öğretmenin izinli olduğu saatlerde yerine müdür yardımcısı ya da müdür refakat eder diye biliyorum. ama ben yönetmelikte tam ifade edilmemekle birlikte yarım gün çalıştığım gerekçesiyle bu iznimi kullanamamıştım. bebeğim işe başladığımda 6 aylıktı..
öğretmenin izinli olduğu saatlerde yerine müdür yardımcısı ya da müdür refakat eder diye biliyorum. ama ben yönetmelikte tam ifade edilmemekle birlikte yarım gün çalıştığım gerekçesiyle bu iznimi kullanamamıştım. bebeğim işe başladığımda 6 aylıktı..
benimde başladığımda 6 aylık olcak bebeğim fakat ben kullanicam bu benim hakkım ama çalışma saatlerimiz az nasıl olcak ben de bilmiyorum
Arkadaşlar baş müfettişin sözlerini aynen aktarıyorum:''Okul öncesi eğitimde ve ilköğretim 1.2.3. sınıflarda süt izni yoktur.''
Bilgilerinize...
MEZARDAKİLERİN PİŞMAN OLDUKLARI ŞEYLER İÇİN,DÜNYADAKİLER BİRBİRİNİ YİYİP BİTİRMEKTEDİRLER.
HADİS-İ ŞERİF
657 sayılı Kanun’da yer alan “Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır” hükmü yer almaktaydı.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra mezkur maddenin (D) fıkrası ile; “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır” hükmü getirildi.
Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun 104’üncü maddesinin anılan fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek süt izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara da yer verildi. Buna göre, memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlendi. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususu kadın memurun tercihine bırakıldı.
burda okulöncesi öğretmenleri ve 1,2,3. sınıf öğretmenleri hariç demiyor
ayşe_86 ÖĞRETMENİM; 27 YILLIK ÖĞRETMENLİĞİM SÜRESİNCE BEN DAHİL HİÇ BİR ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIN SÜT İZNİ KULLANDIĞINI GÖRMEDİM VE DUYMADIM.
ZATEN BEŞ SAATLİK BİR ÇALIŞMA SÜREMİZ VAR. EĞER TAM GÜN EĞİTİM YAPAN BİR ANAOKULUNDA GÖREV YAPMIŞ OLSAYDINIZ MÜDÜRÜNÜZ BUNU DEĞERLENDİRİR, BEBİŞİNİZİN BESİNSİZ KALMAMASI İÇİN GEREKLİ KOLAYLIĞI YAPARDI.
BEBİŞİ OLAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR GENELDE 6 AY KADAR ÜCRETSİZ İZİN ALIYOR, HEM BEBEKLERİNE KENDİLERİ BAKIYOR, HEM DE SÜTLERİ İLE BESLEME OLANAĞI BULUYORLAR.
EVİNİZ İLE OKULUNUZ ARASI YAKINSA BİRİ BEBEĞİ YANINA GETİREBİLİR, EMZİREBİLİRSİNİZ.
HELE O GÜNLER BİR GELSİN, HER ŞEY YOLUNA GİRER, KENDİNİZE ŞİMDİDEN STRES YAPMAYIN.
memur anneye sağlanan cok güzel we yasal bir imkan anasınıfı öğretmenleri memur değil mi tabi faydalanılacak ben müdürümle konuştum hiç bi pürüz çıkarmadı dönem basında kullancam süt iznimi..
Konu Emel Hoca tarafından (21.Haziran.2011 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir.
''Madde 17- Memurlara, yıllık izinlerini kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 104 üncü maddesine göre aşağıda belirtilen hallere bağlı olarak mazeret izni verilir.
a) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri
1) (Değişik: 21.07.2004/25529 RG) Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.
2) Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle üç gün,
3) Memura, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, anne, baba, eş, çocuk veya kardeşinin ölümü halinde beş gün,
izin verilir.
Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde birbuçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.''
öğretmenim yarım gün okuldasınız ve idareciniz altını çizdiğim cümle doğrultusunda izninizi kullanmanızı söyleyebilir. eviniz okula yakınsa beslenme saatlerinde izin kullanmanızı idareden talep edebilirsiniz.
Konu Emine TURAN TUNÇ tarafından (26.Haziran.2011 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.
okul açıldığında bebeğim 5.ayını yeni doldurmuş olacak ve 2012 mart ayına kadar süt izni kullanma hakkım olacak ama yine şu yuvarlak yönetmelik cümleleri yüzünden sıkıntı yaşayacağım.. yönetmelikte izin saatini belirlemede tercih anneye aittir derken aynı zamanda anne pes edip, izin hakkından vazgeçsin diye ellerinden geleni yapıyolar. nette gezinirken bbuladuğun bir durumu paylaşmak istiorum.. umarım böyle resmi yollara başvurmak zorunda kalmayız..
"Konu bu yasal çerçevede düşünüldüğünde süt izni saatlerinin kullanımında annenin seçim hakkının olduğu görülecektir. Yargı kararları da bu görüşümüzü desteklemektedir. Konya 2. İdare Mahkemesi 2010/146 esas sayılı kararında
“ dava konusu olayda ise; öğretmen olan ve 1 yaşından küçük çocuğa sahip olan davacının, öğle arası tatilinde 1,5 saatlik süt izni kullandırıldığından bahisle herhangi bir mağduriyetinin bulunmadığının idare tarafından belirtildiği, ancak yukarıda anılan mevzuat hükmü uyarınca, süt izni kullanımı konusunda annenin saat seçim hakkı olduğu, davacının yasal hakkı olan ve saatini kendisinin belirleyebileceği süt izninin, idarenin kendi belirlediği saat olan öğle arası tatilinde kullandırıldığı, böylece kendisinin belirlemediği bir saatte süt izninin kullandırılmak zorunda bırakılması neticesinde davacının mağdur edildiği sonuç ve kanaatine varılmıştır”
diyerek idari işlemin yürütmesini durdurmuştur. Görüldüğü gibi süt izni tasarrufu idarede değil tamamen annededir. Bu izinlerde ek ders ücretlerinin de kesilmemesi gerekmektedir. Ayrıca çoğul doğum için fazla izin verilmesi ve süt izninin toplu kullanımı da mümkün değildir. "