Öğretmenler günü ile ilgili etkinlik istekleri - Sayfa 8


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmenler günü ile ilgili etkinlik istekleri

Like Tree1Likes

Konu: Öğretmenler günü ile ilgili etkinlik istekleri

  1. #71
    şirin güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasım.2010
    Mesajlar
    6
    @şirin güney








    Alıntı şirin güney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ögretmnler gnü ile ilgili şiir arıyorm yardmcı olursanızz sevinirim

  2. #72
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    https://www.onceokuloncesi.com/guele...7.html?t=47077
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  3. #73
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    https://www.onceokuloncesi.com/etk-n...r-n-z-f40.html
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  4. #74
    evindarım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2010
    Nereden
    van
    Mesajlar
    6
    @evindarım







    slm ya ben öğretmenler günüyle ilgili faliyet yapmak istyorm stjerr öğrenciyim çok ihtiyacm var yardmcı olursanz sevinirim
    SENİ BENİM KADAR SEVENLER SANA BENİM KADAR HASRET KALSINLAR[

  5. #75
    elif43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ekim.2009
    Nereden
    kütahya
    Mesajlar
    47
    @elif43



    öğretmenler günü ile ilgili etkinlik isteği





    bana acil öğretmenler günü ile ilgili faaliyet lazımmm
    Konu Gülbin HİCRİ tarafından (22.Kasım.2010 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir.

  6. #76
    slnozydn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Ağustos.2010
    Nereden
    izmir artık eskişehirde
    Mesajlar
    296
    @slnozydn







    hocam ben seker bayramında yuvarlak kesilmiş fon kartonu iki kösesinden içe dogru kıvırdım sepet grünümü aldı hemen fon kartonundan sap yaptım içine hediye koydum siz içine kagıt katlamayla çicek vb yaptırabilirsiniz
    anadolu üni artık mezun

  7. #77
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    https://www.onceokuloncesi.com/bel-r...kler-f292.html

    bu linki inceleyiniz,,

    konunuzun başlığını içeriğe uygun düzenledim,daha açıklayıcı olması açısından.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  8. #78
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    AÇIKLAMA -1-

    Öğretmen; öğretme işini görev edinen kişiye denir. Öğretmenlik bir meslektir. Kişinin öğretmen olabilmesi için öğretmen yetiştiren bir okulu bitirmesi gerekir. İlkokullarda öğretmen Sınıf Öğretmenidir. Sınıfın bütün derslerini aynı öğretmen okutur. Ortaokul ve Liselerde ders öğretmenliği vardır. Meslek okullarında dersler özel şekilde yetiştirilmiş meslek öğretmenleri tarafından işlenir.

    Eskiden öğretmene "Muallim", öğretmen yetiştiren okula da "Muallim Mektebi" denirdi. Ülkemizde öğretmen okulu ilk kez 16 Mart 1848'de açıldı.

    Osmanlı İmparatorluğu döneminde eğitime ve öğretime önem verilmiyordu. Az sayıda okul vardı cumhuriyetin ilanıyla birlikte yurdumuzun her yanına yeni yeni okullar açıldı. Okul çağında olanlar bu okullarda okumaya başladı.

    Atatürk, eğitimin, öğretimin yayılmasından, yaygınlaşmasından yanaydı. 1928 yılında Arap harflerinin kaldırılıp yerine bugün kullanmakta olduğumuz Türk harflerinin kabulü tüm yurtta sevinç yarattı. Halkın yeni harfleri kısa sürede öğrenip daha çok yurttaşın okur - yazar olmasını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma başladı. Okuma - yazmayı yaygınlaştırmak için okul çağı dışındaki yurttaşlara okuma - yazma öğreten okullar açıldı. Bunlara Millet Mektepleri adı verildi.

