'Uyuşturucuya teşvik eden yayınlar ve müzikler var'


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

'Uyuşturucuya teşvik eden yayınlar ve müzikler var'

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    'Uyuşturucuya teşvik eden yayınlar ve müzikler var'






    Madde bağımlılığı konusunda 40 yıldan bu yana önemli çalışmalar yürüten Prof. Dr. Özcan Köknel, gençlerin uyuşturucuya meyletmesi için kitaplar ve broşürler basıldığını, bazı müzik topluluklarının uyuşturucuyu teşvik ettiğini söyledi.

    Köknel, "Benim elimde, turistlere yönelik bazı kitapçıklar var. 'Türkiye'ye geldiğiniz zaman uyuşturucuyu nerelerden alabilirsiniz, ne kadar ücret ödersiniz, bu madde ile yakalanırsanız ne kadar ceza alırsınız?' gibi bilgilendirici yeraltı yayınları var." dedi. Gençlerin korunması için ailelere, "N'olur çocuklarınıza sahip çıkın!" diye seslenen Özcan Köknel, uyuşturucu ile mücadelede en büyük sorumluluğun anne ve babalarda olduğuna dikkat çekti.

    Yapılan araştırmalar, Türkiye'de uyuşturucu kullanımının ilköğretim okullarına kadar indiğini gösteriyor. 11-12 yaşındaki çocukların uyuşturucu bağımlısı hale gelmesi dikkat çekici. Öğrenciler arasında esrar, extacy hatta eroin kullananlar bile var.

    Köknel, gençlik grupları arasında bu maddelerin kullanılmasıyla zihinsel gelişme kaydedileceği inancının yayıldığını aktardı. Özcan Köknel, 'Uyuşturucuları kullanırsanız zihinsel, bilinçsel açısından gelişirsiniz, yaratıcı, üretici olursunuz' denilerek gençlerin kandırıldığını ve bazı müzik topluluklarının da uyuşturucu kullanımını teşvik ettiğini iddia etti. Köknel şunları söyledi: "İnsanları en kolay elde edenlerden biri müzik ritimleridir. Bu ritimler ve şarkılardaki sözlerle gençler uyuşturucu kullanımına yönlendiriliyor. Metal müziklerinin gençlerin uyuşturucu kullanımını artırdığını yaptığımız araştırmalarla tespit ettik. Yine arabesk müziğin de uyuşturucu kullanımına etki ettiğini belirledik. Arabesk müziği dinlemenin esrar kullanımını artırdığına dair yapılmış araştırmalar mevcut. O müziği dinleyen gençler, şarkının sözlerini daha candan hissetmek için uyuşturucu kullandıklarını söylüyorlar."

    Uyuşturucunun arkasında devlet görevlileri olabilir

    Uyuşturucu kullanımının hızla arttığına, bunun çok büyük bir ekonomi haline geldiğine işaret eden Özcan Köknel, "Eğer bir ülkede uyuşturucu trafiği varsa, uyuşturucu kullananların sayısı artıyorsa, o maddeleri üreten yerler varsa, o ülkede mutlaka emniyet mensupları, politikacılar, kamu görevlileri, deniz ticareti yapan armatörler de bu işin içinde olabilir. Türkiye'de yakın geçmişimizde bunun birçok örnekleri var. Uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen milletvekilleri var. Çünkü bunun arkasında çok büyük bir ekonomik güç var." ifadelerini kullandı.

    Özcan Köknel, ebeveynleri uyardı: 'Senden adam olmaz' demeyin!

    Gence, 'Sen adam değilsin. İşe yaramazsın. Aptalsın, serserisin. Senden adam olmaz, senin aklın ermez' gibi kişiliğine saygı göstermeyecek bir yaklaşımda bulunmayın. Böyle davranılan çocukların madde ve alkol kullanımı riski çok daha fazladır.

    Ben öyle aileler gördüm ki çocuklarının ne yaptığından kimlerle ilişki içinde olduğundan, arkadaşlarının kimler olduğundan haberi yok. Ailesinden ilgi, anlayış, sevgi görmeyen çocuk, farklı şeylere yönelir.

    Aile, çocuğun alkol ve uyuşturucu kullandığını nasıl anlayabilir?

    Genç, arkadaş çevresinden ayrılıp başka bir arkadaş çevresine yönelirse bu bir soru işareti oluşturmalı ailede. Kimdir bu yeni arkadaşlar, özellikleri ne? Aileler mutlaka gencin arkadaşlarını tanımalı. Arkadaşlarının ailelerini de tanımalı. Gencin başarısında uyumunda bir düşüş varsa, okulda dersleri iyiyken birden başarısı düşüyorsa, huyları değiştiyse, daha çabuk kızıyorsa, dalıyorsa, para harcaması artıyorsa, eve geldiği zaman odasına kapanıyorsa, ailesiyle zaman geçirmek istemiyorsa dikkatli olmak gerekir.

    ZAMAN

  • #2
    anaokulu89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Eylül.2009
    Mesajlar
    558
    @anaokulu89







    ''Yapılan araştırmalar, Türkiye'de uyuşturucu kullanımının ilköğretim okullarına kadar indiğini gösteriyor''

    korkunç bir tablo bu ...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Duygularımın Esir Kaldığı Müzikler
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum MÜZİK
      Cevap: 17
      Son Mesaj : 05.Haziran.2012, 01:10
    2. Tam Buğday Ekmeğine Teşvik
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 07.Mart.2012, 10:02
    3. Kreş açan işyerlerine teşvik, anneye çocuk bakım kuponu
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Eylül.2011, 11:11
    4. flamenko dans gösterilerinde kullanılabilecek müzikler
      Konu Sahibi nevertheless Forum DİĞER MÜZİK ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 14.Mayıs.2011, 10:11

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş