Her gün üzerini değiştirmek? - Sayfa 3


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Her gün üzerini değiştirmek?

  1. #21
    İrem&Özge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2010
    Nereden
    Kızımın Minik Kalbinden
    Mesajlar
    315
    @İrem&Özge







    Alıntı İrem&Özge Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir öğretmen olarak değil de o çocuğun annesinin yerine kendimi koyan bir anne olarak yorum yazma gereği duydum.
    Şimdiden kırılmamanızı rica ediyorum. Duymak istemeyeceğiniz kelimeler kullanmış olabilirim.
    Geçmişte kalbinde delik olduğu için tedavi görmüş olan, ateşli havale geçirmiş olan bir çocuğum olsa o annenin yaptıklaırnın aynısını yapar mıyım diye sordum kendime. Evet yaparım tabi ki oldu cevabı.
    Sizler öğretmensiniz bakıcı değil ama okul öncesi eğitim + bakım anlamına geliyor bana göre. Bir öğretmen bir çocuğun hırkasını alıp almadığını farkedemiyorsa sorun öğretmende der ve kızarım. Hava serindi diyorsunuz. Ki sizde hırka alın demişsiniz. Tüm çocuklar aynı sorumluluk bilincinde olamaz ki. Aldılarmı almadılar mı diye bakmalıydınız.
    Kaldı ki siz hırka alın diye öğütlenmişken montunu soran anneye arabada kalmıştır demişsiniz. Ya yazımda yanlışlık var. Yada ortada bir yalan var. Özür dilerim bunu yazadığım için ama bana hissettirdikleriniz bunlar.
    Kapı görevliniz baştan sona hatalı. Eğer veli ona şikayette bulunduysa diyecek ki bu konuda görevli ben değilim isterseniz sizi müdür beye / hanıma yönlendireyim. Gelip size anlatması da hoş değil.

    "DErs mi yapayım yoksa senin çocuğunun peşine mi koşayım? Çocuğuna o bilinci kazandırmamışsın. Çocuk terlediğini hissetiği an öğretmenim bnen terledim diyecek. Hatta üzerini o çıkaracak giyecek ben değil. " bu yazdıklarınıza aslında hiç yorum yapmamak lazım ama dayanamıyorum. Birgün benim çocuğumun bu muamele ile karşılaşma olasılığı geliyor aklıma. 3-6 yaş çocuklarından bahsediyoruz sanırım ben yanlış anlamadıysam. Bu yaş çocuğu yani en azından benim kızım üstünü kendi çıkaramıyor ama giyiyor. Altta sorun yok. Ya benim çocuğum yetersiz yada sizin beklenti fazla öğretmenim.
    Son olarak veli yüzünden çocuktan soğumayı anlamak inanın mümkün gelmiyor bana. Öğretmen olarak çeşit çeşit insanla karşılaştığınızdan eminim. Ama bunları çocuklara mal etmek inanın çok saçma ve yanlış.
    Kızım okula giderken bende irdeleyen bir veliydim. Etkinlikler faaliyetler yemekler temizlik vs herşeyi sorgulardım. Ama benim bu yaptığıklarımın birininn bile kızıma yansıtılmadığının, söylediğim herşeyle ilgili geri bildirim verileceğinin farkındaydım.
    Biraz hatayı kendin,zde arayın derim.
    Sevgiler.
    Alıntı kamuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında sabah okudum bu sayfayı sanırım silinmiş bazı yorumlar ama sözüm onlaradır. özellikle okul öncesi eğitimi bakım zanneden bir anne vardı okuyunca çok şaşrdım doğrusu. tabiki küçük yaş grubu özbakım ihtiyaçlarını gidermede eğer yardımcı personel yoksa öğretmene ihtiyaç duyar. ve bunu her öğretmen de seve seve yapar. ama bakım işi sanıldığı gibi öğretmenin görevi değildir eğer çocuk bu tarzz işleri kendi yapamıyorsa öğretmen onu yönlendirir ve öğretir ama özellikle 6 yaş sınıflarında hala bu becerileri aile kazandıramadıysa öğretmen yapmak zorunda değildir. benim sınıfımda yardımcı bayan var ve bu tarz işleri o halleder ama ben de örneğin atleti dışarıda öğrencim olursa uyarırım yapamazsa kendim yaparım. montunu giymeyen olursa uyarıırm , ayakkabısını giyemeyene yardm ederim ama görevim olduğu için değil onlara kıyamadığım için. ama eğer velim bunları görevim zannnederse ki ne büyük cahilliktir asla yapmayacağımı söyler, veliye eğer isterse kapıda bekleyip kendisinin yapabileceğini söylerim. ısrar ederse de sonuç asla değişmez idareyi de bu konuda asla dikkate almam. benim oğlum geçen yıl bu becerileri tam gelişmediği için ben özel kreşe gönderdim çünkü orada bir sürü yardımcı bayan vardı. bu yıl da yapması gereken herşeyi öğrettim ve kendisi yapar hale geldi. en çok şunu merak ederim ve böyle talepleri olan velilere de hep söylerim; bu çocuklar ilkokula gidince ne yapacaklar? tenefüste montsuz yağmur ,kar demeden dışarda ıslanırken acaba öğretmenleri üstlerini mi değiştirecek ? tabiki hayır . arkadaşım sende asla üstünü değiştirme gibi işleri yapma , eğer çok gerekiyorsa veliden beklemesini ve kendisinin yapması gerektiğini söyle. ben bu zaman kadar değiştirmedim ,değiştirmemde kimse kusura bakmasın. ama sınıfta kusan öğrencimin üstünü de temizledim, burnu akanın burnunu da sildim bu insaniyet gereğidir asla gocunmam yeter ki birileri bunları bizim görevimiz zannedip talep etmesin.yapana da sözüm yok kolay gelsin ...
    Sanırım sözünüz bana öğretmenim. Gerçi çelişkide kalmadım değil çünkü konuya veli olarak yazan tek kişi benim ama okul öncesi eğitimi bakım zanneden veli ben değilim. Neyse yine de üstüme alınarak cevap verme gereği duyuyorum. Öncelikle biz burada özel durumu söz konusu olan bir çocuktan bahsediyoruz. Eğer öğretmen bu çocukla ilgilenemeyecekse müdür baştan almayacaktı okula. Bu çocuk o okulda o öğretmenleyse baştan kabul edilmiştir her türlü durum.
    Bakım konusuna gelince burada 3-6 yaş çocuklarından bahsediyoruz. Bu yaş çocuğu öğrenir dener yanılır uygular yanılır ve başarır. Bu dönem de veli öğretmen işbirliği gereklidir diye düşünmekteyim. Okulunuzda ki bir çocuk kendi üstünü değiştiremiyorsa veliyle işbirliği içinde ona bu özbakım becerisi kazandırılır. İlköğretime başladığında okul öncesi öğretmeninin ve velisinin sayesinde birçok beceriyi kazanmış olarak başlar.
    Yani aman efendim bu çocuk ilkokulda ne yapacak vs demek saçma. İlkokulda ne yapacağını bilsin diye okul öncesi var değil mi. Siz ve biz okul öncesinde o çocuğa karda yağmurda montsuz dışarı çıkmamasını öğretirsek ilkokula bu çocuk zaten o beceriyi kazanmış olarak başlayacak.
    Kızım kreşe giderken her akşam almaya gittiğimde panduflarını ters giydiğini farkediyordum. Ve beli sürekli açık kalıyordu. Öğretmenin yanında önce kızımı uyardım. Dikkat edin öğretmeni değil kızımı. Annecim lütfen atletini içeri sok ve panduflarını giyerken hangisi doğru öğretmenine sor diye. Bikaç gün fırsat verdim yine değişmedi. Yine uyardım kızımı evde öğretmeye çalıştım. Panduflar düzeldi ama beli sürekli açık. Aslında ben dolaylı yoldan öğretmenden rica etmiş oldum kızıma söylerken. En son baktım ki olmayacak mecbur öğretmenimizle konuştum. Beklentim şu yöndeydi. Ben öğretmenimiz kırılamsın alınmasın kendini bakıcı sanmasın diye kızımı uyarırken onun mesajı almasıydı. Almadı direk söyledim. Ve düzeldi. Ki benim en ama en çok dikkat ettiğim konudur öğretmenlerimizi incitmemek. Diğer konularımı da incelerseniz ne kadar özenli bir veli olduğum gerçeğini göreceksiniz.
    Son olarak tekrar etmek istiyorum ben öğretmenleri bakıcı olarak görmeyen ama okul öncesinin eğitim + bakım olduğuna inanan biriyim. Ve kızımın kesinlikle ve kesinlikle bu biliçteki öğretmenlerin elinde olmasını isterim. Bu yüzdendir ki okul müdürümüze veli öğrenci öğretmen kimse müdür hanım demez n... babaanne der. Kurucumuz olan eşine de k.... dede deriz. Çünkü tüm çocuklarına kendi çocuğu gibi davranılması birinci kurallarıdır. Her zaman önceliği sevgiye verir. Bir çocuk sevgi görüyorsa başka hiçbir şeye ihtiyaç duymaz.
    Saygılar.

  2. #22
    atölye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    sakarya
    Mesajlar
    153
    @atölye







    Bakım konusuna gelince burada 3-6 yaş çocuklarından bahsediyoruz. Bu yaş çocuğu öğrenir dener yanılır uygular yanılır ve başarır. Bu dönem de veli öğretmen işbirliği gereklidir diye düşünmekteyim. Okulunuzda ki bir çocuk kendi üstünü değiştiremiyorsa veliyle işbirliği içinde ona bu özbakım becerisi kazandırılır. İlköğretime başladığında okul öncesi öğretmeninin ve velisinin sayesinde birçok beceriyi kazanmış olarak başlar.


    Veli gelişimsel tüm açıklamalarıma rağmen hala bu işbirliğe yanaşmıyorsa, çocuğun özbakım becerisini kazanmasını desteklemiyorsa, emek veren öğretmen, görmezden geliyor, öğretmene maaşlı çalışanı gibi muamele ediyorsa, arkasından dedikodu, yüzüne gülücük saçıyorsa, ne yapmalı?

    karda yağmurda çocuğu montsuz çıkarma gibi bir durum yok. o gün ılık bir sonbahar havasıydı, yanlarına tedbir olsun diye hırka aldı çocuklar. o gün 3 kere askıdaki ince hırkasını almasını söyledim. telaşlı bir gündü ve çocuk beni dinlemediği için almadan çıkmış. benim de gözümden kaçmış. giyme ihtiyacı bile duymadı hiçbiri zaten servisten inip kapalı bir mekana girdik. velinin ilk tepkisi hırkası nerede oldu.

    6 yaşında gelişimi fazlasıyla yerinde olan bir çocuğun beklenen özbakım becerilerini yapması gerekir. ondan daha kısa boylu daha çelimsiz öğrencilerim bile benden hiçbir yardım talep etmeden ayakkabısını, montunu giyip çıkarıyor. sırtından çıkardığını yere fırlatmak yerine askıya asıyor. askı bilinci kazandırdım çocuklarıma. fakat bu çocuk için bu durum geçerli değil çünkü aşırı korumacı bir yapıyla yetişmiş ve yapması gerekenleri hep annesi yapmış.

    çocuğu ve anneyi, uğradığım haksızlığı görmediğiniz için böyle konuşup beni vicdansız bir öğretmen olarak addediyorsunuz ki ben bunu kabul etmiyorum.

    sinirlerimin daha fazla yıpranmaması adına bir daha bu başlığa yazmayacağım. ben size aile katılımında çocuğunuzun sınıfına misafir olmanızı, okula giriş çıkış gibi en yoğun saatlerde okul yönetiminden öğretmenden rica ederk gözlemde bulunmanızı öneriyorum. meslektaşlarım benim ne demek istediğimi bizzat yaşadıkları için gayet iyi anladılar. fakat sizin anlamanız için yaşamanız gerek. anlama ihtiyacı hissederseniz dediğim yöntemi uygulayabilirsiniz.

    tüm öğretmen arkadaşlarıma anlayışlı bilinçli veliler diliyorum.

  3. #23
    atölye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    sakarya
    Mesajlar
    153
    @atölye







    Alıntı gülşennnnn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili atölye ,
    canım öğretmenim,kendini paralamışsın açıklama yapacağım diye..Kimse seni vicdansızlıkla suçlayamaz,sana akıl ve vicdan dersi vermeye çalışanlara kulak asma,bırak kendini övenleri,şöyle iyi öğretmeniz,şunu yaparız bunu yaparız diyenleri.Her yiğidin bir ypğurt yiyişi vardır,herkesin doğrusu kendinedir.öğretmeniz ama robot yada makina değiliz.Velinin kulu kölesi hiç değiliz.
    Seni çok iyi anlıyorum,sonuna kadar da hakveriyorum.
    Kolaylıklar diliyorum.
    anlayışınıza teşekkür ediyorum hocam.

  4. #24
    İrem&Özge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2010
    Nereden
    Kızımın Minik Kalbinden
    Mesajlar
    315
    @İrem&Özge







    Amacım tartışma yaratmak değil. Sadece şuna açıklık getirmek istiyorum.
    Bırakın sizi hiçbir öğretmeni vijdansız olarak nitelendirmem mümkün değil.
    Çocuklarımıza sadece bir harf bile öğretmiş olsalar son derece büyük bir saygıyı hak ediyor öğretmenler.
    Böyle bir terbiyesizlik yapabilmem mümkün değil.
    Daha fazla kırmamak ve kırılmamak adına konuyu kapatmak en iyisi olacak

    Sevgilerimle.

  5. #25
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Sevgili öğretmenim atölye; çok sinirlenmiş, duygu ve düşüncelerinizi yazı ile dile getirmiş, rahatlamaya çalışmışsınız. Bu tür olaylar hepimizin başından geçmiştir. Biz öğretmen olarak haklıyız. Onlar veli olarak haklılar.

    Anne olduğunuzu söylemişsiniz. Anne olmadan bu tür şeylerin üstünde durmuyor insan. ilk öğretmenlik yaptığım yıllarda ben önemsemez, daha doğrusu sağlık açısından ne denli önemli olduğunun farkında olmazdım. oysa siz bu işin bilincindesiniz.

    Asıl olay özel okula gitmiş olması. Çünkü özel okul konsepti devlet okuldan çok daha farklı. veliniz biraz eskiyi arıyor sanırım. Artık çocuğunun eskisi kadar küçük olmadığını hissettirmenizde yarar var. Çünkü yaşı 40 da olsa annenin gözünde çocuğu büyümez.

    Çok kısa sürede olayı çözeceğinizden, veliniz ile olumlu iletişim kurabileceğinizden eminim.




    Sevgili Biricik Velimiz İrem&özge; Bir veli olarak duygularınızı çok iyi özetlemişsiniz. Bizi anlıyorsunuz. Biz de sizi çok iyi anlıyoruz. Arkadaşımız olaylar karşısında oldukça üzülmüş, gerilmiş. Siz de veli olarak duygularınızı belirtmişsiniz. Hepimiz mesleğimizi öncelikle anne kucağı sıcaklığı ile yerine getiriyor, daha sonra eğitim işi ile ilgileniyoruz. Ve hep pratik çözümler buluyoruz. Çünkü zaman bizim için çok değerli. Bir dakikada bile onlarda davranış değişikliği kazandırabilmek en büyük amacımız. Öğretmenimiz velinin tutum ve davranışlarından rahatsız olmuş. Görevini hakkı ile yapıyor, bundan hepimiz eminiz.

    Sizleri seviyoruz. Sevgi ile kalın.

  6. #26
    ASEVDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Ağustos.2010
    Nereden
    niğde
    Mesajlar
    17
    @ASEVDA







    öncelikle söylemek istiyorum ki çocuklar sağlıklı ve mutlu olursa bizler verimli oluruz .canım arkadaşım bizler öğretmen olarak tavırlarımızla herkese örnek olmak zorundayız.önce öğrencilerimizle iletişimimizin iyi olması gerekir. çocuklar terlediyse hepsini masaya oturtup terli olanların nüzerini değiştirelim vs.. gibi oyuna dönüştürerek hareket etmemiz gerekir. zaten bu tür davranışlar bir kaçkez tekrarlanırsa alışkanlığa dönüşür ,çocuklarda artık kendi terlediğinin farkına varır .zaten çocuklar okula özbakım becerilerini kazanmak ve kişilik gelişimini kazanmak için okula geliyor.temel değerlerimizi onlara kazandırırsak eğitim daha kolay ve eğlenceli olur.bahsettiğimiz yaş grubu 3 -6 yaş grubu onların bireysel birer birey olmalarını sağlamak biz öğretmanlerin görevi

  7. #27
    serdarjasmine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Nisan.2009
    Mesajlar
    25
    @serdarjasmine







    Ben kıyafet değiştirme durumna takıldım.Bence öğretmenin sürekli öğrencilerin kıyafetlerini değiştirmesi yanlış.Çünkü plan da müfredatta da öğretmen çocukların kıyafetini değiştirir diye bir kazanım yok.Öğrencinin özbakım kazanması önemli.Çok terlemişse de öğretmen değil yardımcı elemanlar değiştirmeli diye düşünüyorum.25 öğrencim var hangi birinin üzerini değiştireceğim.Akşama kadar kıyafet değiştirmekten ders yapamam.Bu çocuklar bir yıl sonra birinci sınıfa gittiklerinde de birinci sınıf öğretmenlerimi değiştiriyor kıyafetleri.Anlayamadım bakıcımıyız öğretmenmiyiz.

  8. #28
    duygu ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Aralık.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    6
    @duygu ozan







    okulöncesi=bakıcılık hemde lisanslı bakıcılık...

  9. #29
    sibel5206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Nisan.2009
    Mesajlar
    81
    @sibel5206







    BNADA BU İSTEKLERLE GELİYORLAR,BUNLARI YAPMAK GÖREVİMİZ DEĞİL.ÇOCUĞUNUN DURUMU ÇOK CİDDİ DEĞİLSE YAPMIYORUM.GELİN GÜN İÇİNDE SİZ DEĞİŞTİRİN BEN ZAMAN AYIRAMAM DİYORUM.1 ÇOCUĞA BUNU YAPINCA HEPSİ İSTİYOR TEK TEK UĞRAŞMAM MÜMKN DEĞİL

  10. #30
    edazehra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Ağustos.2011
    Mesajlar
    3
    @edazehra







    Arkadaslar okul öncesinde böyle bir durum yok.Geçen hafta bir veli sabahçı arkadasımla kavga etti sırf üstü değişmedi diye bu arada arkadaşımın öğretmenliğini bile sorguladı sonra müd.yar.agza alınmayacak laflar etti baktı ki olmuyor en sonunda çekti gitti tek dertleri terlediler mi ve ne yediler kimse ne öğrendiler diye sormuyor.Ben bu konuda kendi sınıfımda asla taviz vermiyorum veli çok mu diretiyor her saat başı gel cocugunun üstünü değiştir diyorum bir iki gelidkten sonra zaten gelmiyorlar.Birinci sınıfta asla böyle talepleri olmuyor,orda terlemiyorlar mı hemde nasıl ama bi şekilde alışıyorlar.Biz bakıcı değiliz tabıkı gaddar da değiliz çok zor durumda olan çocuga yardım ediyoruz ama bizim görevimiz çocukların sırtına ter bezi koymak değil.

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. Öğretmenler Meslek Değiştirmek İçin Sırada
    Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 16.Nisan.2012, 19:58

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş