Öğretmenlerim; sitemizde müfettişler hakkındaki yorumlarınızı okudum ve sizlere faydalı olacağı düşüncesi ile konuyu açmaya karar verdim.
Öncelikle yönetmeliğimizi, program kitabımızı çok iyi okumalı, satır satır bilmeliyiz. Hatta müfettiş geldiğinde kitabı masada bulunduralım ki bize bir konu hakkında şu şöyle olmalıdır, dendiğinde biz de kitabı açarak;
''burada şöyle diyor'', diyebilmeliyiz.
Sizlere tavsiyem;
Çocuklara sınıfınıza bir misafir geleceğini söyleyin. O geldiğinde ayağa kalkmalarını, misafir geldiğinde böyle karşılamanın saygı gereği olduğunu söyleyin. ''Sağ ol'' demeyi öğretin.
Müfettifin sınıfınıza gireceğini haber aldığınızda masanızın üzerini istenen bütün evraklarınızla donatın. O İSTEMEDEN HERŞEY HAZIR OLMALI.
Kişisel bilgilerinizi mutlaka bir dosya kağıdına yazarak planlarınızın en başına yerleştirin. BÖYLECE SİZE SORU SORMAYACAK, DEFTERİ İÇİN DOLDURMASI GEREKEN BİLGİLER ELİNİN ALTINDA OLACAKTIR.
(NÜFUS CÜZDANI BİLGİLERİNİZ, MEZUN OLDUĞUNUZ OKUL, KIDEMİNİZ, KAÇ YILDIR BU OKULDA ÇALIŞTIĞINIZ)
Asla söylenene karşı çıkmayın, TARTIŞMAYA GİRMEYİN ve mesleğiniz hakkında satışınızı iyi yapın.
Unutmayın! o sınıfın hakimi sizsiniz. Sizin sınıfınıza hakim olup, çocuklarınızı sözlü yapmasına izin verneyin.
-Şimdi ben ..... etkinliğimi yapacaktım, izin verirseniz kaldığım yerden devam edeyim, siz de bu arada evraklarımı gözden geçirebilirsiniz, deyin.
Bırakın o sizin etkinlik işleyişinize, sınıf hakimiyetinize baksın. Bu arada sizi nasıl gözlediğini de göz ucunuzla takip edin.
Daha sora birlikte oyun oynamayı teklif edin. Sizinle eğlenmesini sağlayın.
İnanın, böyle bir uygulamada ellerine not kağıtlarını alıp not tutuyor, başka okullara gittiklerinde sizden edindiklerini bilgileri diğer öğretmenlere aktarıyorlar. Asıl önemlisi de bu değil midir? HEPİMİZİN DEĞİŞİK FİKİRLER ALMAYA İHTİYACI YOK MUDUR? REHBERLİĞİN ASIL AMACI DA BU DEĞİL MİDİR?
Hepinizin rehberliğinin çok iyi geçmesini diliyorum.