lütfen her alana uygun 5 er tane oyun yollarnısınz çok acill nolurr
KURT BABA
Ormanda gezeriken kurt babaya rastlamışken
kurt baba kurt baba napıyosun?
-üstümü giyiyorum(kurtbaba)
-kolay gelsin(çocuklar)
Ormanda gezeriken kurt babaya rastlamışken
kurt baba kurt baba napıyosun?
-dişlerimi fırçalıyorum
-kolay gelsin
Ormanda gezeriken kurt babaya rastlamışken
kurt baba kurt baba napıyosun?
-sizi yiyeceğim?
-çocuklar kaçar
oyunun oynanışı:çocuklar daire olur.ortaya bir tane kurt baba seçilir.çocuklar kurt babanın etrafında dönerken ormanda gezeriken kısmı söylenir..
kurt baba napıyosun bölümüne sıra geldiğinde çocuklar kurt babaya yaklaşarak büzüşür..kurt baba cevabını verince kolay gelsin denilerek tekrar halka olunur.kurt baba sizi yiycem dediğinde çocuklar kaçışır..yakalanan çocuk kurt baba olur..
Üç Küçük Kuzu
Bir çocuk ( Büyük Kurt ) sınıfın önünde ve ayaktadır. Diğerleri yerlerinde oturmuştur. Kurt, sıraların arasında dolaşır. Üç küçük kuzunun ellerine vurur ve yine sınıfın önüne gelerek ; “hurr, hurr” der. Bu kelimeler ile birlikte ellerine vurulan üç kuzunun yerlerini değiştirmesi gerekir. Kurt da bu kuzulardan birinin yerine oturmaya çalışır. Ayakta kalan kuzu bir sonraki oyun için Kurt olur. Oyun böylece devam eder.
Meyve Sepeti
Bir öğrenci sınıfın önünde durur. Diğerleri yerlerinde otururlar ve hepsine 4 çeşit meyve ismi verilir. Öndeki öğrenci ” Elmalar ” deyince adı elma olanlar ayağa kalkar, yerlerini değiştirir. Bu arada ayaktaki oyuncu kendine bir yer bulmaya çalışır. İkincide başka grup meyve ismini söyler. Bu kez de bu meyveler yer değiştirir. Eğer ebe ” Meyve Sepeti ” derse her cins meyvenin yerlerini değiştirmesi gerekir.
Boncuk Toplama Oyunu
“Boncuk Toplama” oyununda çocuklar ikili eş yapılır ve ellerine birer plastik bardak verilir. Halı üzerine renkli boncuklar serpiştirilir. Çocuklar boncukları toplayıp, bardağa koyarlar. Bardağını boncukla ilk dolduran, oyunu kazanır.
Mısır Patlatma Oyunu
Çocukların halka olup, yere çömelmeleri istenir. Öğretmen mısır patlatmak için yapılan işlemleri hikâyeleştirerek anlatır. Çocuklar da anlatılanları, hareketlerle gösterirler. Mısırlar patlamaya başladığında öğretmen “pat” diyerek, ayağa kalkar ve çocukların da aynı şekilde ayağa kalkması söylenir. Öğretmen bazen onları yanıltmak için “pat” demeden ayağa kalkar. Öğretmenle birlikte ayağa kalkanlar, yanıldıkları için oyun dışı kalırlar.
Görmeden Gözlük Takma
Büyükçe bir adam başı çizilir. Çocuklara bu adamın iyi göremediği ve gözlüğe ihtiyacı olduğu belirtilir ve hazırlanmış gözlük resmini uygun şekilde yerleştirmeleri istenir. Çocuklar sıra ile gelirler ve gözleri kapalı olarak, resme gözlük yerleştirmeye çalışırlar. Arkadaşları da sözel yönergelerle ona yardımcı olurlar.
UMARIM İŞİNİZE YARAR.