Tekel İşçilerinin Açlık Grevinin Son Bulduğu, Ancak 16'sının Greve Devam Edecekleri Yönünde Karar Aldıklarını Bildirildi

Tek-Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Tekel işçilerinin açlık grevinin son bulduğunu, ancak 16 Tekel işçinin greve devam edecekleri yönünde karar aldıklarını bildirdi.
TEKGIDA-İŞ Genel Sekreteri Mecit Amaç, Türk Tabipler Birliği'nin isteğiyle açlık grevinin sonlandırılması üzerine Türk-İş Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, bunun bir teslimiyet olmadığını, yılgınlık olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Amaç, TEKGIDA-İŞ Başkanlar Kurulu'nun toplanarak açlık grevini bitirme kararı aldığını açıkladı. Açlık grevinde bulunan işçilere vazgeçmeleri konusunda ricada bulunduklarını dile getiren Amaç, ancak 16 işçinin açlık grevine devam edeceğini söyledi. Sendika olarak işçileri sağlık ve güven içinde evlerine gönderme gayreti taşıdıklarını ifade eden Amaç, şunları kaydetti:

-"BU YILGINLIK, GERİ ADIM ATMA OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİN"-

"Büyük hassasiyet içindeyiz. Ancak arkadaşlarımızla yarın da öbür gün görüşmelerimiz sürecek. Arkadaşlarımızdan bırakmak isteyenlere tabii ki saygı göstereceğiz. Bu irade işidir. Kimsenin iradesine ipotek koyarak bitirmek gibi bir şansımız yok. İnat göstermeyip sağduyu içerisinde açlık grevi daha fazla kimseye zarar vermeden bitti. Bu şöyle anlaşılmasın bu bir yılgınlık geri adım atma ya da teslimiyet olarak algılanmasın. Bu açlık grevi ayrı bir olay. TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak yola çıktığımız gün söyledik. İşçiler greve devam dediği sürece onların yanında olacağız."

Öte yandan, açlık grevini sürdüren 16 işçiden biri olan Nedim Öngen, yarın avukatıyla görüşerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dava açacağını söyledi. Öngen, açlık grevini sürdüren 10 arkadaşıyla bu kararı aldığını açıkladı