ben böyle tahmin etmemiştim:( - Sayfa 2


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ben böyle tahmin etmemiştim:(

  1. #11
    zehra örtmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2009
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    73
    @zehra örtmen







    selam arkadaşım.öncelikle mesleğinde başarılar diliyorum sana.hayırlı olsun.bende bursada bir kız meslek lisesinde görev yapıyorum.benimde okulum tam gün ve yorucu gerçekten dediğin gibi.ilk başladığım yıllarda bende seninle aynı şeyleri düşünmüştüm.şuan 5.yılım ve çok alıştım.mesleği yaptıkça seviyorsun ve hiçbirşey göze gelmiyor.tabi bu birazda sana bağlı.sevmeye çalış.uyku saatlerimiz var bizimde.fakat izin kullanmıyoruz.çocukların uyku problemleri ilk haftalarda mutlaka olacaktır.hatta etkinliklerde de problemler yaşanacaktır.bence çocukları ilk haftalardan maratona sokar gibi davranma.çok şey bekleme.çünkü yaşları çok küçük olanlar var.sana tek tavsiyem bol bol oyun oynatarak öncelikle okula adapte olmalarını sağla.kendini ve okulu sevdirirsen çocuklar daha kolay uyum sağlar kurallara.bu sitede çok güzel oyunlar bulmam mümkün.özellikle şarkılı hareketli oyunlarla bu işi halledebileceğine inanıyorum.kendini faaliyet yaptırıcam diye strese sokma.serbest zamanı uzun tut mesela.bol bol oynayıp enerjilerini boşaltsınlar.sende katıl oyunlarına hatta.çok hoşlarına gidiyor çünkü.çok akıl verir gibi oldum ama lütfen bunu bir yardım olarak gör olur muböylece kendini de çok strese sokmamış olursun.stajerlerle ilgili de kurallar belirle kendince.önceki öğretmenlerden destek alabilirsin mesela.okulun işleyişi nedir.kızların yapması gerekenler vs..otoriteyi sen elinde tutmadığın sürece kızlar da çocuklar da başı boş alışır ve öyle devam eder.sen yıpranırsın yine.kolaylıklar diliyorum arkadaşım.inşallah yardımcı olabilmişimdir.

  2. #12
    lk_leyla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    597
    @lk_leyla







    çok tşk ederim zehra öğretmenim.
    çocuklarda bende hala alışmaya çalışıyoruz.
    inşallah aşacaz bu günleri
    tavsiyelerinize dikkat edeceğim.
    tekrar çok tşk ederim..
    başarılar...
    "çocukca geçen günleriniz bol olsun..":

    http://www.onceokuloncesi.com/imageh...225b7785ec.gif

  3. #13
    hacker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Kasım.2009
    Mesajlar
    6
    @hacker







    A ynı durumdayım lisenin uygulama kreşi ve çoğu tek kardeş çalısan anne baba bana da yardımcı lursanız sevinirim etkinlik konusunda kolayları alıp yaş seviyesini ortalmaya çalışıyorum ama bırbılerını ısırmaları vurmaları oyuncak paylaşamalarına çözüm getiremedim ayrıca öğrencilerimden bir tanesi küçük 3 yaş olduğu için etkinliğe katılmak istemiyor özellikle anadili bir öğrencimde yine ne anadili ne de sanat etkinliğine katılmak istemiyor çok saldırgan yani çocuk hikeye bile dinlemek istemiyor .TEK çareyi aillerle konuşmakta buldum oda geçici süre etkili oluyOR ama ne yapabilir başka özellikle birbirlerine saldırmaları ve dikatlerini toplamak için ?

  4. #14
    yeşim öğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    550
    @yeşim öğretmen







    hcm merhaba 3-5 yaşlar bildiğiniz gibi bencillik,ben merkezcilik yaşı.ve mutlaka istediğini yaptırmak isterler.çok fazla inatlaşmayın.etkinlikte de kağıt yırtma-yapıştırma,boyama verebilirsiniz düzen oturana kadar.ve küçük kas gelişimi için birebir.stajyerlerinize de görevler verin çocuklara halka,kurallı oyunlar oynatsınlar.çocuklar masal dinlemeyi ve hareketli oyunlara bayılıyorlar.bir de ödül olarak kraker,sakız,sticker,ellerine-yanaklarına yıldız,çiçek.çizimi.veya uslu duranlara-etkinliğini yapanlara renkli kağıttan kesilmiş yıldız .vb verebilirsiniz.bunları almak için istediğinizi yaparlar sanırım.benimkiler ödül almak için yarışıyorlardı.ana sınıfında çalıştığım seneler.size kolay gelsin.

