05xx xxx xx xx
vbnetron
[email protected]
rica ederim cnm ne demek aslında bende senin istediğin oyunların kitabı war herşeyini açıklayan ama ne yazıkki aynı şehirde diiliz olsaydık inan sana weriridm neyse cnm görüşürz
hocam çok teşekkür ederim çok güzel olmuş
OYUNUN ADI:büyük-küçük YAŞ GRUBU:3-6 yaş BİLİŞSEL ALAN AMAÇ 5:varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme. KAZANIMLAR 4 varlıkları büyüklüklerine göre eşleştirebilir. MATERYAL iki sepet ;büyük top; küçük top UYGULAMA eğitimci birinde büyük boy nesnelerin;diğerinde ise küçük boy olanlarının yer aldığı iki sepet hazırlar. çocuklardan biri seçilerek büyük oyuncakların bulunduğu sepetten bir oyuncak alması ve bu oyuncağın küçük boy olanını diğer sepetten bulması istenir. oyun her çocuk için tekrarlanır.
OYUN PLANI OYUN ADI:limoni YAŞ GRUBU:5,6 OYUNCU SAYISI:10 ,,,, OYUN SÜRESİ:5-6 dakika OYUN TÜRÜ:hareketli denebilir AMAC VE KAZANIMLAR:psikomotor alan amaç 5 kazanım 1.2.5dil alanı falan MATERYALLER:yok OYUNUN ANLATIMI (UYGULAMA) :cocuklar daire olur öğeretmen oyunu anlatır ve başlar daire içinde yürüyerek el calınır limoni oynuyoruz limoni oynuyoruz sağ elin dişar sag elin içeri sag elin dışarı salla salla salla limoni oynuyoruz ......diye oyun yazılır DEĞERLENDİRME :cocuklar cok sevdi bu oyunu bazı cocukların oyuna sonradan katıldıgı gözlendi.... OYUN DÜZENİ :oyun salonu.sınıf bahce yani yerini soruyo.... HOcam sizin bu gönderdiklerinizde olur ama. bu size gönderdiğim şekilde olursa çok sevinirim. çok teşekkür ederim.
Etkinlik 4 : HOROZ DÖĞÜŞÜ Kazanımlar: 1. Parmak ucunda durur. 2. Belirli bir süre çömelip durur. 3. Çift ayak sağa sola sıçrar. 4. Yerden destek almadan durur. 5. Çizilen çizgiyi aşmadan dengeli bir şekilde durur. Çocuklar oyun alanında iki eşit gruba ayrılırlar. Ortaya düz bir çizgi çizilir. Gruplar çizginin gerisinde karşılıklı olarak eşleşirler. Ayak uçları üzerinde çömelip dururlar. Eşler karşılıklı olarak elleri ile birbirlerinin avuç içlerine dokunarak birbirlerini yere düşürmeye çalışırlar. Oldukları yerde ayağa kalkmadan sağa sola sıçrayabilirler. Yere düşen, yerden elleri ile destek alan çocuk oyunu kaybeder.
Etkinlik 5 : HACI YATMAZ Kazanımlar: 1. Belirli bir güç göstererek arkadaşını iter. 2. Vücudunu belli bir süre dengede tutar. 3. Belli bir güç göstererek arkadaşını tutar. Çocuklar üçer kişilik gruplara ayrılırlar. Her grupta iki çocuk yüz yüze ve karşılıklı durur;üçüncü çocuk ise bu iki çocuğun arasında (iki arkadaşının birinin sağına ötekinin soluna alacak biçimde dimdik ve kaskatı) durur. Ortadaki çocuğa “hacı yatmaz” denir. İki çocuktan biri hacı yatmazı ötekine, öteki de birinci çocuğa doğru omuzlarından iter. Yandaki çocuklar,hacı yatmazı düşürmemeye dikkat ederler. Oyunun tekrarında ortadaki çocuk yana geçer,üç çocuk da hacı yatmaz olduktan sonra oyun biter.
