İPTAL İSTEMLERİ
Eğitim Bir Sen'den Yapılan Açıklama....
Eğitim çalışanlarının aleyhine olan düzenleme ve değişik- likleri yargıya taşıdık. Okul öncesi eğitim kurumlarında 50 dakikalık çalışma saati süresi, sözleşmeli öğretmenlere öde- nen öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yapılan SGK primi kesintisi, Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Uygulamalarına İlişkin Yöner- ge’nin hukuka aykırı maddeleri ile Yetiştirme Kursları Yönergesindeki öğretmenlerin ek ders ücretlerinin düşürülmesine ilişkin değişikliğin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dört farklı konuda Danıştay’da dava açtık.
Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 50 Dakikalık Çalışma Saati Süresinin İptalini İstedik
Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 4. maddesinin (m) bendinde yer alan, “(Değişik: 20.2.2006/26086 RG) Çalışma Saati Süresi: Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin günlük çalışma saatleri ile aylık ve ek ders ücretlerinin hesaplanmasına esas olan 50 dakikalık süreyi” ifadesi ile 8. maddesinin 3. fıkrasında yer alan, “(Değişik üçüncü fıkra: 27.10.2007/26683 RG) Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır” ifadesinin iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık.
Sözleşmeli Öğretmenlere Ödenen Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinden Yapılan SGK Primi Kesintisinin İptalini İstedik
657 Sayılı Kanun’un Ek 32. maddesine göre sözleşmeli öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yapılan SGK primi kesintisinin iptali ve kesilen primlerin iadesi için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık.
Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Uygulamalarına İlişkin Yönerge’nin Hukuka Aykırı Maddelerinin İptalini İstedik
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 12.10.2009 tarih ve 174 sayılı Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Uygulamalarına İlişkin Yönerge’nin 7. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi ile 8. maddesinin 1. fıkrasının (ö) bendinin, Sağlık Meslek Lisesi’ndeki eğitim çalışanlarını mağdur edeceğinden, iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık.
Yetiştirme Kursları Yönergesi’nde Hukuka Aykırı Düzenlemenin İptalini İstedik
Kasım 2009 tarih ve 2626 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (Ortaöğretim Genel Müdürlüğü) tarafından düzenlenen 12/10/2009 tarih ve 8856 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönerge’nin 2. ve 9. maddeleriyle 12. maddesinin, “Ek Madde 1 ve Ek Madde 2 yürürlükten kaldırılmıştır” cümlesinin hukuka aykırı olması ve eğitim çalışanlarını mağdur etmesi nedeniyle iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık.
memurlarbiz