tam gün asgari ücret yarım gün asgari ücretin yarısı
benim merak ettiğim de bu yardımcı anne olayının yasal dayanağı nedir arkadaşlar sınıflara yardımcı almamızda bir sakınca var mıdır?Müdürüm eğer yasalsa alabileceğimizi söyledi.
arkadaşlar ben ünye de bir ilköğretim okulunda anasınıfı öğretmeniyim ve anasınıfıyla ilgilenen benden başka kimse yok okulda herşeyini ben yapıyorum temizliğini falan tuvaletlerde 2. katta çocuklar oraya çıkıyor. bu durumda ben yanıma bir yardımcı istedim idareden siz varken başka biri olmaz falan dediler doğrumu benim bildiğim bir yardımcı olmalı?
askeri ücrettir, ssklı çalıştırmak zorunludur...yakın zamanda [B]Okul Öncesi Eğitim hizmetlerinin etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi için alınması gereken önlemleri içeren bir genelge yayınlanmıştır. https://ooegm.meb.gov.tr/ de görülebilir. Yasaldır. yasal olması yardımcı ablalık dıye devlet kurslar acıp sertifika vermez. ssksıyla tam askeri ücretiyle 1000 tl ye gelır ayda...
ARKADAŞLAR BİZİM BAYAN ÇOK İŞ YAPMAYI SEVMİYOR. MÜDÜRÜMÜZ OLAYI İYİ BİLMİYOR .BUGÜN TOPLANTI YAPTIK GÖREVLERİNİ SÖYLEDİK ANCAK YAZILI KAYNAĞA İHTİYACIMVAR... YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ...
Arkadaşım biz zümreler olarak sene başında yardımcıların görevlerini daha sonra sıkıntı çekmeyelim diye yazılı olarak tebliğ ettik.En alt kısma müdür yardımcısı ve biz öğretmenlerde imza attık.Birer tanede sınıflarımıza astık.Çok iyi oldu.
pardon eklemeyi unuttum.umarım yardımcı olmuşumdur.
…………………………………………….İLKÖĞRETİM OKULU
ANASINIFI YARDIMCI PERSONELİN GÖREVLERİ
1-Öğrencileri okula gelişlerinde karşılama, eve dönüşlerinde uğurlama,gereken durumlarda destek olma.(Ayakkabılarını giyip çıkartma,kabanlarını giyip çıkartma)
2-Öğrencileri lavoba ve tuvalete götürme.
3-Öğretmene, günlük eğitim programını uygularken yardıma ihtiyacı olduğu durumlarda yardımcı olma.(Serbest zaman etkinliklerinden sonra sınıfın toplanıp düzenlenmesi,beslenmeden önce öğrencilerin ellerinin yıkatılması,masaların silinmesi,beslenmeye hazırlıkta –toplanmada öğrencilere yardımcı olma ,faaliyet yapılırken gerekli materyalin dağıtılması, toplanmasında yardımcı olma.
4-Sınıfın günlük temizliğini yapma:
Grupların çıkışlarından sonra sınıfları elektrik süpürgesiyle süpürme, silme,toz alma.
Koridor ve giriş bölümlerinin temizliğini yapma.
Tuvalet-lavobaları temizleme dezenfekte etme.
5-Sınıfın haftalık temizliğini yapma:
Sandalyelerin silinmesi.
Dolapların çekilerek,altlarının temizlenmesi.
6-Sınıfın aylık temizliğini yapma:
Halının silinmesi.
Kapı ve pencerelerin silinmesi.
7- Velilere çocukların genel durumları ile ilgili bilgi verilmemesi ve özel iletişime geçilmemesi.