Uzun süre açlık genellikle şikayetleri arttırır. Dolayısıyla sık ve küçük porsiyonlar halinde yemeğe özen gösterin. Sigara ve alkol tüketmeyin. Özellikle nikotin, mide asit salgısını arttırarak, sindirim sistemini olumsuz yönde etkiler. Alkolün ise, mideyi tahriş edici özelliği vardır.
Reflü şikayetiniz varsa, yatarken vücudunuzun üst kısmıyla başınızın yüksekte olmasını sağlayın. Bunun için yastık sayısını arttırabilir veya yastığın baş kısmını yükseltebilirsiniz. 25-30 derece diklikte bir açıyla yattığınızda mide içeriğinizin yemek borusu ve yutağa doğru kaçışı azalır.
Yatmadan 3 saat önce yemek yemeye özen gösterin. Mide, içeriğini yaklaşık 2-3 saatte boşaltır. Boş bir mideyle yatmanız, reflü olasılığını en aza indirir. Ayrıca yemek yedikten sonra bir süre yatmayın ve uzanmayın.
Kolalı içeceklerden, kahve, çikolata, acı ve baharatlı besinlerden uzak durun. Bunlar mide şikayetlerinin artmasında önemli rol oynarlar. Asit salgısını uyarıp, mide kapakçık basıncını düşürerek reflünün artmasına yol açarlar. Ayrıca gastrit ve ülseri de tetiklerler.
Midenizi tıka basa doldurmayın. Ölçülü olarak iyi pişmiş yemeklerle ve sebze-meyve ağırlıklı beslenin. Bir defada çok fazla yemek yerine, sık sık ve az yiyin. Aksi halde midenizle ilgili yakınmalarınız şiddetlenecektir.
Reflü şikayetiniz varsa, karın bölgenizi sıkan kıyafetlerden kaçının. Düzenli spor yapın ve sağlıklı beslenerek fazla kilolarınızdan kurtulun. Kilolu insanların karın iç basınçları daha yüksek olur.