DÜNYANIN EN SİNİRLİ KADINLARI HİNDİSTAN’DA
21 ülkede yapılan araştırma sonuçlarına göre, dünyada en sinirli kadınların Hintli olduğu bildirildi.
21 ülkede yapılan araştırma sonuçlarına göre, dünyada en sinirli kadınların Hintli olduğu bildirildi. Araştırmaya katılan Hintli kadınların yüzde 87’si zamanlarının çoğunu stres altında yaşadıklarını, yüzde 82’si ise dinlenmeye vakit bulamadıklarından şikâyetçi. Dünyanın en sinirli ve stresli kadınları listesinde Türkiye ise 9. olurken, araştırmaya katılan kadınların yüzde 56’sı stresli olduklarını belirtti.
Uluslararası araştırma şirketi Nielsen, Şubat - Nisan 2011 tarihleri arasında 21 ülkede toplam 6 bin 500 kadın üzerine yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ankette kadınlara çalışma koşulları, stres durumu ve dinlenme vakitleri gibi sorular soruldu. Araştırmanın sonuçlarına göre dünyanın en sinirli kadınları listesinin başında Hintliler geliyor. Araştırmaya katılan Hintli kadınların yüzde 87’si zamanlarının çoğunu stres altında yaşadıklarını, yüzde 82’si ise dinlenmeye vakit bulamadıklarını ifade etti. Uzmanlar, Hintli kadınların sinirli olmalarının sebebini, son dönemlerde iş hayatında daha çok görev almaları ve buna paralel geleneksel aileler düzeninde de halen ağır işleri üstlenmesinde görüyor.
Nielsen’in araştırmasının sonuçlarına göre, stresli olduklarını açıklayan Hintli kadınları sırasıyla Meksikalı, Rus, Brezilyalı ve İspanyalı kadınlar takip ediyor. Yine aynı araştırmada en az stres ve sinirli olduklarını söyleyen kadınlar ise Avrupa ülkelerinden İsveç ve Almanya, Uzakdoğu ülkelerinden ise Malezya, Tayland ve Güney Kore’de yaşıyor.
Araştırmada, Türkiye’de de kadınlar üzerine yapılan anketin sonuçlarına yer verildi. Dünyanın en sinirli ve stresli kadınları listesinde Türkiye 9. olurken, araştırmaya katılan kadınların yüzde 56’sı stresli olduklarını belirtti.
Nielsen’in Şubat - Nisan 2011 tarihleri arasından 21 ülkede toplam 6 bin 500 kadın üzerine yaptığı anketin sonuçları ve ülkelere göre sinirli ve stresli olduklarını açıklayan kadınların yüzdesi ise şöyle:
1. Hindistan - yüzde 87
2. Meksika - yüzde 74
3. Rusya - yüzde 69
4. Brezilya - yüzde 67
5. İspanya - yüzde 66
6. Fransa - yüzde 65
7. Güney Afrika Cumhuriyeti ve İtalya - yüzde 64
8. Nijerya - yüzde 58
9. Türkiye - yüzde 56
10. Britanya - yüzde 55
11. ABD - yüzde 53
12. Japonya, Kanada ve Avustralya - yüzde 52
13. Çin - yüzde 51
14. Almanya - yüzde 47
15. Tayland ve Güney Kore - yüzde 45
16. Malezya ve İsveç - yüzde 44