Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl beklentilerini açıkladı. Demir; Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2009 yılı İç Denetim Faaliyet Raporu’na göre,...
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl beklentilerini açıkladı. Demir; Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2009 yılı İç Denetim Faaliyet Raporu’na göre, okullarda 717 bin 824 bin öğretmen olması gerektiği, buna rağmen mevcut öğretmen sayısının 584 bin 507’de kaldığını belirtti.
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir, açıklamasında, 3 Şubat 2012 tarihinde yapılan 15 bin 934 kişilik ilk atama değerlendirildiğinde, eğitim sisteminde halen 117 bin 383 öğretmen açığı bulunduğunu aktardı. Demir, bir an evvel bu konuda çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.
Okulların, ödenek sorunlarının da çözüm beklediğini ifade eden Demir, ayrıca sınav odaklı sistemin başarı getirmediğini ifade ederek, "Bugüne kadar uygulanan sistem sınav odaklı bir sistemdir. Dünya Bankası tarafından açıklanan 'Türkiye’de Temel Eğitimde Kalite ve Eşitliği Artırmak' başlıklı rapor, bu konuda aynı noktaya değinmektedir. Raporda, karşılaştırması yapılan Macaristan örneğindeki 15 yaş öğrencilerinin matematik becerilerinde, bu ülkedeki akranlarından 2 okul yılı geriden geliyor olmamız matematik eğitimi sistematiğini yeniden gözden geçirmemizi gerektirmektedir. Dershaneleri kaldıracağız söylemiyle bakanlık süresini tamamlayan Sayın Çelik’in bu konuda neler yapmadığına da bakmak gerekir. Raporda da konu edilen ve yüksek maliyeti ve fırsat eşitsizliği açılarından ele alınması gereken YGS ve LYS sınavlarının yeniden gözden geçirilmesi özellikle dershanelere olan ihtiyacın farklı alanlarda kullanılmasına imkân sağlayacaktır." dedi.
"OKULLAR DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLMELİ"
Okulların acilen depreme karşı güçlendirilmesini isteyen Demir, şöyle devam etti: "Okullarımızda yapılan denetimler sonucunda deprem dayanıklılığı açısından elverişli bulunmayan okullarımızda güçlendirme çalışmaları yapılmaya başlanılmış, okullarımızın bazılarında güçlendirme çalışmaları yapılmış, bazılarında ise yıkılarak yeni binalar inşa edilmeye başlanmıştır. Ancak halen bazı okullarımızda ikinci yarıyıl itibariyle taşınma işlemine başlanılmış olması planlamada sorunların bulunduğunu göstermektedir. Güçlendirme çalışmaları ile ilgili olarak kamuoyu bilgilendirilmeli ve bu çalışmaların okulların eğitim öğretime açık olmadığı yaz aylarında yapılması için planlar yeniden gözden geçirilmelidir."
alıntı