coq saolun cidden coq isimize yaradi
arkadaşlar ben dosyalara bakamıyorum.. neden acaba?? =/
gerçekten cok sağolun çok işime yarıyor raporlar.......
En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .
çok teşekkürler vallahı öyle işime yaradıkı anlatamam
lütfen cok acil drama etkinliklerinin incelenmesi raporu gönderebilirmisinz lütfennnnnnnnnn yalvarırım
buyrun;
https://www.onceokuloncesi.com/dosya...73199f3a6a.rar
drama etk.incelenmesi.
bana ait değil yalnız.sanırım sitemizde bir arkadaş paylaşmıştı.adı zeynep idi galiba.
En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .
ETKİNLİK 15RAMA ETKİNLİKLERİNİN İNCELENMESİ
GÖZLEM TARİHİ:17.04.2009
Drama etkinlikleri üç aşamada gerçekleşir.
1-Isınma ve rahatlama çalışmaları:Bu çalışmalar oyuna katılma isteğini arttırıp,çocukları drama ya hazırlar.
2-Oynama(esas çalışma):Bu aşama çocukların kendi düş güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak oynadıkları aşamadır. Uygulama yaptığım sınıfta bu aşamada rol oynama, doğaçlama, dramatizasyon gibi etkinliklere yer veriliyor.
3-Rahatlama ve değerlendirme çalışmaları: Bu aşama çocukların dinlendirilmesi aşamasıdır. Çocukların fizyolojik ihtiyaçlarından biri olan dinlenmenin sağlanabilmesi için drama kapsamındaki rahatlama-gevşeme çalışmalarından yararlanabiliriz.
1-Uygulama yaptığım sınıfta drama etkinliklerine Türkçe dil etkinliklerinden sonra yer verilmektedir. Drama etkinliği için 15–20 dakika süre ayrılmaktadır.
2-Öğretmen önce uygulayacağı drama etkinliğini planlıyor. Drama ya başlamadan önce ortamın güvenirliğini sağlıyor çünkü çocuklar oynadıkları role kendilerini öyle kaptırırlar ki sağa-sola çarpabilirler. Birde drama için uygun bir sembolik ortam hazırlıyor. Ayrıca kullanılacak aksesuar, araç-gereçleri hazır bulunduruyor. Genelde sınıfta olan nesneleri, araç-gereçleri kullanmayı tercih ediyor. Mesela direksiyon yerine plastik tabağın kullanılması gibi.
3-Öğretmen drama ya giriş yaparken öncelikle açıklamalarda bulunuyor. Rolleri eşit bir şekilde dağıtıyor. Sonra yaptığı açıklamaları ve rollerini anlayıp anlamadıklarını bir kez daha kontrol edip drama ya geçiş yapıyor. Rolleri dağıttıktan sonra oyunun gelişimi ve akışı içinde çeşitli yönlendirici yönergeler verebiliyor. Örnek: Karşımıza birden aslan çıktı. Ama bu yönergeyi yaparken ses tonuyla ve yüz hareketleriyle o anı yansıtıyor.
4-Uygulama yaptığım sınıfta drama etkinlikleri içerisinde en çok aşağıdaki etkinliklere yer veriliyor.
1-DOGAÇLAMA: Ögretmen amaca uygun bir konu ya da tema veriyor. Çocuklar düş güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak konuyu ya da temayı istedikleri gibi oynuyorlar. Dogaçlama; çocuklara sosyal olaylardaki gerçeğe uygun davranışları canlandırması için fırsat verir. Doğaçlama ile problemler çözülür, çocukların kendilerine güvenleri artar. Çocuklar düşüncelerini sözlerle, hareketlerle rahat bir şekilde ifade ederler.
2-ÖYKÜ OLUŞTURMA: Çocuklar öğretmenin vereceği konuya uygun olarak günlük yaşantıdan, olaylardan yola çıkarak öykü oluşturuyorlar. Örnek: Öğretmenimiz resim ve fotoğraflardan öykü oluşturmalarını istiyor.
3-DRAMATİZASYON: Çocuklara anlatılan bir hikâyenin çocuklar tarafından içlerinden geldigi gibi söz ve hareketlerin bir arada kullanılarak canlandırılmasıdır.
4-PANDOMİM: Sözcük kullanmadan mimikler ve hareketler kullanılarak bazen de sesler ilave edilerek yapılır.
5-ROL OYNAMA: Ögretmen olayı ya da durumu çocuklara anlatıyor. Çocuklar buradaki karakterlere bürünerek onların duygularını, düşüncelerini canlandırıyor.
5-Drama etkinlikleri sırasında öğretmen esnek, hoşgörülü, yüreklendirici, cesaretlendirici bir tutum izliyor. Ayrıca öğretmende drama da bir rol üstlenerek her zaman çocukların yanında olduğunu onlara hissettiriyor. Örnek: Keloğlan damasında çeşme rolünü üstlenmiştir.
