Osmaniye MHP Milletvekili Hakan Coşkun Tarafından verilen soru önergesinde “Şimdi ki sistemde Eylül ayından itibaren başlayan bakım, onarım ve tamiratlar yüzünden eğitim aksamaktadır. Bir yandan eğitim öğretim yapılırken bir yandan tadilatlar devam etmektedir. Bakım, onarım ve tadilat işlemlerinin okulların kapanmasıyla birlikte başlatılması için gerekli başvuru ve ihale prosedürü takviminin erkene alınması ve bunlara göre Özel bir ödenek sisteminin düzenlemesi çalışmasında bulunacak mısınız?” sorusu yöneltildi
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Hakan COŞKUN
Osmaniye Milletvekili
Okullarımızda bakım onarım ve tadilatlarla ilgili yapılması gereken iş ve işlemler her yıl Millî Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan bir genelge ile okullarımıza bildirilmektedir.
Bu genelgelerin esasını 13/01/1984 tarih ve 173 sayılı "Onarım ve tadilat teklifleri" konulu 1984/10 nolu genelge oluşturmaktadır. Okulun bakımı ve küçük onarımları öncelikle kendi imkânları ile çevreden sağlanan imkânlar, okul personeli ve öğrenciler tarafından yapılmalıdır. Okul ve çevre imkânları ile yapılamayacak onarım ve tadilat işleri Bakanlığımız Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığınca tahsis edilen ödenekle yapılır.
Onarım ve tadilatlar için ödenek isteme teklifleri her yıl 10 Mart gününe kadar Bakanlığımız Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığında bulundurulması sağlanır.
Ödenek gönderme yazısı ile ihale talimatı alındığında teklif edilen ödenek tam olarak gelmemişse gelen ödenek miktarı ve yapılacak işler belirtilerek yeniden ödeneğe eşit keşif yapılması için Millî Eğitim Müdürlüğüne bir yazı yazılır.
Genellikle Okulların eğitim öğretime açık olduğu günlerde bir taraftan bakım onarım ve tadilatlarla ilgili çalışmalar yapılırken bir taraftan da eğitim öğretim işleri devam etmektedir.
Buna göre;
1- Şimdi ki sistemde Eylül ayından itibaren başlayan bakım, onarım ve tamiratlar yüzünden eğitim aksamaktadır. Bir yandan eğitim öğretim yapılırken bir yandan tadilatlar devam etmektedir. Bakım, onarım ve tadilat işlemlerinin okulların kapanmasıyla birlikte başlatılması için gerekli başvuru ve ihale prosedürü takviminin erkene alınması ve bunlara göre Özel bir ödenek sisteminin düzenlemesi çalışmasında bulunacak mısınız?
2-Deprem güçlendirmesi kapsamında onarımda olan okulları ihale ödemeleri için herhangi bir hibe ya da dünya bankası desteği var mıdır? varsa tutarları nedir? Ne zamana kadar harcanması gerekmektedir?
3-Bakım, onarım ve tamiratlar yaz döneminde neden yapılmamaktadır?
4-Haziran ayında ihalesi tamamlanıp bakım, onarım ve tamirata haziran ayında başlanan okul sayısı kaçtır?
5-Temmuz ayında bakım, onarım ve tamirata başlanan okul sayısı kaçtır?
6-Ağustos ayında bakım, onarım ve tamirata başlanan okul sayısı kaçtır?
7-Eylül ayında bakım, onarım ve tamirata başlanan okul sayısı kaçtır?
8-Ekim ayında bakım, onarım ve tamirata başlanan okul sayısı kaçtır?
9–2009 yılında toplamda bakım, onarım ve tamirata olan okul sayısı kaçtır?
10-Bu durumdan olumsuz etkilen ve öğrenci nakli yapılan okul sayısı kaçtır
11-Deprem güçlendirme onarımları ne kadar sürmektedir?
12-Örneğin istanbuldaki onarım ihalelerini bir kaç kez alan firmalar hangileridir? Bu firmalar kaç kez bu ihaleleri almışlardır?
13-Onarıma giren okullarda okuyan öğrencilerin başka okullara taşınmaları ile ilgili olarak bakanlık ya da il özel idareleri ödenek ayırmakta mıdırlar?
14-Bu yolla yapılan taşımalar için 2008–2009 öğretim yılında ne kadar ödeme yapılmıştır?
15-Taşıma ücretlerinin velilere ödetilmesi uygulaması yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu konuda ne düşünüyorsunuz?
-memurlarnet-