ben otıstık cocuklar egıtım merkezınde ıkı yıl calıstım.sankı belırtılerı otızmı gosterıyo gıbı.tabıkı en ıyı rehperlık servsı bılır .bılgınız olsun dıe soyledım.aıleler genelde bunu kabul etmıyrlar ama .
ben otıstık cocuklar egıtım merkezınde ıkı yıl calıstım.sankı belırtılerı otızmı gosterıyo gıbı.tabıkı en ıyı rehperlık servsı bılır .bılgınız olsun dıe soyledım.aıleler genelde bunu kabul etmıyrlar ama .
Ödül vermeyi ve oyunlara katılmalarını teşvik ettim fakat kesinlikle anneleri girmediği sürece hiçbir etkinliğe katılmıyorlar.Anneleri okulu çok sevdiklerini ve gelmek istediklerini belirtiyor.Pazartesi günü Anneyi alıp almama konusunda karasızım şahsen.Anneyi sınıfa almalımıyım denememde sürekli ağladılar ve kucağımda ayrılmadılar.
çocukları 1 hafta kadar sınıfta anneleri varken incelemeniz;daha sonra gerekli yönlendirmeleri yapmanız faydalı olacaktır.anneler çıkınca ağlıyorlarsa hiç zorlamayın.sınıfınızın bütünlüğü daha önemli.babalarından dahi utanmaları çok tuhaf.çocuklar şiddet veya kavga görmüş ,veya buna şahit olmuş olabilirler.ekstra anormalitesi olan davranışlar incelenmeli,not alınmalıdır.annelerinin doğru söylemeyebileceğini de göz önünde bulundurun lütfen.
son bir tavsiyem 1 hafta sonunda;gerekli görürseniz psikiyatriye yönlendirmeniz faydalı olacaktır.okul rehberlik servisinin faydalı olacağını düşünmüyorum.
elimden geldiğince ,NACİZANE yardımcı olmaya çalışırım. Zorlamayın derken annenin sınıfta kalmasınımı öneriyorsunuz hocam.aslında önceki deneyimlerinden okul rehberlik servisinden pek umudum yok söylediğiniz gibiBilgileriniz için teşekkürler
hocam teşekkür ederim, faaliyeti verdiğim zaman yırtıyorlar buruşturuyorlar,beni hiç dinlemiyorlar.Kurallara kesinlikle uymak yok.ben hikaye anlatırken dinlemiyor ve annelerine bir şeyler söylüyorlar yada ayağa kalkıyorlar.Bütün sınıfın ilgisini dağıtıyorlar.Anneleri herşeyden çok çabuk sıkıldıklarını da söyledi..
Ermer hocam sizede çok teşekkür ederim.Yardımlarınıza ihtiyacım olacak
berilnur öğretmenim; bu yıl benimde farklı bir çocuğum var. Bu nedenle otistik çocukları tanımaya yarayan bir formu veli ile birlikte doldurdum. (bu formu siteye yükledim, bulabilirsin ) Çok geç kalmak istemiyordum. Bugün Ankara Ünüversitesi Tıp Fakültesi çocuk Nerolojisi bölümünden randevu almaları önerisinde bulundum.
Size önerim:
Rapor elinize geçmiyorsa, özellikle bir gecikme uyguluyor, olabilirler mi? Yani bilmeni istemedikleri bir durum söz konusu olabilir mi diye düşündüm. Gerçekten bu tür çocukları olan aileler bu durumu kabul etmekte çok zorlanıyorlar. Bu da çok normal bir durum. Ben velimi çok daha kötü durumda olan çocukları örnek vererek teselli ettim. Benimkiler
kendileleri geç konuştukları için çocuğu da öyle zannetmeleri ve çocuk Dr. hariç hiç bir Dr a götürmemiş olmaları. Hatta çocuk kolay kolay hasta olmuyormuş bile...
Sen de kendini çocukların ağır vaka olmakları için teselli etmelisin.
Benim öğrencimde bir de parmak emme var. Bu durum diğerlerini de olumsuz etkilemeye başladı...
Pazartesiden ititbaren sadece beslenme sonrasına kadar kaynaştırma eğitimi uygulayarak eve göndereceğim. Diğer etkinliklerde gerçekten sınıfın düzeni alt üst oluyor. Kaynaştırma, KAYNATMAYA dönüşüyor, resmen. Bir de önüne gelen çocuğa tekme savuruyor.
Allahım ailelerinin de biz eğitimcilerinde yardımcısı olsun. Çok zor, çok. Yüreğim parçalanıyor.
emel67 hocam öncelikle teşekkür ederim.Söylediğiniz gibi sınıf düzeni alt üst oluyor.Bende bugün antalya tıp fakültesinin randevu telefonunu alrak veliye verdim.Bir an önce başlayacağını söyledi,bakalım ne yapacak.İnanın bu yıl çok problemli öğrencilerim var onlara sıra gelmiyor bile.Bu çocukların ikiz olması beni dahada çok zorluyor.
Diğer bir arkadaşımızın belirttiği gibi bir hafta boyunca çocukları anneleri, yanındayken gözlemleyin ama velinin durumunu beraber düzenleyin.okul durumunuza göre velinin çocukların yanında kalma durumunu gün gün kısaltın ama çocuklara bu durumu benimseterek çocuğa güven vererek duruma alıştırarak yapın yani çocuğu ve veliyi alıştırma sürecinden geçirin