Dünya Eğitim Bilimleri Kongresi
WCES-2010
WORLD CONFERENCE ON EDUCATIONAL SCIENCES
04-08 Şubat 2010
Bahçeşehir Üniversitesi
Beşiktaş Kampüsü
İstanbul - Türkiye
Çok Değerli WCES 2009 Katılımcıları ;
WCES 2009’a katılım ve katkılarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Katılımcı arkadaşlarımızın önemli bir kısmından almış olduğumuz sözlü ve yazılı geribildirim mesajları, konferansımızın çok iyi geçtiği yönündedir. Hedefimiz, hergeçen gün, Dünya çapında daha çok tanınan ve akademik olarak en saygın bilimsel toplantılar arasında gösterilmektir. Bu yönde ne gerekirse yapılacağından kuşkunuz olmasın. Bizim için önemli olan katılımcılarımızın organizasyonel ve akademik memnuniyetidir.
Bilindiği gibi WCES 2009’da sunulan tüm bildiriler, Elsevier Yayıncılık tarafından Social and Behavioral Sciences Procedia dergisinde yayınlanarak, Sciencediret ve Scopus indexlerinde de taranacaktır. Elsevier yetkilileri ile yapmış olduğumuz en son telefon görüşmesinde, çalışmalarının sürdüğünü, en erken zamanda dergiyi yayınlayacaklarını bize söylediler. Sizde taktir edersiniz ki 500 civarında makaleyi dergi yayın formatına koymaları biraz zaman almaktadır. Bizden kaynaklanmayan geçikme için sizlerden özür dileriz.
Social and Behavioral Sciences Procedia dergisinin özel sayı yayınlanır yayınlanmaz, biz size bilgi vereceğiz. Bunun yanında Konferansı destekleyen dergi editörlerinin de seçimi sürmektedir.
Gelişmelerden sizi haberdar edeceğimizi bildirir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımla
Doç. Dr. Hüseyin Uzunboylu
Konferans Düzenleme Kurulu
KONFERANS KONULARI
Konferans, eğitim ve eğitim bilimlerinin tüm konularını içermektedir. Sınırlı olmamakla birlikte belli başlı konular şunlar olabilir: Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Teknolojisi, Eğitim Yönetimi, Eğitimde Rehberlik ve Danışmanlık, Eğitim Felsefesi, Eğitim Sosyolojisi, Halk Eğitimi, Eğitim Planlaması, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Eğitim Modeli, Öğrenme ve Öğretme, Özel Eğitim, Uzaktan Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenme, Matematik Eğitimi, Sosyal Bilimler Öğretimi, Fen Bilimleri Eğitimi, Sanat Eğitimi, Din Eğitimi, Ana ve Yabancı Dil Öğrenimi ve Öğretimi, Eğitimde İnsan Kaynakları, Öğretmen Eğitimi, Sınıf Yönetimi, Okul Öncesi Eğitim, İlköğretim, Ortaöğretim, Mesleki Eğitim, Kolej ve Üniversite Eğitimi, Hizmet-içi Eğitim, 21. Yüzyılda Öğrenme İhtiyaçları, Eğitimin Globalleşmedeki Rolü, Eğitimde İnsan Hakları, Demokrasi Eğitimi, Eğitimde Yenilik ve Değişmeler, Yeni Öğrenme Ortamları, Çevre Eğitimi, Mesleki Gelişim, Hemşirelik Eğitimi, Sağlık Eğitimi, Beden ve Spor Eğitimi, Çok-kültürlü Eğitim, Mobil Öğrenme, Teknoloji-Tabanlı Öğrenme vb. gibi.
DAVETLİ KONUŞMACILAR
" Steven M. Rose Educational Technology Research & Development Editor
" Marilyn Campbell Australian Journal of Guidance and Counseling Editor
" Nick Rusby British Journal of Educational Technology Editor
" Jung-Cheol Shin Asia Pacific Education Review Editor
" Jean Underwood Computers & Education Editor
" Ali E. Sahin Eurasian Journal of Educational Research Editor
" Aytekin Isman Turkish Online Journal of Educational Technology Editor
" Salih Çepni Journal of Turkish Science Education Editor
DESTEKLEYEN DERGİLER
Konferansta sunulan makaleler, Dünyaca ünlü Elsevier Yayıncılık (ScienceDirect ve Scopus’ta taranacak) tarafından konferans bildirisi olarak yayınlanmanın yanında, Hakemlerin verdiği puanlar ve önerileri çerçevesinde Destekleyen Dergi editörlerinin seçiminden sonra, genişletilmiş biçimleri dergilerde yayınlanmak üzere davet edilecektir.
