LYS’ye giren 4 öğrenci, ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

LYS’ye giren 4 öğrenci, ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu

  • #1
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK



    LYS’ye giren 4 öğrenci, ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu





    Esra KAYA

    YGS’de birçok skandalla gündemden düşmeyen ÖSYM’nin LYS’deki skandallar serisi de devam ediyor. Bu kez de LYS’ye giren 4 öğrenci, tercih formlarında değişiklik yapıldığı iddiasıyla itiraz dilekçesi verip ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu.

    ÜNİVERSİTEYE girişte birinci basamak sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı ve hatalı puan hesaplama skandallar zinciri ikinci basamak sınavı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da (LYS) devam ediyor. LYS’ye giren Askeri Lise öğrencilerinin ortaöğretim başarı puanlarının yanlış hesaplandığının ortaya çıkması, yine aynı sınavda bazı öğrencilere sınav kağıtlarındaki hatanın düzeltildiğine dair son gün SMS gönderilmesi ve sonuç belgelerinde YGS puanlarının düşürüldüğü iddialarına bir yenisi daha eklendi.

    LYS’ye giren ve tercih yapma hakkı kazanan bazı adaylar, ÖSYM’ye gönderdikleri tercih formlarının değiştirildiğini iddia etti. İddiaya göre, öğrencilerden bazılarının 30 tercihi teke düşürüldü, bazılarının hiç yapmadığı tercih ilk sıraya taşındı, hatta sözel öğrencisine sayısal alandan tercih bile yapıldı. Adaylar ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verip, savcılığa suç duyurusunda bulundu. ÖSYM yetkilileri konuyla ilgili olarak, “Dilekçeler değerlendirilip, gerekli inceleme yapılacak. Yönetim Kurulumuz kararını verdikten sonra açıklama yapacağız” dedi.

    Yapmadığı tercih listesine girdi

    Öğrencilerin iddiaları şöyle:

    Halİl İbrahİm Arslan: “Türkçe-Sosyal (TS) puanım 364’tü. 1 Ağustos’ta 13 tercih yaptım. İnternet üzerinden ÖSYM’ye yolladım. ‘Tercihleriniz başarı ile bildirilmiştir’ diye mail geldi. 5 Ağustos’ta formumu kontrol ettim. 13 tercihim aynen duruyordu. 6 Ağustos’ta tekrar internete girdiğimde, son tercihim Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü ilk tercihim olmuştu, diğerleri silinmişti.”

    Emİrhan Kala: “TS puanım 423’tü. 3 Ağustos’ta 30 tercih yaptım. 8 Ağustos’ta 29’u silinmiş, tercihlerim arasında bulunmayan Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi kalmıştı. ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verdim. Ama ilgilenmediler. ”

    Tercih listesinde yok

    İbrahİm Kaplan: “Sözel alandan sınava girdim. TS-1 puanım 395 ve TS-2 puanım da 403’tü. 30 tercihin 29’u silinmiş ve alanımın tam tersi sayısaldan Otomotiv Teknolojisi Meslek Yüksekokulu’nu 1’inci tercihim yapmışlar.”

    Seher Aksu:“TS-2 puanım 418’di. 23 tercih yapmıştım. Formumu 4 Ağustos’ta teslim ettim. 5 Ağustos’ta sisteme girip 22 tercihimin silindiğini, tek tercihimin listemde yer almayan Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi olduğunu görünce şok oldum.”


    HÜRRİYET
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #2
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    gücümüz yetmiyor ki böyle kurumlara .. bakalım daha neler neler göreceğiz.. yakında tekrar sınav olacak bakalım o zaman neler çıkacak..
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #3
    erses=) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2011
    Nereden
    Edirne
    Mesajlar
    74
    @erses=)







    T.C
    ÖLÇME, SEÇME ve YERLEŞTİRME MERKEZİ
    BASIN AÇIKLAMASI
    10.08.2011
    ÖSYM’de yeniden yapılanmadan rahatsız olan bazı kesimlerin çeşitli komplolarla, çeşitli muhalif grupların desteğiyle, halkı şüpheye sevk etme yolunu tercih ettiklerini üzülerek gözlemliyoruz.