6-Drama etkinliklerinin sonunda amaç ve kazanımlara ulaşılıp ulaşılmadığına bakılarak değerlendirme yapılıyor.
Ayrıca yansıtma çalışmalarına da yer verilmektedir. Yansıtma: söyleneni tekrar etme davranışıdır ve 4 işlevi vardır.
1-Dinlediğimizi göstermek
2-Kişiye anlaşıldığı mesajını vermek
3-Ne kadar anladığımızı göstermek
4-Mesajı tekrarlayarak o kişinin ve grubun daha iyi anlamasını sağlamak.
Örnek: Öğretmenin sorduğu soruya karşılık çocuklardan aldığı yanıtı tekrarlayarak geri yansıtması gibi.
7-Öğretmen diğer etkinliklere geçerken sözlü yönergelerden ve açıklamalardan yararlanıyor.
8-Öğretmen tüm etkinliklerde drama etkinliğini kullanabiliyor. Güne drama etkinliği ilede başlayabiliyor. Bu etkinlikler uygulanırken çocukların gelişimlerini göz önünde bulunduruyor.
DRAMA ETKİNLİKLERİNİN OKULÖNCESİ EGİTİM PORGRAMINDAKİ AMAÇLARA ULAŞMADAKİ ROLÜ
Bedensel gelişim ve drama:3–6 yaş çocuğu çok hareketlidir. Bu nedenle çocukların enerjilerini kullanmaya ihtiyaçları vardır. Drama etkinlikleri hem küçük motor hareketlere hem de büyük motor hareketlere dayalı etkinliklerdir. Drama etkinlikleri çocuğun motor becerilerini geliştirir. Çünkü çocuğun hareket etmesine olanak verir. Ayrıca beden hareketleri üzerinde egemenlik kurduğunu hissetmek çocuğun kendine olan güvenini artırır. Drama etkinlikleri çocuğun rahatlamasını, sakinleşmesini sağlar. Çünkü içindeki enerjiyi hareketler yoluyla boşaltan çocuk kendini rahatlamış hisseder ve sakinleşir.
Zihinsel gelişim ve drama: Drama etkinlikleri sırasında nesnelerin başka nesneleri anlatmak üzere kullanılmasına olanak verilmesi çocuğun bu yaşlardaki zihinsel gelişimine yararlıdır. Drama çocuğa kendi hareketleri yoluyla zengin yaşantılar sunduğu için zihinsel gelişime de katkısı olur. Çocuğun özgürce hareket etmesi ona bedeni yoluyla fiziksel çevreyi kullanması, sınaması, değiştirilmesi olanaklarını sunar ve bu olanakları kullandıkça çocuğun zihinsel gelişimi de gelişir.
Sosyal-duygusal gelişim ve drama: 3–6 yaş çocuğu sosyal-duygusal yönden de hızla gelişir. Duyguları ayırt etme, duygularını ifade etme, başkalarının duygularının farkına varma gibi sosyal-duygusal becerilerin gelişimi de drama yoluyla öğretilebilir.
İletişim -dil gelişimi ve drama: Drama oyuna benzeyen doğal ortamlarıyla iletişim ve dil becerilerinin gelişimi için çocuğa katkıda bulunur. Rol oynarken role ilişkin olarak sözlü ve sözsüz olarak gösterdiği her davranış çocuğun iletişim ve dil gelişimini zenginleştirir.
Çevre eğitimi ve drama: Doğal çevreyi sevmek, doğal çevreyi tanımak, doğal çevreyi korumak ve çevreyi geliştirmek gibi çevre eğitiminde ve çevreyi koruma bilincinin kazandırılmasında dramadan yararlanılır.
Problem çözme ve drama: Çocukların sosyal problemleri çözebilme becerilerinin geliştirilmesi için hayali olaylar, hayali öyküler, rol oynama, zihinde canlandırma, beyin fırtınası, tartışma, değerlendirme gibi yollarla işbirliği içinde birlikte çözüm aramak gerekir ve bu etkinliklerin hepsi drama da toplanmaktadır. Bu yüzden çocukların problem çözme becerilerini geliştirmek için drama dan yararlanabiliriz.
Özbakım becerileri ve drama: Okulöncesi çocuklara özbakım becerileri çok çeşitli yollarla verilir. Ancak bu yaşlardaki çocuklar taklide dayalı ve temsil etmeye yönelik etkinliklere daha yatkındırlar. Drama etkinliği içindeki rol oynama tekniği ile özbakım becerilerinin daha kalıcı ve alışkanlık halini almasını sağlamış oluruz.
Hocam benim geçen seneki drama etkinliği raporum umarım işinizi görür.
BEN BİR DELİYİM
ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK
arkadaşlar ben 3.sınıfa geçtim ve stajın kaç gün olacağını ve ne zaman başlayacağını merak ediyorum
raporlarınız güzel olmuş. çok yardımcı oldu. teşekkürler