  5. #15
    hacker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Kasım.2009
    Mesajlar
    6
    @hacker







    teşekkürler yeşim hocam benim görevlendirme olarak çalısıyorum aöf son sınıf öğrencisiyim ilk günlerimde bırakmayı düşündüm şimdi 1 ay oldu pazartesi salı kendimim 3 gün stajerler var çok yoruluyorum pazartesi salı 8 gıbı acıyorum 5 bucuk gıbı cıkıyoruz ve hıc bir aramız yok ve hepsi uyumuyorlar zaten uyutmakta ayrı bir sorun ben acaba bu mesleği seçmemelimiydim diye bile düşündüm hepsi ayrı ayrı çok tatlı çocuklar fakat bir aradayken şikayetler paylaşım yapamamaları beni biraz usandırıyor bazen 1 öğrencinin bile etkinliğe katılmak istememsi yetiyor tüm günümü bozmaya ve bu yüzden stajım baslayınca hatta daha erken bile bırakmayı düşünyorum.Bu yıldız çiçek kartonlarda yapma ödülünü yapacağım şeker vs yolunuda yapıyorum.Birde hocam ben oyun öğretmeye çalışıyorum ama yaş seviyleri farklı olunca çok zor oluyor yag satarım bal satarım oyununu 4 gun de felan öğrettim bazılarına sizce nasıl oyunlar öğretebilirim ?Ayrıca sınıfa oyuncak aldıracağım ilgi köşelri oyuncakları ile daha çok oynuyorlar eğitici oyuncaklara göre sizce oyuncak alırken hangisine ağırlık vermeliyiz?

  6. #16
    yeşim öğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    550
    @yeşim öğretmen







    slm oyunları yavaş öğreniyorlar diye üzülme. oynattıkça kendileri öğrenir zaten.aşağıdaki oyunlar çok zevkli.çok hoşlarına giden bir kaç oyun belirle sakinlik ve yerlerinde oturmalarını sağlamak için direk oyuna geç.parmak oyunlarını mutlaka kullan.sen oyun oynattıkça onlarda sandalyelerinde oturup beklemeye alışacaklar.masal anlatırken dikkatlerini çekmek için ses tonlamaları,jest ve mimik kullan.oyuncaklarda ise köşelere göre oyuncak belirle.kızlar ve erkekler için bebek,araba,her hafta bir meslek al ve ona uygun oyuncak seç.mesela kuaförlük,manav,market,vs..tahtadan yapılmış resim tamamlama,legolar,bloklar.aşağıdaki oyunlara da bir gözat istersen.yazım çok uzun oldu.çok pardon anasınıfında çalışmayı özlemişim.işine yarar inşallah oyunlar.şimdiden kolay gelsin

    UYKUCU HOROZ
    Tüm çocuklar yumurta olup, yere otururlar. Uyur gibidirler ve gözlerini açmazlar. Öğretmen tek tek başlarına dokunur. Başına dokunulan çocuk, sessizce kalkar ve öğretmenin peşinden gelir. Son çocuk kalana kadar, öğretmen çocukların başlarına dokunarak kaldırır. Sona kalan çocuğun etrafında sessizce halka olunur. Ve birden, “uykucu horoz, uykucu horoz kalk artık!” diye bağırırlar. Uykucu horoz arkadaşlarını yakalamaya çalışır.

    MİKROP
    Sayışmacayla seçilen çocuk mikrop olur. Arkadaşlarına dokunarak onlara hastalık bulaştırmaya çalışır. Diğerleri de mikroptan kaçmaya çalışırlar. Hastalık kapan çocuk, hasta rolü yaparak yere oturur. En sona kalan çocuk diğer oyunda mikrop rolünü alır.

