Okul Öncesi Mevcut Grafiği Örneği
Anaokulu Sınıf Mevcut Grafikleri
Anasınıfı Mevcut Grafikleri
Anaokulu Sınıf Mevcut Grafiği Örneği
ÇALIŞKAN ARILAR VE ELMALAR MEVCUT GRAFİĞİMİZ VE ÇİÇEKLER SAYI TABLOMUZ
Afyonkarahisar Oruçoğlu İlköğretim Okulunda ikili eğitim yapmaktayız. Okulumuzda 4 anasınıfı öğretmeni 2 sınıfı paylaşmaktayız. Paylaşımlarımız bununla sınırlı olmayıp, planlarımızı da ortak yaparak, 60–72 ay arası öğrencilerimizi fırsat eşitliğinden faydalandırmaktayız.
2007 Eğitim yılı başında anasınıfımızın duvarına resimlerini gördüğünüz mevcut grafiğimizi de ortak kullanmak üzere yaptık. Ağacı okulumuz, dallarını sınıflarımız, güneşi öğretmenler olarak tasarladık.
Bu grafik, çok amaçlı olduğundan kağıt üzerine yaptığımız grafiklerden daha kullanışlı olmuştur. Ayrıca yırtıldı, soldu, seneye ne yapsam derdinden bizi kurtarmıştır. Görüldüğü gibi fen ve matematik etkinliklerimiz içinde uygun bir tasarımdır. Bu tasarım ile çocuklar sınıfta kaç kız, kaç erkek olduklarını grafikten incelemelerinin yanı sıra; elmaları, arıları, çiçeklerin yapraklarını sayarak sayı kavramı vermeyi de amaçladık.
Malzemeler: 0,05 litrelik su bazlı renk tüpleri (siyah, limon sarısı, rose, mavi, kahverengi, yeşil), 1,5 no fırça ve kontürler için 6 no suluboya fırçası.
Uygulanışı: Duvar grafiğimizi duvarımız zemin rengini değiştirmeden, su bazlı duvar boyası 0,05 litrelik renk tüplerini su karıştırmadan doğrudan uyguladık. Önce siyah boya ile çizim yaptık. Sonra içlerini limon sarısı, rose, mavi, kahverengi, yeşil renklerle boyadıktan sonra çocukların resimlerini daire şeklinde keserek diş macunu ile duvara yapıştırdık. Yapıştırıcı yok muydu? Sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. Size önemli bir püf noktası verdim. Duvara bir şey yapıştırmak istediğinizde diş macunu kullanırsanız duvarınızın yıpranmadığını, resim duvardan çıkarıldığında sabunlu bir bezle kolayca silindiğini göreceksiniz.
En son siyah boya ve ince uçlu sulu boya fırçası kullanarak kontür çekilmesinden sonra grafiğimizi tamamladık.
Yöntem ve teknikler: Uygulamalı Çalışma, Gözlem.
Amaçlar ve kazanımlar:
Amaç 19. Nesne grafiği hazırlayabilme
Kazanımlar
4. Grafikte yer alan nesneleri sayar.
5. Grafiği inceleyerek sonuçları söyler.