Eğitimci ve öğrenciler arasında en çok konuşulan konuların başında öğrencilerin gelecek kaygıları gelir. Buna son günlerde ‘4+4+4 Eğitim Sistemi’ tartışmaları da eklenince tarafların kaygı düzeyleri epeyce yukarılara çıktı. Tartışmaların sürdüğü eğitim gündeminde Fatih Üniversitesi tarafından 2.’si gerçekleştirilecek ‘Eğitim ve Rehberlik Zirvesi’nde hem meslek tercihleri ve rehberlik hem de yeni sistemle ile ilgili konular uzmanlar tarafından ele alınacak. Zirve, 10 Mart Cumartesi günü Üniversi
Son yıllarda Türkiye’de rehberlik hizmetlerine yoğun talebin yaşanması ve bu ilginin eğitimci ve rehberlik uzmanlarının sorumluluğunu artırması eğitim dünyasında hareketliliğe sebep oluyor. Bu hareketlilik içerisinde yapılan çeşitli konferans ve seminerlerle eğitimin çıtası yükseltilmeye çalışılıyor. Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kariyer Penceresi Proje Ekibi ile ortaklaşa düzenlenen ‘Eğitim ve Rehberlik Zirvesi’ eğitim dünyasına farklı bir kapı aralayacak.
Eğitim ve Rehberlik Zirvesi Komitesi’nden Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Gücin, eğitim sürecinin yeniden planlanması çalışmalarında 4+4+4’ün siyasi kapsam dışında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yeni sistem tartışmalarının eğitim camiasında yer alan herkesi siyasallaştıracağını söyleyen Gücin, “Böyle bir yaklaşım objektif sonuçlar almamızı engelleyebilir. Bu sistemi daha kapsayıcı ve faydalı hale nasıl dönüştürebiliriz diye düşünmekte yarar görüyorum. Umarım Zirve’den tartışmalara katkı sağlayacak sonuçlar çıkar” dedi.
Kariyer Penceresi Proje Yöneticisi Eğitimci-Sosyolog Abdurrezzak Çil eğitim ve rehberliğin önemine dikkat çekerek, “Biz bu konunun ciddiyetle üzerinde durmaktayız. Bu sebeple geçtiğimiz yıldan bu yana Kariyer Penceresi Projesini yaşama geçirmiştik. Proje; Kariyer Penceresi Dergisi, www.kariyerpenceresi.com adlı internet sitesi ve internet televizyonu şeklinde yürüyor. Rehberlik ve eğitim içerikli konuların işlendiği bu projemiz Eğitim ve Rehberlik Zirvesi ile bir bütün olarak hareket ediyor.”dedi.
Zirvede; anne babaların tutumları ile ergenlerin kişilikleri arasındaki ilişkiler, öğrenme becerileri ve rehberlik, öğretmenlerin ölçme değerlendirme sorunları ve çözüm yolları, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerinde internet kullanımı etkileri, sonuçları ve baş etmenin yolları, Subliminal mesajlar gibi konulara değinilerek çözüm yolları aranacak.
Türkiye’nin çeşitli üniversite ve okullarından uzmanların katılacağı zirvede eğitimin yeniden ele alınmasını ve rehberlik alanında prensiplerin yeniden tartışılması hedefleniyor. Zirve, 10 Mart 2012 Cumartesi günü 09.00’da Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’nde yapılacak.
Tarih : 10 Mart 2012, Cumartesi
Saat : 09:30 – 17:00
Yer : Fatih Üniversitesi Hadımköy Kampüsü / Büyükçekmece
Program Akışı
Tarih: 10 Mart 2012 Cumartesi
Yer: Fatih Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Hadımköy Büyükçekmece / İstanbul
08.00 - 09.30 Kahvaltı
09.30-10.00 Açılış ve Değerlendirme Konuşması
Açılış-Değerlendirme ve Hoş geldiniz Konuşmaları
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Gücin
10.00 - 12.00 Birinci Oturum
1. Panelist: Anne babaların tutumları ile ergenlerin kişilikleri arasındaki ilişkiler
Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu
2. Panelist: Öğrenme becerileri ve Rehberlik
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şimşek
3. Panelist: Eğitim Rehberliğinde Empati; Su Üstüne Yazı Yazmak:
Prof. Dr. Muhittin ŞEKÜR
12.00 - 12.15 Ara Çay Molası
12.15 - 13.00 İkinci Oturum
Eğitim Öğretimde Kariyer Planlamaya Gökkuşağı Yaklaşımı (Doğru Lise seçimi- Doğru Bölüm seçimi- Doğru Meslek Seçimi)
Kariyer Penceresi Proje Yöneticisi Abdulrezzak ÇİL
13.00-14.00 Öğle Yemeği
14.00-16.30 Üçüncü Oturum: (Paralel Oturum A)
1. Panelist: Öğretmenlerin Ölçme Değerlendirme Sorunları ve Çözüm Yolları
Fatih Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bahar
2. Panelist: İlköğretim ve Orta Öğretim Öğrencilerinde İnternet Kullanımı etkileri, sonuçları ve baş etmenin yolları
Fatih Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Tolga Arıcak
3. Panelist: Subliminal Mesajlar Beyin Simsarları
Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Çetin
14.00-16.30 Üçüncü Oturum: (Paralel Oturum B)
1. Panelist: İlköğretim ve Orta Öğretimden ÖTS (Öğrenci Takip Sistemi ) Uygulamaları Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği İle
Fatih Üniversitesi Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Uğur
2. Panelist: Beylikdüzü Metin Işık-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Ekibi Öğrenci Takip Sistemi Uygulaması üzerine değerlendirmeler
16.30 - 17.00 4. Oturum Değerlendirme Plaket Hediye ve Katılım Belgelerinin Takdimi
ALINTI