    ÇORAPLAR - AYAKKABILAR
    Sınıf iki eşit gruba ayrılır. Oyun alanının bir başına ve bir de sonuna ikişer daire çizilir. Çocuklar çoraplarını çıkarıp ilk daire içine koyarlar. İkinci dairenin içine de ayakkabılarını koyarlar. Yarışma başlayınca çocuklar sırayla ilk önce ilk daireye giderek çoraplarını, ikinci daireye giderek ayakkabılarını doğru bir şekilde giyerek, sıranın arkasına geçer, yerini arkadaşına bırakır. Oyun her çocuk yarışana kadar devam eder.
    DUDAK OKUMA
    Çocuklar öğretmeni rahatlıkla görebilecekleri biçimde otururlar. Öğretmen ses çıkarmadan sadece dudaklarını oynatarak bir şeyler söylerken çocuklar da öğretmenin ne söylediğini anlamaya çalışırlar.
    NE SESİ?
    “Ne sesi?” oyunu için masalara geçilip, sandalyelere oturulur. Çocuklar gözlerini, masaya yatarak kapatırlar. Bu sırada, onlara çeşitli sesler dinletilir. (Anahtar sesi, alkış, tef, kapı açma vb.) Bu seslerin neye ait olduğunu tahmin etmeleri istenir. Sesler hızlı yavaş, ince–kalın vb. şekillerde çıkarılarak, oyun zenginleştirilir.
    BÜYÜ-KÜÇÜL
    Öğretmen “büyü büyü büyü” dedikçe çocuklar bedenleriyle büyürler, “küçül küçül küçül” dedikçe bedenleriyle en küçük hali alırlar.

    MEKTUP VAR
    Çocuklar halka olurlar ya da dağınık biçimde yerleşirler. Bir ebe seçilir. Ebe, elindeki zarfla halka dışında dönerek**“mektup var, mektup var “**diye bağırır. Zarfı bir arkadaşının arkasına bırakır. Arkasına zarf bırakılan çocuk, “postacı, zarfını düşürdün!” der ve yağ satarım oyunundaki gibi kovalamaca başlar.
    ŞAPKA
    Çocuklar halka olurlar. Bir şapka müzik eşliğinde kafadan kafaya dolaşır. Müzik durduğunda şapka kimdeyse bir şarkı söyler.
    YUVARLANMA
    Çocuklar 3-4’lü gruplara ayrılarak, halı üzerinde yuvarlanmaları söylenir. Oyun başlangıcında onlara “Şimdi kendinizi bir lastik top olarak düşünün ve sizi birisi yuvarlıyor” ifadesi kullanılarak oyuna başlanır. Oyun bitiminde çocuklara sorular yöneltilip(top gibi yuvarlanırken neler hissettin, seni kim yuvarlıyordu, nereye gidiyordun, nasıl bir toptun, hangi renkteydin? vb.) duygu ve düşünceleri dinlenir.

    SU TAŞIMA YARIŞI
    Sınıf iki gruba ayrılır. Her gruba bir bardak ve kova verilir. Sıra ile bardakları doldurup, karşıdaki kovaya boşaltmaları söylenir. Kovasını ilk dolduran grup, oyunu kazanır

    MISIR PATLATMA
    Çocukların halka olup, yere çömelmeleri istenir. Öğretmen mısır patlatmak için yapılan işlemleri hikâyeleştirerek anlatır. Çocuklar da anlatılanları, hareketlerle gösterirler. Mısırlar patlamaya başladığında öğretmen “pat” diyerek, ayağa kalkar ve çocukların da aynı şekilde ayağa kalkması söylenir. Öğretmen bazen onları yanıltmak için “pat” demeden ayağa kalkar. Öğretmenle birlikte ayağa kalkanlar, yanıldıkları için oyun dışı kalırlar.

    GÖRMEDEN GÖZLÜK TAKMA
    Büyükçe bir adam başı çizilir. Çocuklara bu adamın iyi göremediği ve gözlüğe ihtiyacı olduğu belirtilir ve hazırlanmış gözlük resmini uygun şekilde yerleştirmeleri istenir. Çocuklar sıra ile gelirler ve gözleri kapalı olarak, resme gözlük yerleştirmeye çalışırlar. Arkadaşları da sözel yönergelerle ona yardımcı olurlar.

