oynatabilirsiniz: NOKTAYI BULMA OYUNU
öğrencinin vücudunun muhtelif yerlerine yumuşak tebeşirle işaret koyun. Çocuğun bu noktaları dokunarak, ovarak, silkeleyerek veya bir bez, havlu ile temizlemesini sağlayın.
Bu oyunu ayrıca sevdiği bir obje varsa onun resimlerinin bulunduğu küçük etiketlerle vücudunun herhangi bir yerine yapıştırarak oynayabilirsiniz.Tüm çocuklar katılır etiketlere dokunarak yakınlaşmış olurlar.

Sanat etkinliğinde;masanın üzerine traş köpüğü ya da ağzına götürme tehlikesi varsa ki muhtemel o zaman krem şantiyi yayarak örneğin;kavram olarak sayı vericekseniz o gün krem şantili masada o sayıyı parmaklarıyla çalışmasına fırsat verebilirsiniz,böylece duyusal farkındalığı artar.

Diğer taraftan gün içinde yapacağınız etkinlikleri ona ifade edebilmeniz için ya da sırasını öğretme açısından özellikle rutinleri etkinlik tahtası oluşturabilirsiniz,o gün yapılacak etkinliklerin sembollerini çizerek sırayla tahtaya yazabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Daha fazlasını isterseniz birebir eğitimle alakalı ya da daha fazla etkinlik seve seve ben burdayım hocam kolay gelsin..
Tuğba Öğretmene katılıyorum.
Masa başında boyama sayfası vb etkinlikler vermek yerine hareket katabileceğiniz ve sınıf ile bütünlüklü olarak katılabileceği etkinlikler sunarsanız daha çok yararı olur.
Her çocuğun bireysel özellikleri farklı iken Otizmli çocukların bireysellikleri bambaşka oluyor, kendi içlerinde tek ve biricikler. Bu nedenle sizin öğrencinizin bireysel özellikleri, istek, ihtiyaç ve ilgilerine yönelik etkinlik ve çalışmalar planlamanızın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim...
Belki bizlere de daha fazla bilgi verirseniz etkinlik bazında da yardımımız daha çok dokunur.
İyi çalışmalar diliyorum...