Sağlık Bakanlığı, sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerin özel merkez masraflarının karşılanması için yeni çalışma başlattı

Türkiye'nin 19 Temmuz'da dumansız hava sahasına girmesiyle başlayan kapalı alanlardaki sigara yasağı, birçok tiryakiyi sigara bırakmaya yönlendirdi.

Onay vermemişti

Türkiye'de 19 Mayıs 2008 itibariyle başlayan sigara yasağıyla sigara bıraktırma merkezlerinde artış görülmüş ancak bunların çoğuna, Dünya Sağlık Örgütü'nce kabul edilmeyen yöntemlerin uygulanması nedeniyle Sağlık Bakanlığı onay vermemişti. Yasağın genişletilmesiyle birlikte sigaranın zararları konusunda halkı bilinçlendirmeden, devlet hastanelerinde sigara bırakma merkezlerinin açılmasına kadar, çok yönlü çalışma yürüten Sağlık Bakanlığı, özel sigara bıraktırma merkezlerinin ücretsiz olması için yeni bir çalışma daha başlattı.

'Kabul edilir yöntemler' şartı

Sağlık Bakanlığı'nda sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçların sosyal güvenlik kurumlarınca ödenmesi ve Dünya Sağlık Örgütü'nce kabul edilen yöntemleri kullanan özel sigara bırakma merkezlerinden tiryakilerin ücretsiz yararlanması için yönetmelik hazırlığı yapılıyor. Bu yönetmeliğin tamamlanmasının ardından tiryakiler hem sigara bırakma merkezlerinden ücretsiz yararlanacak hem de bu tedavide kullanılan ilaçların sadece katkı payını ödeyerek alabilecek.

memurlanet.