    1, 2, 3, 4, BOM!
    Çocuklardan 1–10 arası sayıları sayarken**5 ve 10 yerine “bom” demeleri istenir. Her çocuk sayı saymaya teşvik edilir, gerekli durumlarda yardım edilir.
    KİM YOK OYUNU
    Çocuklar yere oturtulur. İçlerinden birini ebe seçerler. Ebe başını öğretmenin kucağına koyar, gözlerini yumar. ( çocuk gözünü, bir başka yerde de yumabilir ) Öğretmen, ebeye sezdirmeden, bir çocuğu işaretle dışarıya çıkartır. Ebe gözlerini açar; Öğretmen ebeye "Kim yok ?" diye sorar. Çocuk bilirse ebelikten kurtulur. Adı bilinen çocuk ebe olur. Ebe, üç ad saydığı halde bilemezse yeniden ebe olur, yumulur.

    PANDUF EŞLEME
    Çocuklar oyun alanında yerde otururlar. Tüm panduflar ortaya toplanır. Panduf çiftleri birbirinden ayrılarak karışık bir görüntü oluşturulur. Sayışmaca ile iki çocuk seçilir. Başla komutuyla müzik eşliğinde çocuklar pandufları eşleştirerek kendi alanlarına biriktirirler. Panduflar tükenince her iki çocuğun da birikimi sayılır. Fazla eşleştirme yapan alkışlanır

    AYNA OYUNU
    Bir çocuk "ayna" olur. Başka bir çocuk da karşısına geçer, ayna olan çocuğun yaptığı devinimleri öykünerek aynısını yapar. Güldürücü devinimler çocukların daha çok hoşuna gider. Nasıl devinimler yapılacağı konusunda çocuk özgür bırakılmalıdır. İstenirse, bir çocuk ayna olduğunda, tüm çocuklar karşısına geçip onun devinimlerini öykünmeyle yaparlar.

    GÜLME OYUNU
    Çocuklar halka olurlar, bir ebe seçilir. Ebe eline bir top alır, topu havaya atar. Top yere düşünceye kadar bütün çocuklar gülerler. Top yere düşünce bütün çocuklar susarlar. Top havadayken gülmeyen, yada top yere düşünce susmayan çocuk, oyun dışı kalır.
    Bu oyunda topu yukarı atacak çocuk bulunamazsa, ebenin görevini öğretmen üstlenir.

    BONCUK TOPLAMA
    “Boncuk Toplama” oyunu için, sınıftaki çocuklar üçerli gruplara ayrılır. Gruptaki çocuklara renkleri kırmızı, sarı ve mavi olan birer bardak verilir. Halı üzerine büyükçe bir daire çizilerek, içine kırmızı, sarı, mavi boncuklar, karışık olarak dökülür. Gruptakiler bardaklarının rengindeki boncukları, tek tek hızla toplayıp, dökmeden gelerek, belirlenen kavanoza boşaltırlar. İlk tamamlayan oyunu kazanır. Oyun diğer grupların da aynı şekilde oynamasıyla sona erer.

    ALİ KUTUDA
    Bütün çocuklar sıra aralarındaki boşluklarda ayakta dururlar. Öğretmen ; "Ali kutuda." dediği zaman herkes çömelik vaziyet alır. "Ali kutudan çıktı." deyince herkes ayağa kalkar. Öğretmen bu tempo ile giderken bazı komutlarda değişiklik yapar. Bu değişiklikte yanlış yapanlar yerlerine otururlar. En sona kalan sınıfın birincisi olur.

    EŞYA VE YER
    Bütün çocuklar sıralarında otururlar. Öğretmen bunlardan 6-8 tanesini çağırarak yazı tahtasının önünde yüzleri arkadaşlarına dönük olarak tutar ve hepsine bir isim verir. ( Örneğin ; Renkler, Kuş isimleri, Şehir ismi veya oyuncak isimleri gibi ) Bundan sonra oturanlar sıralarının üzerine başlarını koyarak gözlerini kaparlar. Öğretmen tahtadakilerin yerlerini değiştirir. Bundan sonra herkes bakar, bir kaç gönüllü istenir. Bu gönüllüler arkadaşlarının yer ve isimlerine göre onları tekrar dizerler.

    SİNCAP VE CEVİZ
    Bütün öğrenciler yerlerinde otururlar. Bir öğrenci sincap olur ve ceviz olarak eline silgiyi alır. Diğer öğrenciler, başlarını sıralarının üzerine koyarlar ( Uyuyormuş gibi ). Yanlız bir elleri, avuçları açık olarak yandadır. Sincap, cevizle arkadaşlarının arasında dolaşırken, Cevizi ( Silgiyi ) bir arkadaşının eline bırakır ve yerine oturmak üzere kaçar. Yerine ulaşıncaya kadar yakalanamazsa kurtulur. Eline ceviz konulan öğrenci sincabı yakalayamazsa kendisi bir sonraki oyun için sincap olur.