Etkinlik 2 : DON ATEŞ Kazanımlar: 1. Farklı yere doğru koşar. 2. Belirli bir süre çömelip durur. 3. Belirli bir süre hareketsiz durur. Sayışarak bir ebe seçilir. Ebe oyuncuları kovalar, oyuncular ebeye yakalanmamaya çalışırlar. Ebeye yakalanmak üzere olan bir oyuncu “don” diye bağırarak çömelir ve hiç hareket etmeden durur yani donup kalır. Bu oyuncu diğer bir oyuncu tarafından kurtarılana kadar hiç hareket etmeden durmak zorundadır. Diğer oyunculardan biri “ateş” diye bağırarak donmuş oyuncuya dokunur, yani onun ateşle buzlarını çözmüş olur. Kurtulan oyuncu tekrar kaçmaya başlar. Ebe her hangi bir oyuncuyu donmadan ebelerse ebelikten kurtulur. Bu durumda ebelenen yeni ebe olur ve oyun devam eder.
Etkinlik 5 : ŞAPKAYI KAP KAÇ Kazanımlar: 1. Belirli bir hedefe doğru koşar. 2. Tek-çift ayak sıçrayarak gider. 3. Sekerek koşar. 4. Tek-çift ayak zıplar. Çocuklar iki eşit gruba ayrılırlar ve salonda çizilen çizginin gerisinde yan yana dururlar. Çocuklara birer numara verilir. Salonun ortasına bir tabure ve onun üzerine bir şapka konur. Öğretmen bir numara söyler. O numaraya sahip çocuklar koşarak gelip şapkayı kaparlar. Şapkayı alan çocuk, diğer çocuğa yakalanmamak için, istediği hareketi yapabilir (oturur,sek sek koşar,zıplar). Diğer çocuk şapkalı çocuğun yaptığı her hareketi yapmak zorundadır. Şapkayı yakalanmadan kendi grubuna götüren çocuk 1 puan alır. Yakalanırsa diğer grup puan alır. Öğretmen başka bir numara söyleyerek oyunu sürdürür. En çok puan alan grup alkışlanır.
Etkinlik 3 : BALONLU PENGUEN OYUNU Kazanımlar: 1. Ayak uçlarında yükselip dans eder. 2. Müziğe uygun şekilde farklı yönlere yürür. 3. Ritme göre hızlıca ve yavaşça yürür. Öğretmen çocuklara değişik renklerde balonları dağıtır. Kaset çalara çocuk şarkıları kasetini takar. “Şimdi hepimizin elinde çeşitli renklerde balonlar var, ayak uçlarımız kalkık, balonlarımızla dans ederek müziğe uygun yürüyelim, müzik durunca aynı renkteki balonlu çocuklar yan yana gelsin” der. Çocuklar müziğin ritmi hızlandıkça hızlı, yavaşladıkça yavaş yürürler. Müzik bitince eşleşirler. Sırayla herkes ellerindeki balonların renklerini söylerler.
Amaç 1 : Denge gerektiren belli lokomotor hareketleri yapabilme. Etkinlik 1: BOM Kazanımlar: 1. Belirli bir noktaya koşar. 2. Belirlenen noktanın içine zıplar. 3. Vücudunu dengeli bir şekilde hareketsiz tutar. 4. Elindeki topu bir hedefe atar. Yere büyük bir daire çizilir. Büyük dairenin çevresine çocuk sayısı kadar küçük daire çizilir. Küçük dairelerin içerisine farklı meyve resimleri konur. Her çocuk bir dairenin içerisine geçer ve o dairedeki meyvenin ismini alır. Öğretmen bütün çocuklar halkada iken bir meyve adını söyler ve adını söylediği meyve olan çocuk, en kısa zamanda ortadaki büyük halkanın içine zıplar ve “bom” diye bağırır. Öğretmen başka bir meyve adını söyler söylemez, çocuklar koşmaya başlarlar ve ebe “bom” deyince oldukları yerde dururlar. Ebe çocuk ortadaki büyük halkadan çıkmadan top ile bir arkadaşını vurmaya çalışır. Vurursa vurulan çocuk,vuramazsa ebe olan çocuk oyundan çıkar.