Şifalı Taşlar Nasıl Temizlenir? Şifalı Taş Temizliği Püf Noktaları
Şifalı Taşların Temizliği
Şifalı Taşların Temizliği Yapılırken Ne Kadar Bekletilmelidir?
Taşlar, ayda bir gün 24 saat suda veya toprakta bekletilirse yeterlidir.
Şifalı Taşların Temizliği nasıl olmalıdır?
Şifalı taşlar, doğal sıcaklığındaki suyla veya ılık suyla yıkanmalıdır. Tıpkı insanlar gibi… Şifalı taşlar kesinlikle sıcak suyla yıkanmamalı veya sıcak suda bekletilmemelidir. Zira sıcak su, opal, türkuaz, oltu (Jet), kiyanit gibi taşların yapısını bozabilir.
Şifalı Taşların Temizliği Yapılırken Sabun Kullanılabilir Mi?
Türkuaz taşı hariç tutulursa, taşların suyla temizlenmesinde sabun kullanılabilir. Zira sabun, genel olarak kimyasal madde içermemektedir. Türkuaz taşı gözenekli olduğundan sabunla temas ettiğinde renklerinde değişim oluşabilir. Renk değişimini önemli görmeyenler türkuaz taşını da sabunlu suyla temizleyebilir.
Şifalı Taşların Temizliği Banyo Yaparken Şampuan Kullanılırsa Taşlar Zarar Görür mü?
Doğal bitki özleriyle imal edilmiş şampuanlar şifalı taşlara zarar vermez. Türkuaz taşı için bir önceki maddede söylenenler burada da geçerlidir. Ancak içerisine kimyasal maddeler katılmış şampuanlar yalnızca şifalı taşlara değil saçlarınıza ve teninize de zarar verecektir.
Şifalı Taşlar tuzlu suda bekletilerek temizlenir mi?
Tuz, bakteriler bakımından antiseptik özellik taşır, bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda tuz bedenimiz için de yararlı bir mineraldir. Ancak unutmamak gerekir ki bedene alınan fazla tuz, vücut sistemlerinin ve yapıtaşlarının bozunumuna sebep olur.
Tuzlu suda 5 – 10 dakikadan fazla bekletilen birçok taşın da yapısının bozulacağı doğal bir sonuçtur. Kanaatimce denizlerde oluşmuş mercan, sedef gibi organik taşlarla yanardağ ifrazatının okyanuslarla karşılaşması sonucu oluşan lav taşları dışındaki taşlar tuzlu suda bekletilirse zarar görebilir.
İçerisinde şifalı taşların bekletildiği su içilebilir mi?
Kesinlikle hayır. Zira bu şekilde hareket etmek, taşları toz halinde yemekle aynı şeydir. Taşların büyük çoğunluğunda ise Bakır, Alüminyum, Kurşun, Çinko gibi sindirim sistemine girdiğinde zararlı etkisi olan mineraller bulunmaktadır. Tenle temasında bedendeki mineral dengesini sağlayan bu mineraller, doğrudan sindirim sistemine girdiğinde toksin etkisi gösterecektir.
Şifalı taşları temizleyen şifalı taşlar var mıdır?
Mümkündür. Zira taşların birbirine dokunması aralarında aynı elementler bakımından alışverişe sebep olur. Dolayısıyla örneğin Ametist, Sitrin, Kuvars gibi kristal cevherlerin üzerine bırakılan işlenmiş bir taş, eksilen minerallerini tamamlayabilecektir.
Yine örneğin Kiyanit taşı kendi kendisini ve çevresindeki taşları temizleyen bir taştır.
OTANTİK TAŞ : DOĞAL TAŞLAR | DEĞERLİ TAŞ TAKI ONLİNE SATIŞ MAĞZASI
Hasan Okumuş