    Atatürk, Ulus Okulları dediğimiz Millet Mektepleri'nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Bakanlar kurulu 11.11.1928 günü yaptığı toplantıda Ata'ya Ulus Okullar Başöğretmenliği sanını verdi. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

    Öğrencileri, öğretmenleri, okulu çok seven Atatürk yurt gezilerinde okullara uğrardı. Sınıflara girer, sıralara oturur, ders dinlerdi. Öğrencilere sorular sorardı. Öğretmenlerle konuşur, her yerde öğretmenliğin üstün bir meslek olduğunu anlatırdı.

    Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda nasıl canla başla çalıştıklarını yakından izlemiştir. Yurdumuzun düşman tarafından paylaşıldığı sırada öğretmenler Öğüt Kurulları oluşturarak halka ulusal bağımsızlık, Ulusal Kurtuluş Savaşı düşüncelerini yayıyordu. Öğüt Kurulları dışında öğretmenler 14 eğitim kuruluşu ile birlikte Milli Kongre Cephesini kurdular. Milli Kongre Cephesi, düşmanların İzmir'i işgal ettikleri günlerde Sultanahmet Mitingini hazırladı. Bu mitingin konuşmacılarından çoğu öğretmenlerdi.

    Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

    Atatürk'ün 100. Doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı.

    Öğretmenler Günü'nde öğretmenin toplum içindeki yeri, değeri belirtilir. Öğretmen sorunları dile getirilir. Öğretmenler Günü'nde; eğitime, öğretime hizmet etmiş, saygınlık kazanmış öğretmenler anılır. Gençlerin yetişmesindeki katkıları anlatılır. Mesleğe yeni giren öğretmenler 24 Kasımda Öğretmen Andı içerek göreve başlarlar.

    Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

    Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir.



    AÇIKLAMA -2-



    Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.

    Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz,dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

    Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar.





    ÖĞRETMENİM
    "Öğrenci gözüyle öğretmen" adlı

    yarışmada birincilik ödülü alan yazı.



    Ben bir öğretmen çocuğuyum. İlk öğretmenim de annemdir. Öbür çocuklar gibi okula başlarken yabancılık çektiğimi söyleyemem. Yaşamım okulda başlamıştı. Ancak okula başlamamla yeni bir sorun önüme çıktı. Annemi öbür çocuklarla paylaşmak zorunda kalmıştım. Evde benim üzerime kanat geren, bana bir çiçek gibi özen gösteren annem, okulda ve özellikle sınıfımızda bambaşka biri oluyor, tüm çocuklar onunmuş gibi onlara da aynı sevgiyi gösteriyordu.

    Dahası, onların sorunlarını eve de getiriyor ve hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyordu. Bu benim kıskançlığımı arttırıyordu. Özellikle "Ümmü" ile çok ilgileniyordu. Bu siyah saçlı, siyah gözlü, tombul yanaklı köy çocuğu pek konuşkan değildi. Teneffüslerde oyunlara da katılmazdı. İçine kapanık, sessiz bir tipti. Annem teneffüslerde "Ümmü" ile oynardı. Ümmü'nün sorununa çözüm bulabilmek için ailesi ile sıkı bir ilişki kurmuştu. Bu çalışma kısa sürede meyvesini verdi.

    Ümmü oyunlara bizim çağırmamızı beklemeden katılıyor, çalışmaları ile de kendini gösteriyordu. Annemin sevinci sonsuzdu. Bir ödül almışçasına "Ümmü'yü kazandım" diye seviniyordu. Fakat sevinci uzun sürmedi. Talihsiz bir olay Ümmü'nün yaşantısını alt üst etti.

    Soğuk bir kış günü evde yalnız kalan Ümmü, sobayı yakmak istemiş fakat yakamamış. Bakmış ki olmuyor, kızgın odunların üzerine gaz dökmüş ve kibriti yakmış. İşte ne oldu ise o zaman olmuş, sobadan fırlayan alevler Ümmü'yü sarmış. Dumanları gören komşular eve koşmuşlar. Ümmü'yü yarı baygın halde kurtarmışlar, yangını da bastırmışlar.

    Ev kurtuldu. Fakat Ümmü geçirdiği korku nedeniyle konuşamaz oldu. Gösterildiği doktorlar Ümmü'yü ancak bir şokun konuşturabileceğini söylemişler. Annem Ümmü'yü sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmadı. Sınıfa getiriyor, onunla yine ilgileniyordu.

