Alıntı Drama06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam fikrinize saygı duyuyorum ancak sizin dediğinizden şu çıkıyor 60-72 aylık yerinde duramayan, sıralarda uzun süre oturamayan 1. sınıf sıraları bile onlara yüksek geliyor... Eğitici oyuncakları, kuklaları, legoları, blokları, evcilik oyuncakları olmadan küçük çocukları sıralara 40 dk mahkum etmek... Nasıl oyun neyle oyun? Biz zaten buna karşı çıkmıyormuyduk?
Alıntı Drama06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bulunduğum okulda sınf öğretmenleri çocukları bahçeye bırakıyor al sana oyun bazen yağ satarım bal satarım oynatıyorlar geçen yılki okulmdada bu böyleydi bu kadar oyun bundan mı ibaret anasınıfı düzeni olmazsa bu çocuklar nerde evcilik vs oynayacak nerde legolarla bloklarla oynayacak bunların önemini gözardımı ediyorsunuz? Çocuğu bahçeye bırak koşsun dursun yeni mezun sınıf öğretmenlerinin bile sanat eğitiminden bi haber bu onlara amaaan kim uğraşacak gibi geliyor gözlemlerimi söylüyorum çoğu serbest etkinlik saatinde matematik dersi yapıyor yetiştiremediği dersleri işliyor tabii illaki öneminin farkında olan vardır ama bunun azınlık olduğuna eminim arkadaşlar sınıfçılar bizim gibi eğitim görmedi birçok sınıf öğretmeni dramadan bile habersiz sadece okuma yazma var diye bütün gelişim ihtiyaçları göz ardı edilmemeli bence
Alıntı AKBULUT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar ben 1.sınıfa anasınıfı öğretmenlerinin girmesi taraftarıyım .Oyaşın uzmanı biziz. Bizden başka kimsede o çocuklara gerekli özeni ilgiyi gösteremez.Okuma yazma öğretiminden neden korkuyosunuz Zaten 1.sınıf müfredatının esnek olacağından bahsediliyor.4yaşlarla ilgilenmekten daha eğlencelidir diye düşünüyorum.Anasınıfları zaten 4yaşa uygun değil.bizim okulda tuvaletleri ortaokullarda kullanıyor.küçük çocuklarla birarada kullanmaları çok zor olacak.birde 4yaş çocuğu tuvalaet eğitimini tamolarak kazanmamış durumda oluyor ben kendi oğlumdan biliyorum tuvalete ben getirip götürüyorum.
bu uygulamanın olması demek ilköğretimlerde anasınıfının kapanması demektir ki ben anasınıflarının devam etmesi taraftarıyım.Dört yaşlada olsa anasınıfları devam etmelidir, her yerde dört yaşın gideceği anaokulu yoktur.Ayrıca zorunlulukla beraber beş yaş birinci sınıfların sayısı sınıf başına 30 un üzerine çıkabilir, teneffüs olmadan küçücük sınıflarda 30-40 öğrenciye üstelik okulöncesi eğitim almamış öğrencilere okuma yazma öğretmeyi göze alabiliyorsanız tamam derim arkadaşlar ama bizim işimiz bu değil biz kendi işimizi yapmaya devam edelim.Bu noktaya gelmeyi hiçbirimiz istemedik halada istemiyoruz ama artık geri dönüş yok gibi..Bundan sonra yapılacak tek şey kendimize dört yaş grubu öğrenci bulmak.