Zamanımızın bir büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyoruz. İşlerinizi daha kısa sürede bitirip sevdiklerinize vakit ayırmanızı sağlayacak pratik mutfak bilgileri işte burada...
Kek Kalıbı
Kek kalıbına yağlı kâğıt döşeyin. Kâğıdın uçları kek kalıbından yüksek olsun. Keki fırından çıkardığınız zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.
Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa, kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin.
Etleri yumuşatmak için
Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.
Yemek taşarsa
Yemeğin taştığı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.
Salata
Salatayı erken yapmanız gerekirse bozulmaması için, üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.
Tuz Miktarı
Yemeklere konulan tuz miktarı pişen yemeğin çeşidine göre değişir. Sulu ve soslu yemeklere başlangıçta az tuz ekleyin, yemek pişince tekrar ilave edebilirsiniz. Kırmızı etli yemeğe, iyice piştikten sonra, beyaz etli yemeğe pişmesine yakın tuz eklerseniz yemekler daha lezzetli olur.
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın, bir kaç dakika kaynatın.
Çatal Bıçak Temizlerken
Çatal bıçağınız üzerinde lekeler oluşmuşsa, onları çamaşır suyuna batırabilirsiniz. Çamaşır suyu hem temizler hem de mikroplardan arındırır. Daha sonra iyice durulayın.
Kristaller
Kristalleri yıkadıktan sonra içine, sirke ve tuz konmuş su ile durularsanız pırıl pırıl olurlar.
Soğan Sarımsak Kokusu
Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek için, ellerinizi haşlanmış patatesle ovun.