    Aradan iki ay geçti. Annem kalp çarpıntısı geçirerek derste rahatsızlandı. Rengi sararıyor, nefes almakta güçlük çekiyordu. Babam bir taksi getirdi, annemi bir battaniye içinde sarsmadan arabaya yerleştiriyorlardı ki; kekeleyen bir ses işitildi. "Öğretmenim ne olur iyi ol, seni çok seviyorum." Hepimizden önce annem tanıdı sesin sahibini. Ümmü'ydü bu.

    Annem kapalı gözlerinin ardından sızan yaşlarla, "Ah ne güzel Tanrım. Ümmü de konuştu." dedi.

    Ben de Başöğretmen Atatürk'ümün eğitim ordusunda öğretmen olacağım.

    Ben de bilgisizliğin karanlığına ışık tutacağım. Yurdumun çocuklarına bilgiden taç öreceğim. Öğrencilerimin gönüllerinde yaşayacağım.

    Özlem ÖZTUĞ


    KONUŞMA



    Sevgili Arkadaşlar!

    Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti. Milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başlamıştı. Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi. 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

    Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlar, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete geliriz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır.

    Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar.

    Dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  9. #79
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    24 KASIM ÖĞRETMEN OROTORYOSU
    Sarı gelin fon müziği(1dk)
    Konuşma başlar:
    () Trablusgarp ve Balkan Savaşları’nın hemen ardından Birinci Dünya Savaşı patlak verir. Bu savaşa biz de İttifak Devletlerinin yanında katılırız. Cepheler açılır. Özellikle Çanakkale‘de ordularımız bir tarih yazar. Çanakkale’nin geçilmezliğini bütün dünyaya gösterirler.
    “Çanakkale İçinde”(MÜZİK)
    ()Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale’de geçit vermediğimiz yedi düvel, İttifak Devletleri arasında yer aldığımız için bizi de yenik sayar.30Ekim 1918 Mondros’ta Ateşkes imzalanır.
    İhsan Özgen’in müziği(Koca Arap Zeybeği)-[ışık hafif karartılacak]
    () “Kara kara bulutlar çöreklenmiş üstümüze,
    Kartal yuvalarına yarasalar tünemişti,
    Tutsak etmişti özgürlüğü sömürgeci dünya.

    TOPLU-EĞİLMEYEN BAŞLARI EĞECEKLERDİ.
    () Önce güneşi kör ettiler
    Sonra karanlık karargâh kurdu tepemize,
    Üşüştü akbabalar birer ikişer.

    TOPLU-GÜZEL YURDUMUZU İŞGAL ETTİLER.
    —Müzik devam edecek-[ışık açılır]

    () 13 Kasım 1918’de İstanbul işgal edilir. Böylece Anadolu kalın bir sis perdesinin içine doğru itilir. Bu kabullenilemez.
    —Müzik devam edecek
    () Daha dün boğduk Çanakkale’de teknolojiyi,
    Etle, tırnakla, çakaralmaz silahla.
    Yine onur savaşı veririz tüm vatan sathında,

    TOPLU-ÖLÜMÜ YEĞLERİZ SUSMAKTANSA.
    —Müzik devam edecek

    () 7 Aralık 1918’de Antakya Fransızlar tarafından;1919’un Ocak, Şubat, Mart aylarında Antep, Maraş, Urfa İngilizler tarafından işgal edilir.

    () Bu işgaller İnsanımızı kenetler, yurdun her köşesinde milis kuvvetleri oluşmaya başlar. İşgal edilen bölgelerde düşmana gereken direniş gösterilecektir.
    —Müzik:”Eklemedir Koca Konak…”

    () Biz biliriz özgürlüğün bedelini.
    Biz biliriz toprağın değerini.
    Dardaysa eğer vatan,
    Namlusuyuz söz konusuyla
    TOPLU-YENİDEN KASIRGALAR ESTİRİRİZ,
    YENİDEN TUFANLAR YARATIRIZ,
    VARSIN, BİRAZ DAHA AKSIN KANIMIZ
    —Müzik devam edecek-[konuşmaya hemen girilir]
    () 13 Nisan 1919’da Kars ve çevresi İngilizler tarafından işgal edilir. Düşman burada da direnişle karşılaşacaktır.