    KİM SAKLADI
    Bütün öğrenciler yerlerinde otururlar. Bir öğrenci kara tahtanın önüne getirilir. Diğerlerine arkası dönüktür ve gözlerini kapatır. Diğer bir çocuğu sınıfta bir yere saklar veya dışarı çıkarırlar. Öbür çocuklar da yerlerini değiştirerek karışık otururlar. Bundan sonra tahtada bekleyen öğrenciye "Kim saklandı ?" derler. Gözlerini yuman çocuk arkasını dönerek kimin dışarıya çıktığını veya saklandığını bulmaya çalışır. Bulamazsa ebe değiştirilir ve böylece oyun devam eder.

    ÜÇ KÜÇÜK KUZU
    Bir çocuk ( Büyük Kurt ) sınıfın önünde ve ayaktadır. Diğerleri yerlerinde oturmuştur. Kurt, sıraların arasında dolaşır. Üç küçük kuzunun ellerine vurur ve yine sınıfın önüne gelerek ; "hurr, hurr" der. Bu kelimeler ile birlikte ellerine vurulan üç kuzunun yerlerini değiştirmesi gerekir. Kurt da bu kuzulardan birinin yerine oturmaya çalışır. Ayakta kalan kuzu bir sonraki oyun için Kurt olur. Oyun böylece devam eder.

    MEYVE SEPETİ
    Bir öğrenci sınıfın önünde durur. Diğerleri yerlerinde otururlar ve hepsine 4 çeşit meyve ismi verilir. Öndeki öğrenci " Elmalar " deyince adı elma olanlar ayağa kalkar, yerlerini değiştirir. Bu arada ayaktaki oyuncu kendine bir yer bulmaya çalışır. İkincide başka grup meyve ismini söyler. Bu kez de bu meyveler yer değiştirir. Eğer ebe " Meyve Sepeti " derse her cins meyvenin yerlerini değiştirmesi gerekir.

    KARŞILA VE GEÇ
    Öğretmen sınıfın önünde ve ortadadır. İki elinde birer silgi veya fasulye torbası tutar. Sağ ve sol gerisinde iki öğrenci vardır. İşaret verildiğinde bu iki öğrenci öğretmenin elindeki silgileri alır ve sıraların yanında koşuya başlar. Bu öğrenciler arkada karşılaşırlar. Öğretmene silgiyi önce getiren oyunu kazanır.

    BEKÇİ KÖPEĞİ
    Bir yere bir cisim ( Nesne ) konur. Yanında gözleri kapalı bir bekçi köpeği durur. Diğer öğrencilerden birisi sessizce nesneyi oradan almaya çalışır. Eğer köpeğin haberi olmadan onu alabilirse, bir dahaki oyun için "Bekçi Köpeği" olur. Eşya alırken köpek farkına varırsa "hav hav" diyerek arkadaşını yakalar. O zaman yeni bir bekçi köpeği seçilir.

    AVCI ADAM
    Bir lider seçilir. Bu lider, herhangi bir yöne doğru yürür ve " Kim benimle ördek ( Ayı,Tilki, Geyik ) avlamaya gelir ?" der. Bütün çocuklar arkasına dizilir ve aynı şekilde lider (avcıyı) izlerler. Avcı dönüp hepsini görünce silahını onlara çevirir ve " Bumm " der. Bunun üzerine ayaktaki çocuklar koşarak kendi yerlerine otururlar. Kim yerine önce oturmuşsa bir dahaki sefere o lider ( Avcı ) olur

    FASÜLYE TORBASINI BULMA
    Çocuklar elleri arkada olmak üzere omuz omuza bir daire yapar. Bir çocuk ortadadır. Birisine bir fasulye torbası verilir. Dairedeki öğrenciler bunu elden ele verirler. Ortadaki öğrenci fasulye torbasının nerede ( kimde ) olduğunu bulmaya çalışır. Eğer tahmini çok uzun sürerse başka bir oyuncu ile değiştirilir.