Şu ana kadar destekleme kararı alan dergiler (ilerleyen günlerde diğer dergiler de bildirilecektir) sunlardır:
*Computers & Education (Indexed in SSCI & SCI)
*Australian Journal of Guidance and Counseling (Indexed in SSCI)
*Educational Technology Research & Development (Indexed in SSCI)
*British Journal of Educational Technology (Indexed in SSCI)
*Asia Pacific Education Review (Indexed in SSCI)
*Eurasian Journal of Educational Research (Indexed in SSCI)
*Educational Media International
*Turkish Online Journal of Educational Technology
*Journal of Turkish Science Education
*Cypriot Journal of Educational Sciences
ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Dergilerin yazarları ile ayrı ayrı atölye çalışması yapılacaktır. Bu çalışmalard dergilerin amaçları, trendleri, eğilimleri, yazarlardan beklentileri, bu dergilerde yayın yapabilmek için nelere dikkat etmek gerekir, Katılımcılar aynı zamanda editörlere soru sorma, kendi fikirlerini editörlerlerle paylaşma olanağını yakalayacaklardır. Bu uygulama, katılımcılar ile editörler arasında bir tanışıklık ve bunun sonucunda da uzun süreli dostlukların kurulmasına olanak sağlayabilir.
Atölye çalışmalarında İngilizce – Türkçe çeviri yapılacaktır. Atölye çalışmalarında katılımcı sayısı sınırlı olacağından, katılmak isteyenlerin erken rezervasyon yapması önerilmektedir.
Atölye programı ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde konferans web sayfasında yayınlanacaktır.
KONFERANS DİLİ
Konferansın dili İngilizce ve Türkçe olarak belirlenmiştir.
* ScienceDirect, Scopus, ve Social Sciences & Humanities Proceedings indexleri makaleleri İngilizce istediğinden, makaleler İngilizce olarak yazılacaktır.
*İsteyen katılımcılar, özeti Türkçe olarak gönderebilir. Ancak, tam metni İngilizce olarak yazılmış bir şekilde göndermek zorundadırlar.
* İsteyen katılımcılar sunusunu Türkçe yapabilir. Bu sunumlar için ayrı salonlar ayarlanacaktır.
*Atöyle çalışmalarında İngilizceden Türkçe çeviriler yapılacaktır.
*Türkçe hazırlanan makalelerin İngilizce’ye çevrilme işleminde istenilirse yardımcı olunabilir. Bu işlem için ekstra ücret alınır.
ÖZET GÖNDERME
*Özetler, en fazla bir sayfa uzunluğunda (300-400 kelime arasında olmalıdır), ve yapılandırılmış olmalıdır. Özetler; Problem Cümlesi, Çalışmanın Amacı, Method, Bulgular ve Sonuçlar’ı içermelidir. Tamamlanmamış çalışmalarda, özetin bu başlıkların hepsini içerme zorunluluğu yoktur.
* Özetler, https://www.wces2009.org/abstractsubmition.htm adresi üzerinden veya e-postaya eki yapılarak [email protected] adresinede gönderilebilir.
BİLDİRİLERİN YAYINLANMASI
* Yaptığımız anlaşma gereği Konferans bildiriler kitabı Dünyaca ünlü ELSEVIER YAYINCILIK tarafından yayınlanacak ve aynı zamanda her bildiriye bir DOI numarası verelerek ScienceDirect ve SCOPUS tarafından da indexlenecektir.
* Seçilen makaleler genişletilmiş biçimide WCES-2009’u destekleyen Dünyaca ünlü dergilerde yayınlanma olasılığına sahip olacaktır.
*Konferans ta sunulan tüm bildiriler Index to Social Sciences & Humanities Proceedings (ISSHP/ISI Proceedings) ve ERIC indexlerinede değerlendirilmek üzere gönderilecektir. Gerekli yazışmalar yapılmıştır.
KONFERANSA KATILIM
* Konferansa bildiri, poster sunma, panel ve workshop yapma şeklinde katılınabilir.
*Konferansta bildiri veya poster sunacak olan katılımcılar, isterlerse yaşadıkları yerden online olarak konferansa katılabilirler. Bu katılımcılar sunu dökümanlarını önceden göndermek ve bulundukları mekandan videokonferans yapabilme olanaklarına sahip olmak zorundadırlar. Detaylar ilerleyen günlerde Konferans web sitesinden duyurulacaktır.
ÖNEMLİ TARİHLER
Özet Teslimi : 27 Ekim 2008 (Özet için Uzatılan son tarih)
Tam Metin Teslimi : 15 Aralık 2008
Yazarlara Kabul Cevabı : 09 Aralık 2008
Erken Kayıt : 18 Aralık 2008
Otel Rezervasyonu : 31 Aralık 2009
Elsevier Yayıncılık’a Teslim : 09 Ocak 2009
Geç Kayıt : 09 Ocak 2009
Sunu Dökümanlarının Gönderilmesi : 15 Ocak 2009
Konferans Tarihleri : 04-07 Şubat 2009
İLETİŞİM
WCES-2009
Cyprus Educational Sciences Association
Near East University
Post Office
Nicosia
North Cyprus
Tel: +9 0542 856 60 55
E.mail: [email protected]
Web: www.wces2009.org
Not: Maalesef kongre katılım ücretleri yazmıyor.aradım ama bulamadım.ücretsiz olacağını zannetmiyorum.çünkü özel bir üniversitede gerçekleşecek.bulursam eklerim.ücretler hakkında bilgi sahibi olanların konuya yazmalarını rica ediyoruz.
Konferans konularında ''Okul Öncesi Eğitim'' ve ''Özel Eğitim'' geçtiği için eklemek istedim.
Bilgilerinize..