    () “Kınalı eller kağnı çekti,
    Mermiler aldı bebelerin yerini,
    Siper etti dedeler göğüslerini,
    —Müzik “İzmir’in Kavakları”

    () “Efeler diyarı burası,
    Kuva-yi Milliye pınarı.
    Bakmayın suskunluğumuza,
    Söz konusu bayrağımızsa
    Sığmayız yatağımıza.

    TOPLU- IRMAK OLUR, NEHİR OLUR,
    YÜKLERİMİZ DÜŞMANA.
    [Müzik devam edecek]

    () İzmir ve çevresinin ablukaya alınmasının hemen sonrasında Mustafa Kemal Samsun’a doğru yol alır. Artık kurtuluş hareketi gerçek anlamda bir boyut kazanacaktır.

    () “Karadeniz’de dalgalar azgın, hava puslu
    Samsun’a yol alan Bandırma vapuru mahsun.
    Umuda el açmış Anadolu,
    Beklemekte zinciri kıracak kılavuzu.”
    —Müzik: Sazlar eşliğinde;”Ankara’nın Taşına Bak…”

    [Biraz Beklenecek]
    () İşgaller karşısında bölgesel direnişler istenilen sonuçları vermez. Bu yüzden birlikte hareket etme gereği vatanın kurtulması için bir zorunluluktur. Mustafa Kemal, bu doğrultuda Çalışmalara yoğunluk verir. Amasya Genelgesi’nin ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapılır sınırlar. Sınırlar konur.23 Nisan 1920’de T.B.M.M’si kurulur.
    [Müzik devam edecek]

    () “Yamandı havza yolları,
    Tek yürek atacaktı Amasya’da
    Erzurum’da şahlanacaktı Dadaş,
    Sivas’ta kurtuluşa bayrak açılacak,

    TOPLU-ANKARA’DA GÜNEŞ DOĞACAKTI.
    [Biraz beklenecek]
    —Müzik :”Sarı Zeybek”

    () İşte bu buhranlı dönemlerde insanımızdaki kurtuluş inancını güçlendirecek birilerine ihtiyaç duyulur. Bunlar öğretmenlerimizdir.

    Bilirim çocuklarım tutunacak tek dal benim
    Sınıfımın sayısınca bölük bölük yüreğim,
    Duyarım söylemeseler de
    Çare ararım geceler boyu


    Ben mustarip bir öğretmenim ama
    Kısa bir yol bilirim güneşe aya,
    Bir yol bilirim
    Hıçkırıktan kahkahaya,

    Yıllardan beridir
    Hamamda türkü söyler gibi
    En güzel derslerimi
    Geceleri veririm yatağımda
    Yumurcaklarım beni dinler uzağımda
    Hepsi kulak kesilmiş
    Sınıf alabildiğine geniş mi geniş…

    Geceler benim kara tahtamdır.
    Parmaklarım tebeşir,
    Ben bir zavallı öğretmenim ama
    Fecrimde devler güreşir.
    İki öğretmen
    Kısa bir yol bilirim güneşe
    Bir yol bilirim aya,
    Bir yol bilirim,
    Hıçkırıktan kahkahaya

    - Sen çocuğum… Niye hep camdan bakıyorsun?
    - Annem-babam hâlâ kavga ediyorlar mı diye öğretmenim.

    - Sen çocuğum… Niye hep gözlerini ovuşturuyorsun?
    - Gaz lambasından alıştım öğretmenim.

    - Sen çocuğum… Niye hep niye köşeye gizleniyorsun?
    - Kardeşim çok ağladı çalışamadım öğretmenim.

