Evet okul öncesi eğitimin zorunlu eğitime geçişinde belli iller her yıl sırayla geçiş yapacak yarım gün eğitime
Yazdırılabilir Görünüm
Evet okul öncesi eğitimin zorunlu eğitime geçişinde belli iller her yıl sırayla geçiş yapacak yarım gün eğitime
hocam teşekkür ederim.ancak bir sorum daha olacak; bu yıl geçiş yapan iller arasında acaba Mersin ili de var mı?
okulıncesı egıtımın yaygınlastırılması ıcın yapılan bır uygulama.yanı tam gun bır sınıfın20 kısıye ayrılacagına,yarım gun 40 cocuga ayrılması...ve daha cok cocugun bu egıtımden faydalanması ,,ve daha cok ogretmen ataması:011:
nedense bu sınavların yaklaşmasındanmııdır nedir sürekli bişileri merak ediyorum :D geçende bi bağımsız anaokuluna gittim öğretmen arkadaşımın oğlunu almak için.2 tane tam gün sınıfı ve 4 yada 5 yanlış olmasın öğleci sınıf gördüm.bunların ücretleri standartmı oluyor.yani yarım günle tam gün öğretmenleri aynı ücretimi alıyor yoksa ek derslerine tam gün öğretmenleriinin daha fazlamı yazılıyor merak ettim yanıtlarsanız merakım gitmiş olucak =) thanks şimdiden :))
valla bilmiyorum ücretlerini ama tam günlerinde uyku saatleri var.yani o arada da sorumlulukları devam ediyor en azından dinleniyorlar diye düşünüyorum...
Hocam resmi bir yere dayanarak söylemem ama bağımız anaokullarında tam gün çalışan arkadaşların ek ders ücretlerinin önemli derece de arttığını biliyorum.geçen gün bir arkadaşım bağımsız anaokulunda tam gün çalışan bir arkadaşının 1000 tl kadar ek ders ücreti aldığını söylemişti.zaten ben de öyle biliyordum..
slm arkadaşlar bağımsız anaokulunda görev yapıyorum.gecen yıl tam gün çalıştım .bu yıl öğlenci bir grupta çalışıyorum ekderste tabiki fark oluyor mesele 250 -300 TL kadar fark oluyor
slm arkadaşlar benim kızım tam gün okula gidiyor alt komşumun yarım gün gidiyor anneside milli eğitimde öğretmenlerin maaşlarını yapıyor yeni uygulamaya göre herkez ücretli öğretmen maaşı yaniek ders ücreti alıyormuş ama bağımsızlarda içina giriyormu bilmem devlete bağlı olanlarda hepsi aynı ücreti alıyorlar
akyavuz arkadşım evet mersin ilinde de zorunlu eğitimi yapacak iller gelecek yıl bir dönem öğlenci bir dönem sabahçı olacağız muhtemelen tamğünü de kaldıracaklar (bizim okulda bu yıl devam edecek )öyle bir yöntemde öğlenci gruba yoğun ilği olması sebebiyle yapılıyor sanırım
kadrolu yada 4-B sözleşmeli öğretmenleri bağımsız anaokullarında tam gün öğretmeniyse haftada maksimum 27 saat ekders alırken yarım gün öğretmenye haftada maksimum 15 saat ekders ücreti alır.
ama sizin söylediğiniz kadar 1000 TL ekders ücreti şimdiye kadar hiç almadım,alanda yoktur.size bunu söyleyen kişiler biraz abartmışlar. simdiye kadar en fazla aldığımız ekders ücreti iş günü sayısının en fazla olduğu aylardadır.
kadroluyum,tam gün öğretmeniyim. 6/2 sindeyim.
ocak ekdersim 548
subat ekdersim 548
mart ekdersim 840
nisan ekdersim 806
mayıs ekdersim 664 liradır. (3 gün raporluydum 108 lira kesintim oldu)
bilginize arkadaslar...
bazı bağımsız anaokullarında hem tam gün sınıfları hemde yarım gün sınıfları vardır.
bazılarında sadece yarım gün sınıfları vardır.
bazılarında ise sadece tam gün sınıfları vardır.