    YGS konusunda ‘şifre’ üzerinden kurulmaya çalışılan tezgah bozulmuştur. Yargı kararıyla her şey açığa çıkmış ve kanıtlanmıştır. Buna rağmen kurumumuzu yıpratma çalışmaları sistemli bir şekilde devam etmektedir. Bunu yapanların başında da çeşitli basın grupları gelmektedir. Oysa kimsenin adayları ve ailelerini boş yere tedirgin etmeye hakkı yoktur. Yapılan yalan haberler karşısında kayıtsız kalınmayacaktır. ÖSYM Başkanlığı hakkını bundan sonra hukuki zeminde arayacaktır.

    Hürriyet Gazetesi bugün yaptığı haberde, LYS’ye giren 4 öğrencinin tercih formlarında değişiklik olduğunu belirtmekte, adaylar da 5 Ağustos’ta sistemde aynen görünen tercihlerinin 6 Ağustos’ta değiştiğini, hatta tercih listelerinde olmayan üniversitelerin ilk ve tek tercihleri olarak göründüğünü ifade etmekte ve bu nedenle kurumumuz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylemektedirler.

    ÖSYM tarafından haberde ismi geçen adaylarla ilgili tek tek yapılan incelemede aşağıdaki şu hususlar tespit edilmiştir:

    1- Tercihlerinin değiştirildiğini söyleyen 4 aday aynı lisenin öğrencileridir.



    2- 4 adayın da tercihleri, tercih işlemlerinin son günü olan 05.08.2011 tarihinde değiştirilmiştir.



    3- Söz konusu adayların tercihleri 21.23, 21:27, 21:30 ve 21:35 saatlerinde peş peşe değiştirilmiştir.



    4- Bu 4 adayın tercih işlemlerine ait son gün ve aynı saat diliminde yapılan değişiklikler aynı IP numarasına aittir. Bir başka deyişle aynı bilgisayardan değiştirilmiştir.



    Görüleceği üzere, ÖSYM Aday işlemleri Sistemi üzerinden yapılan her işlem kayıt altında ve arşivlidir. Hangi adayın, hangi IP adresinden, ne zaman, hangi işlemi gerçekleştirdiği dakika dakika izlenebilmektedir.

    Bir kez daha belirtmekte fayda var ki ÖSYM tarafından geçerli olan TC kimlik numarası ve adaya ait şifreyle sistem üzerinden yapılan tercihlerdir. Bu adayların da TC kimlik numaraları ve kişiye özel şifreleriyle tercih işlemi gerçekleştirilmiştir.

    Unutulmamalıdır ki şifre kişiye özeldir ve asla bir başkasıyla paylaşılmaması gerekir. Haberdeki 4 adayın şüphelendikleri bir durum varsa Savcılığa bildirmeleri gerekmektedir.

    Haberde kullandığı dille direkt kurumumuzu suçlayan gazetenin bir gün önce de ‘ÖSYM birkalemde 160 puan düşürdü’ başlığıyla yine kurumumuzu hedef alan başka bir habere yer verdiğini belirtir, habere kaynak gösterdikleri YGS sonuç belgesinin sistemimiz üzerinden alınan orijinal çıktı olmadığına dair yaptığımız basın açıklamasını bu vesileyle bir kez daha hatırlatırız.



    ÖSYM Başkanlığı
    ...EnGeLLeR aŞıLmAk İçİnDir TaKıLmAk İçİn DeĞiL... =)

  • #4
    MeganeCC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2011
    Mesajlar
    449
    @MeganeCC







    şifrelerini başkalarına vermenin sonu...



  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. okul öncesinde öğrenci kulüpleri hakkında bilgi istiyorum lütfen
      Konu Sahibi şükransait Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 21.Eylül.2011, 19:15
    2. YGS öncesinde ÖSYM’den sınav uygulama bilgilendirmesi
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum YGS
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Mart.2011, 21:29
    3. MEB’den, sözleşmeli personelin istirahat raporları hakkında açıklama
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 04.Mart.2011, 09:24
    4. ÖSYM’de elektronik yalıtım
      Konu Sahibi d kara Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Ekim.2010, 10:07
    5. ÖSYM’de çalışan memur karı koca 3 villa sahibi çıktı
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Eylül.2010, 23:13

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş