SAĞLIK İLE İLGİLİ BİLMEDİKLERİMİZ
*İdrarın zifiri karanlıkta parladığını
*1 saat süreyle kulaklıkla birşey dinlemenin kulaktaki bakteri sayısını %700 arttırdığını
*Parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan için benzersiz olduğunu
*Bir kilo limonda,bir kilo çilekten daha fazla şeker olduğunu.
Havuca rengini veren bir karotenin olduğunu,
* Yarım kilo bal yapabilmek için arıların iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorunda olduklarını,
* Bağırsaklarımızda 400’den fazla bakterinin olduğunu ve bu bakterilerin bağırsaklarımızdaki sayılarının hücre sayılarımızdan daha fazla olduğunu,
* Yapılan bir deney sonucunda sigara içindeki katran maddesinin bir farenin sırtına sürüldükten sonra,farenin sırtındaki o bölgede kanser oluştuğunu,
*Hindistan’daki yıllık doğum sayısının,Avusturya’nın toplam nüfusundan fazla olduğunu,
*Düzenli olarak fazla miktarda alınan flor yarar yerine dişlere leke yaparak zarar verir.
*En önemli antiseptik olan tükürük kalsiyum da içerir. Ayrıca dişleri çürümelere karşı koruyan tükürük salgısı sakız çiğneyerek daha da artar. Özellikle tükürük salgısının yavaşladığı yaşlıların sakız çiğnemesi faydalıdır.
*Dişlerin tükürük salgısının en az olduğu gece vaktinden önce mutlaka fırçalanması gerekir.
*Ağrıyan dişin üzerine Aspirin uygulamak asidik yapısı nedeniyle dişeti üzerine son derece zararlıdır.
*Düşen sabit protezlerin kuron veya köPage Rankingülerin yapıştırılmasında asla Japon yapıştırıcı kullanmayın.
* Geceleri diş sıkmak ağırlıklı olarak psikolojik kökenli bir alışkanlıktır. Ayrıca uzun zaman diliminde geri dönüşü zor hasarlara yol açar.
* Dişleri az fırçalamak kadar gereğinden fazla ve bastırarak fırçalamak dişleri aşındırarak soğuk hassasiyetine yol açar
* Portakal gibi asitli yiyecek ve içeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamamak gerekir. Fırçalama işleminin en az 30 dakika sonra gerçekleşmesi gerekir.
* Sigaranın yanısıra çay kahve kırmızı şarap ve çikolata da dişleri boyar.
* Dişeti kanaması bir hastalık belirtisidir ve fırçalama sırasında dişetini kanatmak zararlıdır.
*Çikolatalı süt çocuklar için protein kalsiyum ve vitamin açısından iyi bir besin kaynağı olup dişler için de hiçbir zararı yoktur.
* İyi temizlenmeyen dişlerde oluşan plak tabakası diş çürüğüne yol açar.
- Yalnız ve hemen yemeklerden sonra yenilen peynir çürük riskini azaltır. Ayrıca çedar mozarella gibi peynirler tükürük salgısını artırıp ağızda tamponlama etkisi yapar.
* Ne yenildiği değil ne kadar sıklıkla yendiği önemlidir. Çünkü günde 2 kereden fazla atıştırma diş çürüklerine neden olur.
* Kola gibi şekerli içecekleri günde bir bardaktan fazla tüketen çocukların diş çürüğü riski diğerlerinden daha fazladır.
* 10 yaşına kadar her çocuğun kalsiyum açısından günde 3 bardak süt içmesi gerekir.
* Şekerli ve nişastalı gıdalar yemek aralarında değil yemeklerle birlikte yenirse diş çürüğüne yol açmaz.
* Sakız bonbon çikolata ve şekerler; süt havuç şekeri şeker kamışı gibi hammaddelerden elde edilen tamamen doğal tatlandırıcılarla yapılabiliyor.
* Diş Dostu ambleminin bulunduğu ürünler bilimsel testlerden geçerek ağız ve diş sağlığına zararlı olmadığı kanıtlanıyor.
* Diş Dostu ürünleri şekerli olan benzer ürünleri gibi tatlı ama diş çürüğünü önleyici etkiye sahip.
* Özellikle yemek aralarında yenilen Diş Dostu şekerlemeleri günlük şeker alımını kontrol ediyor.
*Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. Bu kanser hücreleri birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. Doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.
*Bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.
* Kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
* Bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir.
* Çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
* Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da yakar, yaralar ve zarar verir.
* Kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.
* Kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düşer.
* Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. Cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.
* Kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.
.alıntıdır.