affınıza sığınarak notunuzda ufak değişiklikler yaptık sizinde görmek isteyebileceğinizi düşündüm.
bu arada fikir süperrrr....
ellerinize sağlık.....
Sevgili Anne ve Baba;
Okul öncesi dönemi eğitimi sadece küçük çocukların bilişsel gelişim alanındaki yeterliliklerini değil diğerleriyle birlikte huzurlu yaşamayı öğrenme, duygularını güvenli ve yetenekli biçimde ifade edebilme yaşamdan zevk alabilme ve yeni deneyimlerden hoşnut olma gibi kişinin kendisini ilgilendiren tüm alanları da içermektedir.
Okul öncesi dönem eğitiminin amacı; çocuğun yaşam ile ilgili tüm bilgi ve becerilerde kişisel yeteneğinin desteklenmesidir.
Çocuğunuzla birlikte bir dönemi geride bıraktık. Elinizdeki gelişim raporunda çocuğunuzun beş farklı alanda gelişimini değerlendirdim. Bu alanlar;
*Psiko-Motor (Hareket) gelişimi; çocuğunuzun bedensel gelişimi; boyu, kilosu, hareketleri ve kaba motor (bacak kasları, kol kasları), ince motor (el kasları, göz kasları) ile ilgilidir. Bu alanda çocuğunuzun beslenmesi de önem kazanmaktadır. Lütfen öğün atlamadan ve dengeli bir şekilde beslenmelerine dikkat ediniz.
*Sosyal- Duygusal Gelişimi; Çocuğunuzun insanlarla ilişkileri, kendini anlatabilmesi, cesareti, kendine güveni, olumlu-olumsuz duyguları tanımaları, paylaşma-ortak çalışma
vb. sosyal iletişim becerileri ile ilgili gelişimleridir. Çocuğunuzun mutlu, neşeli ve kendine güvenen bir insan olması için lütfen ona sevginizi, ilginizi gösteriniz. Sevilen çocuk hayata daha sıkı bağlanır ve olumlu bir birey olarak yetişirler.
*Dil gelişimi; Çocuğunuzun konuşma-dinleme- anlama becerilerini kapsar. Anadili Türkçeyi dil kurallarına uygun konuşması, kendi düşüncelerini-duygularını anlamlı bir şekilde ifade etmeleri bakımından önemlidir. Çocuğunuz konuşurken onu göz teması kurarak dinleyiniz. Bu onu önemsediğinizi hissettirir. Lütfen onunla konuşurken emir cümleleri yerine rica cümleleri kullanınız unutmayınız ki çocuklarınız her şeyden önce sizi örnek alırlar.
*Bilişsel gelişimi; Beynimizin büyük bir bölümü okul öncesi dönemde, yani 6 yaşına kadar olgunlaşır. Bu dönemde çocuklar ne kadar çok öğrenirse o kadar çok gelişebilir. Çocuklarınızın sorduğu sorulara açık ve net bir şekilde cevap veriniz yeni bir sözcüğün anlamını sorduğunda doğru cevap veriniz. Çocuğunuzun çabalarını lütfen olumlu şekilde takdir ediniz. Aferin demekten, çocuğunuzu tebrik etmekten kaçınmayınız.
*Özbakım becerileri; Çocuğunuzun temizlik, beslenme, çevresinin farkında olma ve sağlıklı yaşam konularını değerlendirdiğimiz bölümdür. Çocukların ilk ve en değerli öğretmenleri anne ve babalarıdır. Evde yarattığınız güzel örneklerle çocuklarınızı desteklemeye devam ediniz.
ÇOCUĞUNUZA
A- AKIL VERMEYİN
B- BAŞKALARINA BENZEMESİNİ BEKLEMEYİN
C- CİDDİYE ALIN
Ç- ÇİMLERE BASMASINI SAĞLAYIN
D- DENEMESİNE İZİN VERİN
E- EMPATİ KURUN
F- FİKRİNİ SORUN
G- GURUR DUYDUĞUNUZU SÖYLEYİN
H- HAYALLERİNİ SORUN
I- ISRARCI OLMAYIN
İ- İNATLAŞMAYIN
J- JEST YAPIN
K- KUCAKLAYIN
L-"LÜTFEN" Lİ KONUŞUN
M- MODEL OLUN
N- NE İSTEDİĞİNİ SORUN
O- OYUN OYNAYIN
Ö- ÖZÜR DİLEYİN
P- PAYLAŞIN
R- RİCA EDİN
S- SORUMLULUK VERİN
Ş- ŞANS VERİN
T- TUTARLI OLUN
U- UTANDIRMAYIN
Ü- ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞIN
V- VAKİT AYIRIN
Y- YÜREKLENDİRİN
Z- ZEVKLERİNİ ÖĞRENİN
Böyle güzel çocuklarınız olduğu için emin olun çok şanslısınız. İnsanı ayakta tutan en önemli şeylerden biri umutsa o umudu ayakta tutan da çocuklarımızdır.
Onlara iyi bakın.
Sevgilerimle…
Nilüfer SAĞLAMER
Saylakkaya İ.Ö.O Anasınıfı Öğretmeni