merhaba arkadaslar ben yılsonu semınerımı memleketimde yapmak istiyorum bu konuyla ilgili ne yapmalıyım.gereklı evraklar ve yönetmelık nelerdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Yazdırılabilir Görünüm
merhaba arkadaslar ben yılsonu semınerımı memleketimde yapmak istiyorum bu konuyla ilgili ne yapmalıyım.gereklı evraklar ve yönetmelık nelerdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
belde ya da köyde çalışıyor olmalısınız hocam dilekçe veriyorsunuz okulunuza mem den izin çıkarsa gidebiliyosunuz ben bir kere yapmıştım:)
zaten köyde calısıyorum hocam dılekçe örnegı sızde var mı ayrıca tesekkur ederım :)
hocam zaten milli eğitim hazır dilekçe veriyor siz onu dolduruyorsunuz tekrar size nerde semineri almak istiyorsanız oraya üst yazı hazırlıyor siz de o belgeyi semineri almak istediğiniz meb e onaylatıp başlıyorsunuz.
cok tesekkur ederim :)
Bu yıl da bizim için bu hak geçerli mi,bu konuda kesin bir bilgiye ulaşan var mı?
özlem hocam ben ilçe milli eğitime dilekçe verdım. idare ilçeden onaya gerek yok semıneri alabılırsın dedi
öyle olmuyor nurşi hocam ilçe meb ise üst yazı verecek siz onu memleketinizdeki meb e onaylatıp seminere başlayacaksınız belge almadan memlekete gitmeyin sıkıntı yaşarsınız
Arkadaşlar ben mardin de görev yapıyorum dilekçeyi verdiler işlemleri hallettim,sonra semineri almak istediğim yeri aydın milli eğitimi aradım,şube müdürü yapamazsınız dedi,ben dilekçeyi aldım hocam dedim,bana sadece birleştirilmiş sınıflı okullardaki okul öncesi öğretmenleri istedikleri yerde yapabiliyorlar,ben kabul etmem bakanlıktan gelen bilgi böyle dedi.yani köy ve beldelerde görev yapanları kapsamıyormuş.
evet hocam bilgi doğru sadece birleştirilmiş sınıflı okulları kapsıyo
arkadaşlar yeni bir haber... bugün bakanlığı aradım ve olanları anlattım,bakanlıktan bana istediğim yerde yapabileceğimi söylediler bu kez de.birleştirilmiş sınıflı bir okulda olmadığımı,sadece köy okulunda olduğumu özellikle belirttim.yapabiliyorsunuz dediler ve bulunduğum yerde aynı benim durumumda olan birçok kişi var,onlar da istedikleri yerde yapabilecekler.
Birleştirilmiş sınıf bizi ilgilendirmez hocam o ilköğretim kurumları yönetmeliğindeki madde sınıf öğretmenleri için bizi okulöncesi kurumları yönetmeliği ilgilendirir ondada 24. maddede köy ve beldede görev yapan okulöncesi öğretmenleri semineri tatilini geçireceği yerde alabilir diyor yani kabul etmem diyen mem okulöncesi yönetmeliğinden haberi yok galiba
haberleri var aslında ama gelen yazıyı öne sürerek yazıda sadece birleştirilmiş sınıflı okullarda olanlar yapabiliyor dedi.ben çok araştırdım bu konuyu,il ilçe müdürlüklerini aradım onlar yapabileceğimi söyledi hep ve gidecek olan çok arkadaşım var ama ben böyle bir durumla karşılaşınca bakanlığı aradım.yapabiliyorsunuz,gönül rahatlığıyla elinizdeki dilekçeyle gidin,yine bir sorunla karşılaşırsanız bizimle konuştuğunuzu gerekirse bizi aramalarını söyleyin dediler.bu konuyla ilgili aynı şeyleri yaşayanlar varsa burada paylaşalım arkadaşlar,birbirimizden haberdar olalım.
peki semineri alacağımız şehirde okulumuzu kendimiz seçebiliyormuyuz? bir bilgisi olan var mı bu konuda?
Daha erken ama bu sene sonu seminerleri memlekette alabilmemizin yasal dayanağı nedir?
Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği Madde 24 müş ama bu yıl Okul Öncesi Eğitim kurumları ile İlköğretim Kurumları yönetmeliği birleştirilince o madde ortadan kaybomuş öyle bir madde bulamadım ben. Sadece Madde 38'de zaman aralıkları belirtilmiş. Bu sene iptal mı oldu yoksa bu madde?
Değişen yönetmelikteki 38.maddeye göre ne birleştirilmiş sınıflı okullardan ne de köy okullarındaki okul öncesi öğretmenlerinin seminer yerleri hakkında bir bilgi yok,büyük ihtimalle o hakkımız kaldırılmış :(
Öğretmenlerin mesleki çalışmaları
MADDE 38 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon alanlarında, bilgi ve görgülerini artırmak, yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak amacıyla derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar; yıl içinde ise yıllık çalışma programında belirtilen sürelerde mesleki çalışma yapılır.
(2) Yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarından azami verim elde edilebilmesi amacıyla okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre, bunların dışındaki konular da belirlenebilir. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanarak öğretmenlere bir hafta önce duyurulur.