tam gün sınıfını isteyen öğretmenler arasında bir anlaşmazlık yoksa isteğe göre bazen sırayla bazende kurayla belirlenir.
tam gün sınıfı ya kadrolu öğretmenlere yada 4-b sözleşmeli öğretmenlere verilir.
eskiden usta öğreticiler tam gün sınıflarında görev alabiliyorlardı,usta öğreticilik kalktığından beri tam gün sınıfları ücretli öğretmenlere pek verilmez oldu,çünkü onların ekders yönetmeliğinde haftada en fazla 30 saat ücret alabileceğinden dolayı.
fakat MEB ekders yönetmeliğindeki bazı maddeler ile ücretli öğretmenlerede tam gün sınıfı görevi verilebilir ve ücretli öğretmenlerde hakkını alabilirler.
bakınız;
https://www.onceokuloncesi.com/tamgu...rs-t23157.html
arkadaşlar bu tam gün yönetmeliği 3.15de çıkmak ne demek ya nerdeeeeee ben uygulama sınıfındayım bırakın 3.15 benim müdüre kalsa okula 7.30da gelecem ve 5.de çıkacağım hiç ne öğlen arası ne erken çıkma hakkı hiç bişe yok kafayı yedim zten ben bu yüzden meslekten soğudum iice hemde ilk yılımdı sakın uygulama sınıfı yazmayın
ben sabah 08:30 da derse giriyorum tekrar 12 de öğlen yemeğine gidiyoruz,sonra tekrar 13.30 ders başlıyor 15.00 da bitiyoruz.öğlen arası çocukalrın eve gdip gelmesi çok yorucu oluyor ama müdürümüz tek öğün olmasına izin vermiyor üstelik ben bu şekilde daha çok çalışmış oluyorum ama az ekders alıyorum bu konuda neler yapabilirim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirm.
ben ıspartada bağımsız anaokulunda görev yapıyorum. ısparta genelindeki anaokulları sabah 8 te göreve başlayıp akşam 5 e kadar çalışıyor. okul idaresi kendi yetkisiyle (sözel olarak) 1-3 arası işimiz olduğunda bize izin veriyor. ben bu çalışma saatlerinden çok rahatsız oluyorum. öğrenciyken staj yaptığım yerden biliyorum 5 ten önce çıkıyorlar. sizin yukarıdaki hesapladığınız ders saatini uyguluyorlar. bende aynı şeyin benim okulumdada uygulanmasını istiyorum. hakkımı aramak için sizce ne yapmam gerekiyor. işin tuhaf yani bana öğle arasında verilen izin müdür insiyatifi.ben dışarıya çıkınca çocuklardan birinin başına bir iş gelse ben sorumluyum. geçmişte nevresim düğmelerini kopartıp yutan çocuklar var. ya normal çalışma saatlerimi istiyorum yada öğle iznimin yasala dökülmesini istiyorum. bu konuyla ilgili neler yapabilirim?
sende benim derttensin ece biraz işte resmen müdürün insiyatifine bağlı bu bizim öğlen aralarımız ve dörtte çıkma hakkımız en iyisi çalışma saatlerinin nasıl olduğunu kesin bildiğin ve müdürüyle konuşarak o ilköğretim okullarına geçiş yapmak her yerde her okulda bu uygulama farklı oluyor çünkü yönetmelikte çok kesin yargılar yok ne yazıkki olsada müdür onları kendi lehine çevirmeyi bir şekilde başarıyor bazı öğretmenlerde diyorki bana müdür tenefüse bile çıkmama izin veriyor dedi işte milli eğitim müdürlüklerine şikayet edenlerde oluyor müdürü ama oda müdürünle büyük problemler yaşamana sebep olabilir
arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı bir ilköğrtim okulunun çalışma saatleri 8-5 anasınıfınada öğretmenlerin çocukları geliyor(görme engelliler okulu)yani normal çocuklar.müdürün sizi orada 8 -3 çalıştırma hakkı varmı ek ders almadan.böyle bir durumda kime şikayet etmem gerekir.teşekkürler.
yardımcı oln yokmu?