    - Sen çocuğum… Niye ellerini yıkamıyorsun?
    - Kovadaki su donmuştu kıramadım öğretmenim

    - Sen çocuğum... Niye hep kaşınıyorsun
    - Üzerimde öcüler geziniyor öğretmenim.

    - Sen çocuğum... Niye hep kulaklarını kapıyorsun?
    - Ablamın öksürük sesleri geliyor öğretmenim.

    Derdimizi dedik sana; dert edindin öğretmenim.
    Biliriz yüreğin acı acı burkulur.
    Çaresizlik bırakmaz yakanı.
    Aldırma yoksulluğa öğretmenim.

    Paran olmasın varsın cebinde
    Her gün biraz daha
    Karanlıklar deliniyor gitgide
    Güçlüsün,
    Yücesin,
    Mustafa kemallerce…
    Ve Atatürk gülümser öğretmenim,
    Sen sınıfa girince…

    (öğretmen) Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum,
    Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım,
    Ben bir bahçe suluyordum, gönlümden,
    Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden,
    Ne güller fışkırır çilelerimden,
    Kandır, hayattır, emektir benim güllerim,
    Korkmadım, korkmuyorum ölümden,
    Siz çiçek getirin yalnız, çiçek getirin.


    (öğretmen) Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum,
    En güzellerini saymadım çiçeklerin,
    Çocukları, öğrencileri istiyorum.
    Yalnız ve çileli hayatımın çiçeklerini,
    Köy okullarında açan, gizli ve sessiz,
    O bakımsız, ama kokusu eşsiz çiçek.
    Kimse bilmeyecek, seni beni kimse bilmeyecek,
    Seni beni yalnızlık örtecek, yalnızlık örtecek.

    (öğretmen) Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum,
    Okulun duvarı çöktü altında kaldım,
    Ama ben dünya üstündeyim, toprakta,
    Yaz kış bir şey söyleyen toprakta,
    Çile çektim, yalnız kaldım, ama yaşadım,
    Yurdumun çiçeklenmesi için daima yaşadım,
    Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir.
    Şimdi sustum, örtün beni, yatırın buraya,
    Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya.

    Kalın sesler korosu –

    Ver, ver hiç alma
    Böyledir kanunu bu mesleğin
    Gün olur seni aralar ama
    Kanadında olacaksın meleklerin
    Koro --

    Kentlerden köylere ışık taşıdınız bir başınıza.
    Açar yurdumun bütün çiçekleri elleriniz dokununca
    Sizinle uyandık sildik gözlerimizdeki karanlık kirleri
    Usun, bilincin yeşerttiği topraklarda savaştık
    Dağ deviren, gücünüzle aydınlandı içimiz
    Siz, doğruyu gerçeği öğrettikçe mutluyuz –
    Sizin tanrısal ışığınız azalmasın üstümüzden
    Dikenli, kıraç topraklarda nasıl yaşanır öğrendik

    Ezildiniz ama yücelttiniz.
    Toplumlar sizinle uyanır bütün zamanlar boyunca
    Sizinle yıkanır ilkel varlığımız
    Örümcekli yaban düşünceler sizinle ayıklanır
    Tutsaklık haklarını kıran sizin usunuz her çağ
    Sizsiz özgürlük düşünülemez
    Fışkırır gözlerinizden Mustafa Kemal’in ışığı

    Kalın sesler korosu –

    Ver ver hiç alma
    Böyledir kanunu bu mesleğin,
    Gün olur seni ararlar ama
    Kanadında olacaksın meleklerin.


    8.Solo –
    Kederinle sevincinle bizdendin
    Cümle sevilerin bizlere verdin
    Defterimde kitabımda
    Bayrak bayrak açıldı memleketim
    Bende sana versem derim
    Ama yok ki bir şeyim
    Benim her şeyim şu küçücük yüreğim
    Alır mısın öğretmenim
    Koro –
    YÜCE AYDINLIĞINDA TERTEMİZ ELLERİMİZ
    SANA YALVARIYORUZ TANRIM
    İnce sesler korosu –

    Işık verdiğin bu ufacık yüzleri kirletme
    Bu elleri hep böyle temiz tut
    Tebeşirle büyüyen aklığı koru
    Çocuklarımızı iyi rüyanla uyut…
    Bilirsin neden yaşadığımızı
    Türkümüz neden bu kadar güzel bilirsin
    —Bir demet papatya bir deste gül-
    Üzerlerine serp iyilik tohumlarını
    Varsın yavrularımız saadetten delirsin

    Koro –

    YÜCE AYDINLIĞINDA TERTEMİZ ELLERİMİZ
    SANA YALVARIYORUZ TANRIM
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  10. #80
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    (Arkadan:Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.Öğretmenlerden,e-ğitimcilerden yoksun bir ulus,henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır.)



    Öğrenci (Koro):



    Biz Atatürk Gençleriyiz.



    Öğretmen:



    -Size gülümseyen

    Çocukların ruhunda ben varım.

    Uzandığınız çiçeklerde ellerim var.

    Edirne’den Van’a kadar bu topraklar

    Ben Ağrı Dağında rüzgar

    Toroslarda çoban kavalıyım

    Sarmış benliğimi vatanım.

    Damar damar .



    Öğretmen Korosu:



    Bir nesil yetiştiriyoruz.

    Bu cennet vatanda

    Ardahan’dan Edirne’ye kadar rahat uyu Atatürk’üm

    Bu nesil bizim ESERİMİZ.



    Arkadan bir öğrenci:



    Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.



    Öğrenci korosu :



    Senden öğrendik öğretmenim.



    1. ÇOCUK:



    Vatan için çalışıp

    Vatan için yaşamayı.



    2. ÇOCUK:



    Kutlu buyruğu Ata’nın

    Çağdaş uygarlığı aşmaya

    Senden öğrendik.



    Koro:



    Çağdaş uygarlığı aşacağız biz.

    Ata’nın ufkuna koşacağız biz.



    3. ÇOCUK:



    Ben Öğretmen olmk istiyorum Ben şairimin mısralarında dil,

    Genç kızımın gergefinde nakış nakış gül

    Aşığımın sazında tel,

    Öpülesi bir el olmak istiyorum.



    Koro:



    Biz Öğretmen olmak istiyoruz.



    4. ÇOCUK:



    Ben çaresizliğin 10. Çocuklendiği yerde ümit,

    Korkunun mayalandığı yerde yürek

    Güçsüzlüğün güçlendiği yerde bilek (olmak istiyorum)

    Koro : Biz öğretmen olmak istiyoruz.

    Öğretmen: Öğretmeniz,koşarız gece gündüz ışığa,

    Dilimizde açılır bilgi,sanat çiçeği

    Sevgi dolu içimiz bu Vatana,çocuğa

    Oya gibi işleriz aydınlık geleceği.



    Öğretmenler Korosu:



    Başöğretmen Atatürk, O, güneştir.Biz yıldız gösterdiği hedefe ışıl ışıl akarız.



    Öğretmen :



    Çağdaşlıkta en üstün yerimizi almaya

    Sözümüz var ilk günden,sözümüz var Ata’ya

    Yarıştayız son hızda ona layık olmaya



    Marş :



    Alnımızda bilgilerden bir çelenk,

    Nura doğru can atan Türk genciyiz.

    Yer yüzünde yoktur,olmaz Türk’e denk;

    Korku bilmez soyumuz.



    Şanlı yurdum,her bucağın şanla dolsun;

    Yurdum, seni yüceltmeye andlar olsun.



    5. ÇOCUK:



    Önce sevmeyi öğretmelisin bana

    Her güzel şeyin sevmekle başladığını

    bildiğin için



    Öğrenci



    Korosu:Karda, fırtınada

    Ayakta kalmayı öğret bana

    Yıkılmayı değil



    6. ÇOCUK::



    Okumayı öğret bana

    Anlamak,anlatabilmek için

    Acımayı öğret

    Yanımdaki mutsuzken, gülmenin

    anlamsız olduğunu öğret.