  7. #17
    hacker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Kasım.2009
    Mesajlar
    6
    @hacker







    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM ÇOK GÜZEL OYUNLAR BİRAZINI BİLİYORDUM AMA TEEKRAR AÇISINDAN İYİ OLDU YENİDEN SAĞOLUN...

  8. #18
    lk_leyla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    597
    @lk_leyla







    yeşim öğretmenim çok tşkler...

    hacker öğretmenim biz uyum sağlamaya başladık sınıfta fakat şimdi hastalıklar başladı çoğunluğu grip oldu ve 3-4 gü okula gelmiyorlar. döndükleri zaman en baştan başlamak zorunda kalıyorum.
    gün geçtikce çocukların farklı özellikleri çıkıyo çok uyumlu dediğim çocuk çok asi olabiliyo..
    bu güne kadar hiç ceza vermedim bugün bi veriyim dedim hemen karşı geldiler,bu yaştaki çocuk terbiyesizlikten ne anlar bi anlam veremiyorum,neyse onu duymazlıktan geldim.
    3 yaş grubunu faaliyetlere katmak çok zor oluyo bazen bırakıyorum kendi hallerine ama diğerleri de bir yere kadar bu durumu anlıyorlar küçük olduklarını biliyorlar ama bazen büyüklerde etkinlik yapmak istemiyor. karışık yaş grubu olmanın dezavantajlarını her zaman yaşıyorum..
    tekrar görüşürüz..
    başarılar....
    "çocukca geçen günleriniz bol olsun..":

    http://www.onceokuloncesi.com/imageh...225b7785ec.gif

  9. #19
    hacker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Kasım.2009
    Mesajlar
    6
    @hacker







    ık_leyla aynen 3 haftadır iyi olan çocuk geçen hafta bir tuaf oldu anlayamadım söz geçmiyor ceza verilmiyor Ailesiyle konustum hafta sonları akrabalr şımartıyor dedı ya pazartesileri çocukları okula alıştırmak zorluyor kuralları hemn unutuyolar gelmek istemiyolar vb ama çğunun düzenini oturturdum ama gün sonunda bitmiş oluyorum hocam özelden mail adreslerimizi alsak ern sanat etkinliğindede zorlanıyorum küçüklerken ne yaptıracağımı şaşırıyorum ayrıca benim günlük planı tam uymadan çocuklara göre hikaye vs değiştirerek göre yaptırıyorum onları müfettiş için yeniden planlandırmam gerekir mi?

  10. #20
    büşra karadaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Şubat.2010
    Nereden
    erzurum
    Mesajlar
    69
    @büşra karadaş







    mrb...tabi zor durumdasın..fakat çocuklar sonuçlarını bilmediği hareketler yaparlar..bence empati kurabilmeyi aşılamalısın.ben diliyle her şeyi anlatabilirsin...oynamak istemeyn çocuklara ısrara asla etmemelisin ve sadece bi köşede oturp oyun bitinceye kadar beklemeleri sölemelisin.hiç bi çoçuk ölece durup beklemez.oyuna katılmaktan başka yolu kalmayınca oyuna katılır.sanırım kaynaştırma için öğrencin var.onun tabikide özel bir paln hazırlamalısın ve o planı uygularken diğer çocuklardan farklı göstermeyecek bi şekilde uygulamalısın ve herşeyden önce sınıfta bulunan öğrencileri özel durumu olan öğrenciye hazırlamalı yani ortam yaratmalısın hem davranış olarak hemde duygusal duyusal olarak...yeterki sabrla ve amaçlarınla hareket et.

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. tercih yapmayacakları listeleyelim kaymayı tahmin edelim
    Konu Sahibi didemc.06 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Ocak.2012, 22:49
  2. Tahmin Et :) (hayalgücü)
    Konu Sahibi NzByzv Forum DİNLENDİRİCİ OYUNLAR
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Kasım.2011, 23:01
  3. Bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebilir misiniz?
    Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 24.Mart.2011, 19:33
  4. BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GEÇER DÜNYA ŞARKISI
    Konu Sahibi d kara Forum DİĞER MÜZİK ETKİNLİKLERİ
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 17.Mayıs.2010, 20:47
  5. Hangi gün olduğunu tahmin edin bakalım
    Konu Sahibi asyalım Forum SERBEST KÜRSÜ
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 30.Kasım.2009, 23:03

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş