Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın desteği ile açtığı Deprem Bilim Okulu eğitimini tamamladı.
Farklı üniversite ve branşlardan yaklaşık 40 öğrenci, farklı alanlarda uzmanlaşmış bilim adamlarından oluşan eğitmen grubu tarafından Denizli'deki kampta 1 hafta eğitime tabi tutuldu.
Deprem Bilim Okulu'nun sona ermesi dolayısıyla Polisevi'nde düzenlenen bir toplantıyla katılımcılara sertifikası verildi. Sertifika töreninde konuşan PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Deprem ve Yapı Teknolojileri Laboratuvarı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Salih Yılmaz, seminer ve arazi çalışmalarında katılımcıların güzel bir performans sergilediğini söyledi. Yılmaz, "Deprem ve afet olayına d-farklı açılardan biraz teknik olmak üzere baktık. Bu açılmış olan ilk Deprem Bilim Okulu bugün sona erdi." dedi.
PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar ise depremin kendileri tarafından çok yakında incelenmesi gereken bir konu olduğunu ifade etti. Kumsar, "Toplumunda bu konuda hassasiyetleri olan bir hareket. Deprem olgusunu çok yönlü çalışmak zorundayız. Bu kapsamda hem bilimsel çalışmalar, hem de sizlerin birebir uygulamalarda yer almanız bu çalışmaları bilimsel anlamda deha detaylı olarak ilerde uygulanması açısından çok büyük önem arz ediyor." diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere katılım sertifikaları verildi. TÜBİTAK'ın da 86 bin lira maddi destek sağladığı Deprem Bilim Okulu'nu Denizli Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Eğitimi Derneği (DAYGED) ve İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi de destek verdi. Belli periyotlar halinde devam edecek okulun bu eğitim döneminde darklı üniversitelerden Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Yrd. Doç. Dr. Erdal Akyol, Yrd. Doç. Dr. Özlem Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Nihat Çetinkaya, Yrd. Doç. Dr. Ali Kaya, Yrd. Yrd. Doç. Dr. Suat Taşdelen ve Dr. Yılmaz Özmen ders verdi.
(CİHAN)