    Öğrenci Korosu:



    Hepsinden önce, Atatürk’ü

    öğret bana ,

    Öğret bana ki topraktan çıkan başak gibi savrulayım Sevgili öğretmenim.



    Arkadan:



    Toplumların uygarlık düzeyi öğretmenlere verilen değerle ölçülür.



    7. ÇOCUK:



    Kimse erişemez , kimse aşamaz seni

    Sevgin engin denizlere sığmaz.



    Öğrenci Korosu:



    Gurur duyarım seninle

    öğretmenim,

    Erişilmez dağ,aşılmaz deniz

    gibisin



    4. ÇOCUK:



    Saçtığın her tohum, kocaman ağaç

    olacaktır.

    Saracak,çevreleyecek,yüceltecektir

    Vatanı.

    Öğrenci Korosu:



    Gurur duyarım,seninle

    öğretmenim.

    Yedi renk ışık saçan,güneş

    gibisin.



    Arkadan:



    Gelecek gençlerin,gençler ise öğretmenlerin eseridir.



    Marş:



    Candan açtık cehle karşı bir savaş,

    Ey bu yolda and içen genç arkadaş!

    Öğren,öğret halka hakkı,gürle coş;

    Durma durma koş.



    Şanlı yurdum,her bucağın şanla dolsun;

    Yurdum,seni yüceltmeye andlar olsun.



    Arkadan:



    Bakın dünyaya bakın!!!



    8. ÇOCUK:



    Ne varsa yeryüzünde zanaatten sanata kadar.



    9. ÇOCUK:



    Ne varsa insan özünde ilk ateşten atoma kadar.



    10. ÇOCUK:



    Ne varsa duygu yüzünde şiirden heykele kadar.



    11. ÇOCUK:



    Ne varsa düşünce izinde sözden bilime kadar.



    12. ÇOCUK:



    Ne varsa uygarlık sözünde ilkelden en olguna kadar.



    Öğrenci Korosu:



    Öğretmen eseri değil mi?



    Arkadan:



    Öğretmenler !

    Cumhuriyet fikirce, bilimce, fence, bedence güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.



    13. ÇOCUK:



    Orta çağ karanlıklarını yırtıyorsa ışık zaman anlamlaşıyorsa akıllarda

    Çağdaşlaşma, tırmanışa geçmişse



    Öğrenci Korosu:



    Atatürk,Atatürk atıyorsa yürekler

    Orada bir öğretmen vardır.



    2. ÇOCUK:



    Uzaklar yakın yakın olmuşsa

    Karanlık veriyorsa aydınlığa yerini

    Hayat fışkırıyorsa topraktan

    Öfke bir sevgiye dönüşmüşse



    Öğrenci Korosu:



    Atatürk,Atatürk atıyorsa yürekler

    Orada bir öğretmen vardır.



    Öğretmen:



    Açıyorum yoklama defterini

    Yeni derslerimize başlamadan önce

    Ses versin dün,bugün,yarın

    Sınıfımızda görününce



    4. ÇOCUK:



    İbni Sina

    Burda



    14. ÇOCUK:



    Mevlana

    Burda



    1. ÇOCUK:



    Hacı Bektaşi Veli

    Burda



    15. ÇOCUK:



    Farabi

    Burda

    Ayşeler,Fatmalar,Mehmetler

    Burda ,burda,burda

    Geçmiş,bugün,gelecek

    Burda,burda,burda

    Başöğretmen,14. Çocuk Kemal Atatürk

    Burda biziz burda burda....
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. Öğretmenler günü ile ilgili 3 tane slayt..
    Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum Öğretmenler Günü Etkinlikleri
    Cevap: 32
    Son Mesaj : 14.Kasım.2014, 20:19
  2. 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ etkinlik arşivi
    Konu Sahibi ** kevser** Forum Öğretmenler Günü Etkinlikleri
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 23.Kasım.2012, 14:25
  3. Öğretmenler günü ile ilgili hikaye arıyorum
    Konu Sahibi mavişşş Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 20.Kasım.2011, 15:20

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş