Kütahya’da donmuş sulama göleti üzerinde kayarken suya düşen 3 çocuktan 2′si hayatını kaybetti.
Güveççi Mahallesi’nde akşam saatlerinde ilköğretim öğrencisi olduğu belirlenen 3 çocuk, donmuş göletin üzerinde kayarken, buzun kırılması sonucu suya düştü. Suya düşen çocuklardan biri vatandaşlar yardımıyla kurtarılırken, iki çocuk hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre olay; gölet kenarında bulunan bir vatandaşın buzun kırıldığını ve birilerinin çırpındığını görmesi üzerine gölete gitti. Vatandaş suda bulunan bir çocuğu kurtarmasının ardından jandarmayı arayarak yardım istedi. Olay yerine hızla Arama Kurtarma, Sivil Savunma ekipleri, Kütahya Belediyesi İtfaiye ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri ulaştı. Yapılan çalışmaların ardından sivil savunma ekipleri göletin içerisine düşen Kaan Yıldız (10) ve Enes Aydoğmuş’un (10) cesedine ulaştı.

Olayın duyulmasının ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan da olay yerine gitti. Çalışmaları yerinde inceleyen Çiftçi ile Arslan, olayın durumu hakkında bilgi aldı. Yaralı olarak kurtulan Alaaddin Yağımlı (12), 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cesedine ulaşılan 10 yaşındaki Kaan Yıldız ile Enes Aydoğmuş’un 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne getirildiği, cumhuriyet savcısı tarafından hastane morgunda yapılan otopsinin ardından, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da hastaneye gelerek, acılı aileyi ziyaret etti.