Eğitim Öğretim süreçlerine velilerin katılımının arttırılması.ile ilgili acil döküman yayınlayabilirmisnizz..
BU KONUNUN DÖKÜMAN ŞEKLİNDE OLANI VARMI ACABA ÇIKTI ALABİLECEĞİMİZ ŞEKİLDE
Eğitim öğretim süreçlerine velilerin katılımının arttırılması
Çocuğun gelişimde en önemli kaynak ailedir.Çocugun kalıtımla getirdiği özelliklerin ne kadar gelişeceği, nasıl biçimleneceği ve daha sonraki yılları nasıl etkileyeceği aile içinde şekilenir.
Çocuğun okulda kazandığı becerilerin ev ortamında aile ile işbirliği yapılarak pekiştirilmesi, eğitimin sürekliliği ve yaygınlaştırılması açısından önemlidir.
Çocukların sağlıklı gelişimlerini sağlayabilmeleri ve okuldaki eğitim etkinliklerini gerçekleştirebilmek için okul ve aile üyelerinin çaba göstermesidir.
Ebeveynler uygun eğitimle çocukları için etkili öğretmenler haline gelebilir;çocugun en önemli iki ortamı,evve okul arasındaki iliskiyi ve tutarlılıgı kolaylaştırır.
Ebeveyn katılımının başarılı olabilmesi için ebeveynlerin çocukların genel gelişimini destekleyen olumlu iliksileri yaratmaya yönelik olarak hazırlanmış “içerik odaklı”
okul gelişim sürecine katılmalarıdır.
Bazı çalısmalar hem personel ile ögrenci arasındaki etkileşimde sıkıntı yaşandığı hem
de sınırlı ebeveyn katılımının olumsuz etkileşime yol açıp rahatsız bir okul
ortamını yarattığı gözlenmiştir.
Okul aile işbirliği açısından Türkiye deki duruma bakıldığında ise; ülkemizde
geleneksel aile yapısı geçerli olduğundan çocukların bakım ve eğitim sorumluluklarının genellikle annede toplandığı görülmektedir.
Dolayısı ile annenin çocuğun doğum öncesinden başlanıp çocuklarının gelişim ve eğitim özellikleri ile bilgilendirilmeleri önemlidir.Bütün aile eğitim programlarının amacı ana
babaları çocukları ile ilgili olarak eğitim sürecini bir parçası haline getirilmesini sağlamaktır. Aile eğitim yaklaşımlarından birisi de aile okul işbirliğini sağlayarak bütünleştirilmiş bir aile eğitim yaklaşımıdır.Ülkemizde hala anne babalar pasif bilgi alıcı ya da bilgi verici olarak kabul edilmekte ve okulla çok sınırlı işbirliği içerisindedirler.
Bu durum da ailelerin çocuklarının özellikleri hakkında gerçekçi fikir edinememeleri ve eğitim sorunlarını okulla paylaşmamaları olarak sonuçlanmaktadır.
Böylece çocuğun devam ettigi kurumlar sadece anne babalar için destek alamadıkları kurumlar haline gelmektedir.
Ebeveynlerin ciddi katılımı ,etkili okul eğitimi için gereklidir.Aileler ve okullar çocukların psiko-eğitimsel gelişimleri üzerinde önemli etkiye sahiptir ve en iyi sonuçlar bu iki kurum birlikte çalıştığında alınabilir.
alıntıdır
<CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
<A< font>
</CENTER>
İnstagram hesabım : @madamteacherr
<CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
<A< font>
</CENTER>
İnstagram hesabım : @madamteacherr
merhaba deryaöğrt; aynı konu bir hafta önce açılmıştı. o yüzden konunuzuı eski açılan konu
ile birleştirdim.
Bilginize...
Lütfen konu açmadan önce arama butonuna konuyu yazıp arama yapınız. Böylece aynı konu birkaç kez açılmamış olur. ilginize teşekkürler.
https://www.egitimhane.com/seminer-c...lari-db25.html
burdan bütün seminer konularına ulaşabilsiniz. slayt halinde
Yapma Gönül; Bu Postu Ulu Orta Serdirmezler. Çöllerde Sevda İçin İmtihan Vermeden Her Mecnunum Diyeni Leylaya Erdirmezler