arkadaşlar lütfen bii akıl verin napmak gerekiyor
ben de tam gün anasınıfındayım geçen yıl 9-3 tü çalışma saatim ama bu yıl müdürle konuşmayı düşünüyorum. bu çevredeki tüm öğretmenler 1.30 ta çıkıyormuş. hadi 2 olsun ona da razıyım 6 saat çok uzun hiç molasız
2 yıldır 8.30-13.00 çalışıyordum. Bu sene sabahçı-öğleci ayrılmak zorunda kaldı. İkili öğretim yapan okullarda çalışan arkadaşlar ders giriş-çıkış saatlerini belirtebilirler mi?
arkadaşlar ben bi anaokulunda kurucu müdür olarak görevlendirildim ama bransım okulöncesi değil.ilçedeki en uygun pozisyonda olan bendim ama bende bu konuda çok donanımlı değilim.deneyimlerinize ve bilgilerine ihtiyacım var.ilk önce sunu sormak istiyorum hangi yaş gruplarında uyku saati uygulaması var.bu arada okulum tam gün eğitim verecek.
slm arkadaşlar herkese başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.ben anasınıfında görev yapıyorum geçen yıl sabah 08:30 akşam 15:00 da çıkıyordum ama bu sene değiştirmeyi düşünüyorum öğlen eve gidip gelmek çoccuklar için zor oluyor ben şunda sabah08:30 öğlen 13:00 da bitirmeyi düşünüyorum velilerede müdürede söyledim
evet öğretmenim haklısın olması gereken bu ama...okulum taşımalı bir okul bütün öğrenciler taşıma ile geliyorlar okula..ismimiz anasınıfı ama anaokulu gibi görev yapıyoruz ve fazladan kaldığımız sürenin ücretini de alamıyoruz..herkes fikrini beyan etmiş hakkınızı arayın demiş ama nasıl???bişi söylenmiyor ki..ne diyebiliirm ben okul idaresine,5saatim dolunca nasıl bırakıp da gidebilirim o çocukları??bu düzene ayak uydurmak o kadar zor ki....
9i ile 14.00 arası yapıyorum ben
merhaba arkadaşlar bende bir anaokulunda çalışıyorum.
tam gün 8de başlıyoruz,pazartesi ve cuma günleri 5e kadar,salı,çarşamba ve perşembe günleri 4e kadar çalışıyoruz..
bu çalışma saatleri doğrumu acaba?tam gün çalışan arkadaşlar sizlerde bu saatlerdemi çalışıyorsunuz?
gamze hocam ikili eğitime geçilse de bizim okul hala tam gün devam ediyor. Ben müdürümle hala konuşamadım. Söylediğinize göre 5 saatse yasal süre saat 14 benim hakkım olan saat. Yalnız bazı veliler okul servisi kullanacakları için saat 3 e kadar ne olacak çocuklarımız diyor. Buna müdür nasıl çözüm bulur bilmiyorum ama bana yine 3 e kadar kal diyebilir..Üzgünüm kendi adıma..
doğru bir uygulama.:))
pazartesi-cuma günleri 9 ders etkinliği 50 dakikadan 450 dakika= 7,5 saat=7 saat 30 dakika yapar.
salı-carsamba-persembe günleride 8 ders etkinliği 50 dakikadan 400 dakika= 6 saat 40 dakika yapar.
pazartesi-cuma derse saat 08:00'de giriyorsanız saat 15:30'da
salı-carsamba-parsembe günleride saat 08:00'de giriyorsanız saat 14:40'da çıkmanız gerekir.
ben İzmir'de anaokulunda çalışırken birkaç sene haftaiçi hergün saat 08:30da derse giriyorduk, pazartesi-cuma günleri saat 16:00'da, salı-carsamba-persembe günleri 15:10'da cıkıyorduk.
sonraki senelerde müdürümüz öğle aralarında bize 1 saat dinlenme saati vermişti,o 1 saat dinlenme zamanımızda çocuklar öğle yemeklerini yiyorlardı,sınıfla stajerler yada yardımcı personel ilgileniyordu.
çıkış saatlerimizde 1 saat uzatmalı olmustu.(yani hergün 08:30da girip pazartesi-cuma günleri 17:00de salı-carsamba-persembe günleride 16:10'da cıkıyorduk.)
şimdi İstanbul'da anaokulunda calışıyorum,haftaiçi hergün saat 09:00'da girip her gün 16:00'da cıkıyoruz.
bilginize arkadaslar...
çok teşekkür ederim gamze hocam ama müdürü nasıl ikna edeceğim konusunda tereddütüm var.bizim öğle aramızda yok yani çocuklar 12de yemek yerken bizde onların yanında yemek yiyoruz ve bu 1 saat bile sürmüyor..yönetmeliktede tam olarak giriş çıkış saatlerinden bahsetmediği için işim zor sanırım..
rica ederim arkadasım.
sene basında konusulup ona göre velilerede duyrulması gereken bir durum.
yönetmelikte acık acık su saatte girip su saatte cıkacaksınız yazmaz.
ama aldığınız ekders belli,girdiğiniz ders saati-etkinliği belli.derslerimizinde kaç dakikadan olduğu belli. ona göre hesaplama yapar,giriş-çıkıs saatinizi ona göre düzenlersiniz arkadasım.
velilerede baştan acıklama yapılınca onlarda ona göre kendilerini ayarlıyorlar,önlemlerini alıyorlar.
arkadaşlar ders saati 15 maaş karşılığı 15 ek dersmı ben 18 maaş karşılığı 12 ekders dıye bılıyorum.... sınıfcılar gıbı
ben bugünkü toplantıda bu sıkıntıdan bahsettim 9-3 çalıştım geçen yıl. Ama müdür servis kullanacak çocuklar için okulun çıkış saatine uymam gerektiğini söyledi. hiç olmazsa 2 de bitseydi yaaa ..
40 dakikadan diğer öğretmenler 240 dakika çalışıyor. ben 360 dakika çalışıyorum hiç arasız. ve aynı ekdersi alıyoruz çok büyük bir haksızlık bu..
müdür yardımcısı da biz size nöbet yazmıyoruz diğer öğretmenler nöbet tutuyor diyor..ne büyük ayıcalık tanrımm..
ben haftada 1 gün nöbet tutmayı yeğlerim hergün 6 saat aralıksız çalışmaktansa
kadrolu yada 4-b li farketmez herkes zaten maas karsılığı her hafta 15 saat derse girmek zorundadır.(bu ücreti zaten maaş olarak alıyoruz.)
15 saat derste haftaya böldüğümüzde günde 3 saat demektir.
ekders puantaj dağılımına göre;
3-3-3-3-3 şeklinde olur.
yarım gün öğretmenleride haftada maksimum 30 saat karşılığı ücretini alabilirler,fazlasını alamadıkları içinde fazladan ders etkinliğine katılmazlar.
onlarda haftada en fazla 15 saat üzerinden ekders alabilirler.
onların ekders puantaj dağılımıda;
3-3-3-3-3 şeklinde olur.
maaş karşılığı 3 saat + ekders karsılığ 3 saat = günde 6 saat ders etkinliği demektir. (6 ders etkinliği * 50 dakikadan = 300 dakika eder oda günde 5 saat okulda bulunma zorunluluğudur.
tam gün öğretmenleride haftada maksimum 42 saat karşılığı ücretini alabilirler,fazlasını alamadıkları içinde fazladan ders etkinliğine katılmazlar.
onlarda haftada en fazla 27 saat üzerinden ekders alabilirler.
onların ekders puantaj dağılımıda;
6-5-5-5-6 şeklinde olur.
maaş karşılığı 3 saat + ekders karsılığı 6 saat = günde 9 saat ders etkinliği demektir. (9 ders etkinliği * 50 dakikadan =450 dakika eder oda günde 7 saat 30 dakika yapar,bu süre okulda bulunma zorunluluğudur.(pazartesi ve cuma günleri için gecerlidir.)
maaş karşılığı 3 saat + ekders karsılığı 5 saat = günde 8 saat ders etkinliği demektir. (8 ders etkinliği * 50 dakikadan =400 dakika eder oda günde 6 saat 40 dakika yapar,bu süre okulda bulunma zorunluluğudur.(salı-carsamba-persembe günleri için gecerlidir.)